ג'יאנפיירו בוניפרטי אחד מגדולי השחקנים בהיסטוריה של יובנטוס, היה אחראי למשפט שממחיש במדויק את הפילוסופיה של המועדון האיטלקי: "הניצחון הוא לא הכי חשוב, הוא הדבר היחיד שנחשב". המשפט הזה כבר שנים מלווה את יובה והאוהדים שלה, ועושה רושם אחרי 7 הפסדים בגמר ליגת האלופות (מספר שיא), ביובנטוס הבינו שכדי לשנות את הטייטל מה-"לוזרים" הגדולים של המפעל הבכיר ביבשת, וסוף סוף לזכות בגביע עם האוזניים הגדולות, צריך להביא את הווינר הכי גדול שלו – כריסטיאנו רונאלדו.
עבור יובנטוס ליגת האלופות היא אובססיה. למרות שבע אליפויות רצופות, מהן ארבעה דאבלים רצופים ההפסדים בגמרים, הם פצע כואב ופתוח עליו מדברים בכל הזדמנות ב-JTC, מתחם האימונים החדש של המועדון, ובתקשורת האיטלקית הדבר מוזכר ומודגש בכל פעם מחדש.
הדבר מחלחל למטה בעיקר מכיוון הבוס של הקבוצה, אנדראה אניילי, שמרגיש אחרי 5 הפסדים רצופים, תחושת שליחות לשנות את המצב הקיים. חמשת הגביעים בהם זכה רונאלדו ומלכות השערים שלו, היא הדרך להפוך את הזברה הנחמדה לאריה שואג במפעל.
אבל ההגעה של רונאלדו היא לא ממש רק מסיבות מקצועיות של הצלחה על המגרש, אלא גם שיווקיות כדי להגביר את מודעות והחשיפה של המותג יובנטוס, ובעיקר המותג החדש J. לפני שנה המועדון מטורינו הודיע בהפתעה על שינוי הלוגו לקבוצה שגרר לא מעט ביקורות. השינוי לפעמים ניראה כאילו היה מלוגו שמייצג נטו קבוצת כדורגל ללוגו שמייצג יותר חברת הלבשה, אבל ביובנטוס תמיד ידעו מה הם עושים.
רק לעמוד הפייסבוק של הפורטוגלי יש למעלה מ-122 מיליון עוקבים, כשלשם ההשוואה, ליובנטוס יש 88 מיליון לייקים הכי הרבה באיטליה. מה לגבי מכירת חולצות והשינוי שאמור להביא 7CR? הגברת הזקנה מוכרת כ-470 אלף חולצות בממוצע בשנים האחרונות, רונלאדו מכר בריאל מדריד בשנה שעברה כ-940 אלף חולצות, חשבון פשוט אומר הכנסה של עוד עשרות מיליוני יורו בשנה.
מבחינה כלכלית ליובנטוס גם אין באמת בעיה לממן את העסקה, שאם נודה על האמת, היא די מציאה מבחינת השוק: 100 מיליון יורו דמי שחרור, זה סכום שיובנטוס תעמוד בו די בקלות גם בלי עזרה גדולה של קונצרן EXOR, שמחזיק בבעלותו את המועדון ואת המותגים פיאט-קראייזלר, פרארי, ועוד הרבה חברות גדולות באיטליה, ואותו העיתונות הכלכלית מעריכה בשווי שלה 220 מיליארד יורו.
הילאל חאג' יחיה, מייסד מערכת דפי THE CURVA שמסקרת באופן שותף את הליגה האיטלקית ויובנטוס בעברית, מספר כי על פי הפרסומים בתקשורת המקומית והספרדית סכום העברה ישולם במלואו ובמכה אחת לריאל מדריד.
הסיבה היא שכרגע ליובנטוס יש יתרת זכות באופ"א מבחינת תקנון הפייר-פליי של כ-102.6 מיליון יורו עקב ההצלחה הגדולה שלה במפעל בשנים האחרונות, שהקנתה לה הכנסה גדולה מאוד ממנו. "יובנטוס תצטרך לקבל סכום ממש לא גדול ממקורות אחרים כדי לכסות את העסקה כולה", חאג' יחיה הסביר.
אבל הדבר המעניין יותר בעסקה היא המשכורת שיובנטוס תשלם לפנומן הפורטוגלי שישבור שיאים בארץ המגף ויכניס אותה לרשימה אחת עם המועדונים הגדולים ביותר בעולם כמו ברצלונה, מנצ'סטר סיטי, ריאל מדריד ומנצ'סטר יונייטד, וזו מטרה לא פחות חשובה בעייני משפחת אניילי להתפתחות המועדון והמיתוג שלו.
עוד לפני שרונאלדו חתם על החוזה והוצג רשמית כביאנקונרו חדש, פאולו דיבאלה וגונסאלו היגוואין היו המשתכרים הבכירים בליגה האיטלקית עם שכר שעומד על 7.5 מיליון יורו לעונה. רונאלדו ירוויח בכל אחת מהעונות שלו בשחור-לבן 30 מיליון יורו לעונה (!). חלק מהשכר ישולם על ידי יובנטוס וחלקו נוסף יהיה בחוזה מול פיאט-קראייזלר, בהסכם חסות לפיו רונאלדו יהפוך לפנים שלה בשנים הקרובות.
"רונאלדו ביובנטוס זה אומר שהליגה האיטלקית זכתה בלוטו", סיפר שחקן העבר, כריסטיאן ויירי, שהיום מפרשן כדורגל בארה"ב והמשיך את ההסבר, "כרגע אף אחד לא מדבר על הליגה האיטלקית בגלל שאין בה דמויות כמו רונאלדו ומסי או גווארדיולה ומוריניו כמאמנים. רונאלדו יעשה את המהפכה, בכל יום ראשון העולם ירצה לראות כמה שערים רונאלדו כבש עבור יובנטוס. זה מאוד דומה לתקופה שמראדונה הגיע לנאפולי וזה עזר לליגה האיטלקית לשלוט באירופה, כולם רצו לראות את מראדונה בסן סירו ובאולימפיקו, אני מאמין שגם עכשיו זה יהיה כך, רק במספרים וכסף הרבה יותר גדול".
על המגרש רונאלדו אמור לשחק בעמדת החלוץ הבודד במערך של מאסימיליאנו אלגרי, כשדיווחים בימים האחרונים גם טוענים שיובנטוס תמכור את היגוואין, שכמות הדקות שלו יירדו בצורה משמעותית אם בכל זאת יוחלט שיישאר.
את האוהדים של יובה בעיקר מעניין לראות את שיתוף הפעולה המתוכנן בין פאולו דיבאלה לכריסטיאנו רונאלדו, שכבר נכנס להם ללב אחרי רבע הגמר האחרון בין הקבוצות כשאמר אחרי המספרת הגדולה שלו שגם כילד תמיד אהב את יובנטוס והתרגש מאוד לקבל את האהדה מהם, למרות השערים שהבקיע מולם.
לוצ'יאנו מוג'י, המנהל הטכני של יובנטוס, בין השנים 1994 ל-2006 כתב בספרו כי ב-2002 כשהיה בן 17, רונאלדו כבר סגר ביובנטוס, אבל העסקה התפוצצה כשספורטינג ליסבון דרשה לקבל בנוסף לכסף, גם את מארסלו סלאס שהיה ביובנטוס באותם הימים, אבל הצ'ילאני סירב לעבור לליגה הפורטוגלית ורונאלדו עבר למנצ'סטר יונייטד במקום. אז אולי אפשר לכנות את ההגעה של רונאלדו ליובנטוס ב-2018 סוג של סגירת מעגל, שהיא גם כל כך רוצה שיסגור לה שוב עם הגביע של ליגת האלופות.