באופן טבעי, כשמדברים על הפועל באר שבע מודל 2020, מדברים בעיקר על ז'וסוואה. אבל בכל הכבוד הראוי לפנטזיסט מפורטוגל, כדאי לזכור גם את מי שכבש אתמול צמד, ומאז שהגיע לארץ מתיז ניצוצות של כדורגל מהנה: אלטון אקולטסה. אחרי הצמד אמש, ההולנדי/גנאי סתם לא מעט פיות באשר ליכולתו לכבוש שערים.
אך מה שטורף את הקלפים זה סגנון המשחק של אבוקסיס: אם וואקמה לא הצליח בקלוז' הרומנית בסגנון של מתפרצות ופרח בסגנון המסודר של ברק בכר,הרי שהיורש מתאים כנשק הקטלני של התקפות מעבר של אבוקסיס. וואקמה המוכשר ביקש את הכדור אליו לגוף והיה חייב סדר. לעומתו, אקולטסה האתלט האימתני חייב את הכדור לשטח ואת זה יהיה לו למכביר ב-5:4:1 של באר שבע.
אבל לפני שניכנס לעתיד, קצת היסטוריה: סיינט טרויידן הוא מועדון המייצג מחוז קטן בבלגיה ומשייט בשנים האחרונות בין הליגה הבכירה, הג'ופילר-ליג, לבין ליגת המשנה וממוקמת היום במקום ה-16 מתחת לקו האדום ובסכנת ירידה מוחשית בסיום העונה. במועדון הזה גדל השוער סימון מינולה שחזר בעונה שעברה לבלגיה משנים יפות בסנדרלנד ובליברפול - ובקבוצה הזו שיחק גם אלטון אקולטסה, לפני שהגיע לבירת הנגב.
בקלאב ברוז', בה כיכב ליאור רפאלוב במשך שש עונות, אקולטסה לא מצא את מקומו והושאל ל"סנטרו". בשתי עונות וחצי,ההולנדי ממוצא גנאי פתח בהרכב רק 29 משחקים וסיים את דרכו שם עם 2 שערי ליגה בלבד - מאזן עגום לכל הדעות.
עוד קודם לכן, הגעתו של הנער מקבוצת הנוער של אייאקס לווסטרלו נראתה מבטיחה: המהירות על הקוים כמו גם האחד על אחד הידוע מבית המדרש ההולנדי ל-3:3:4 קלאסי,הציג כוכב על המגרש. משום מה בווסטרלו לא מצאו סיבה להאריך את החוזה אך בסנט טרוידן זכרו איך הילד הצעיר כבש נגדם במדי ווסטרלו ב-2:2 במפגש הראשון, וניצח אותם 0:1 בדקות הסיום במפגש השני.
סנט טרוידן ויתרה עליו, ומשם הוא הגיע לחיקו של אליניב ברדה שיודע דבר או שניים על הכדורגל הבלגי. בכדורגל שלנו שחקן הכנף נראה כוכב והוא לא הראשון: באר שבע ידעה לפניו לא מעט שחקני ספסל מבלגיה אשר פרחו בנגב - ז'אן קלוד קאבייה מוקנייה הגיע מלומל ויחד עם דייוי קורמן מאלסט ובעזרת לופא קדוש ז"ל החזירו את באר שבע ואת אלי ז'ינו לליגת העל. ארנסט אטצ'י משרלרואה, בלסינג קאקו מגנק, ז'וזה דוארטה מברוז', ריקארדו דה-אוליביירה מלה-לובייר וג'ון אוגו מאופן, היו כולם שחקני ספסל בבלגיה (חלקם לא נספרו בכלל) אבל הפכו לשחקני מפתח בכדורגל שלנו.
יש משהו בסגנון המשחק של גנק וסטנדרד ליאז', גנט וקלאב ברוז', שדומה לסגנון הקיים בליגה שלנו. משהו באוירה בבאר שבע, אולי באמונה בשחקנים האלה, הפך את השילוב הזה, בין באר שבע לבלגיה למוצלח כל כך. יתרה מכך, שחקני ספסל מבלגיה הובילו מועדונים גדולים נוספים בכדורגל הישראלי להישגים: אישטוואן פישונט הגיע משרלרואה הקטנה והצליח בבית"ר ירושלים והפועל ת"א, גאבור הולמאי בא מג'רמינל אקרן שהתפרקה והפך לאייקון בהפועל, ואנדז'יי קוביקה, אחד מהחלוצים הגדולים ששיחקו בארץ, היה שחקן ספסל בסטנדרט ליאז'.
אלטון-אופוי אקולאטסה, הינו הברקה של באר שבע ויורש ראוי לוואקמה האגדי. בשל גילו, 25, קשה להאמין שתהיה לו הבלחה נוספת למערב אירופה. סביר הרבה יותר להניח שנכונו לו עוד שנים ארוכות ויפות באדום.