קודם כל, האיטלקים חייבים 3 נקודות כדי להישאר בתמונת העליה. ניצחון של ספרד או קרואטיה במפגש בין שתיהן ישלח את המנצחת לרבע הגמר מהמקום הראשון כאשר המפסידה תסיים שניה, אם האיטלקים לא ינצחו את אירלנד. בתרחיש שבו יש הכרעה במפגש הספרדי-קרואטי, ניצחון של האזורי יסדר להם את המקום השני והכרטיס לשלב הבא.
התמונה מסתבכת במקרה בו צ'אבי, אינייסטה והחברים משיגים רק תיקו מול ביליץ' ושחקניו. במקרה כזה שבו האיטלקים לא מנצחים את אירלנד, ספרד תסיים ראשונה ואילו קרואטיה תעלה מהמקום השני. אבל זו רק ההתחלה.
אם קרואטיה וספרד ייפרדו בתיקו ואיטליה תנצח, צריך להתחיל לשלוף את המחשבונים. במקרה כזה, ל-3 הנבחרות יהיו 5 נקודות ואז יווצר בית פנימי שייקבע על פי התוצאות במפגשים ביניהן (ללא אירלנד). קודם כל, 2:2 ומעלה בין קרואטיה וספרד יעלה את שתיהן כי בטבלה הפנימית יהיה מאזן נקודות זהה (2 נקודות לכל אחת) ואז עוברים להפרש השערים שבמקרה הזה יהיה זהה לחלוטין (3 תוצאות תיקו).
אז מה יהיה שובר השיוויון? כמות השערים שכל קבוצה כבשה במפגשים הפנימיים. במצב של 2:2, לביליץ' ודל בוסקה יהיה 3 שערי זכות מול 3 שערי חובה ואילו לאיטלקים רק 2 מול 2. ביורו 2004 כאמור, האיטלקים נבעטו החוצה בעקבות אירוע דומה כאשר 2:2 בין שבדיה ודנמרק העלה את שתיהן על חשבונה. ספרד תעלה במקרה כזה מהמקום הראשון כי הפרש השערים הכללי שלה טוב יותר - הקריטריון הבא אחרי הטבלה הפנימית (כולל המפגשים מול אירלנד).
אם המשחק בין ספרד לקרואטיה יסתיים ב-0:0, אז האיטלקים יעלו מהמקום הראשון מאותה הסיבה בדיוק: כמות שערי זכות גבוהה יותר בבית הפנימי - 2:2 לעומת 1:1 לספרד וקרואטיה. במצב זה, אלופת העולם תעלה מהמקום השני בזכות הפרש השערים הכללי העדיף.
המקרה המסובך ביותר יקרה כאשר התוצאה תהיה 1:1 ואז לכולן יהיה אותו מספר נקודות, אותו הפרש שערים ואותה כמות שערי זכות בטבלה הפנימית. אז תהיה משמעות מכרעת למפגשים מול אירלנד. לספרדים יהיה +4 (0:4), לקרואטיה +2 (1:3). המשמעות: איטליה חייבת לנצח בהפרש של שני שערים. 1:3 יעלה אותה, שכן במצב כזה - בו יש שיוויון מוחלט בין שתי הקבוצות - דירוג אופ"א קובע, ושם האיטלקים מדורגים לפני הקרואטים.