הכדורגל הישראלי סיים את דרכו במפעלים האירופים כבר בחודש אוגוסט זו עונה שנייה ברציפות, ומלבד הצער על כך שלא נזכה לראות כדורגל משובח מרחבי היבשת קרוב לבית, ההישגים הדלים של הנציגות ישפיעו על הנציגות שלנו גם בעתיד.
עוד בעונה שעברה נקבע כי ב-20/21 האלופה הישראלית תפתח את מוקדמות ליגת האלופות כבר בסיבוב הראשון (מכבי ת"א פתחה בסיבוב השני העונה) ושלוש הנציגות הנוספות יתחילו בסיבוב הראשון של מוקדמות הליגה האירופית (בני יהודה התחילה בסיבוב השלישי). הדירוג של ישראל בסוף העונה הנוכחית (19/20) לא ישפיע על העונה הבאה, אלא על זו שלאחר מכן, 2021/22.
כרגע ישראל מדורגת במקום ה-23, אך היא יכולה לרדת נמוך אם הנציגות של המדינות מתחתיה יצברו ניקוד. כזכור, כחלק מהשינויים הגדולים שעוברים על אופ"א, החל מעונת 2021/22 יוקם מפעל שלישי לצד ליגת האלופות והליגה האירופית עם משמעות דרמטית על הכדורגל שלנו, כשהבשורה המשמעותית היא שהקבוצות הישראליות לא יקבלו כרטיסים לליגה האירופית, אלא רק למפעל הראשון והשלישי.
הוועד הפועל אישר בתחילת השבוע את קיומו של המפעל החדש, שנכון לעכשיו נקרא "הליגה האירופית 2". כמו שני המפעלים הוותיקים, גם התחרות השלישית תכלול ארבעה סיבובים מוקדמים ושלב בתים של 32 נבחרות (שמונה בתים של ארבע קבוצות).
לפי החלוקה החדשה, רק קבוצות שנמצאות בליגות שמדורגת במקומות 1 עד 15 באירופה יקחו חלק בליגה האירופית (המעפל השני בחשיבותו). ישראל לא תוכל להתקדם אל 15 הליגות המובילות ביבשת. בכל מקרה, יהיו שתי דרכים של קבוצות ישראליות בכל זאת להגיע לליגה האירופית. האופציה הראשונה היא לזכות במפעל החדש והאופציה השניה היא לנשור ממוקדמות ליגת האלופות, כפי שקורה גם בשנים האחרונות.
במפעל החדש ייכללו כל 55 ההתאחדויות השייכות לאופ"א. ישראל תשתייך לליגות המדורגות 23 עד 30 שישלחו שלוש נציגות ל-"ליגה האירופית 2". מחזיקת הגביע והקבוצות שיסיימו במקומות 2 ו-3 בסיום עונת 2019/20 בליגת העל יעפילו לסיבוב המוקדמות השני של המפעל ועליהן לעבור שלושה סיבובים כדי להגיע לשלב הבתים.
יש לציין כי בין שלב הבתים לשמינית הגמר יתקיים שלב ביניים במפעל החדש, שיכלול את שמונה הנושרות מהליגה האירופית ושמונה סגניות הבתים. השלב הזה יתקיים גם בליגת האירופית, שיקבל את הנושרות משלב הבתים של ליגת האלופות.