(Photo by David Ramos/Getty Images) (צילום: ספורט 5)
(Photo by David Ramos/Getty Images) | צילום: ספורט 5

זה לא היה חלק מהתוכנית. אחרי ה-3:3 אתמול (רביעי) נגד אינטר, ברצלונה חזרה למציאות הכאותית שאפפה אותה עד לקיץ הנוכחי, שאמור היה להביא בשורה חדשה. כעת, הקטאלונים נמצאים עם רגל וחצי מחוץ לליגת האלופות ועם חשש אמיתי ממכה כלכלית נוספת שעלולה לשלוח את המועדון לעוד מסע עמוס בגזרות כלכליות על הקטאלונים.

הקיץ האחרון היה אמור להיות קיץ של בשורה חדשה עבור ברצלונה. ראפיניה, ז'ול קונדה, פרנק קסי, אנדראס כריסנטנסן, הקטור ביירין, מרקוס אלונסו ומעל כולם רוברט לבנדובסקי הגיעו לקאמפ נואו, אנסו פאטי שב מפציעה, פדרי המשיך בפריחה ועוסמאן דמבלה האריך את חוזהו. כל זאת בנוסף לגל שחרורים שכלל את פיליפה קוטיניו, פייר אמריק אובמיאנג, מיראלם פיאניץ' ועוד רבים, לצד קיצוצים רחבים בחוזיהם של שחקנים בסגל. עם צ'אבי על הקווים, המועדון בהובלתו של ז'ואן לאפורטה נבנה בכדי לייצר הצלחות מיידיות בגזרה המקומית, ובעיקר בזו האירופית.

הנשיא, שמכר אחוז נרחב מהכנסות זכויות השידור של הקטאלונים, סגר עסקת ענק עם ספוטיפיי ולווה מאות מיליוני יורו עבור הזרמת נוזל חיים במועדון שהיה על סף פשיטת רגל, תיכנן כי דווקא השקעה נרחבת בקבוצה בטווח הקצר תהיה זו שתציל אותו בטווח הארוך. ולא רק לאפורטה האמין בתוכנית, כשכמעט 150,000 חברי מועדון תמכו בדרך שהוביל.

לפי התכנון, ברצלונה אמורה היתה לרשום רווח נקי של 275 מיליון יורו העונה, שכולל הכנסות בגובה 600 מיליון יורו מהעסקאות שביצע לאפורטה. כתוצאה מכך, אף הכריז סמנכ"ל הכספים של הקטאלונים כי המטרה של המועדון היא "לזכות באליפות ולהגיע לרבע גמר ליגת האלופות". הסיבה לכך היא בין היתר כלכלית.

כל ניצחון בשלב הבתים של ליגת האלופות שווה מעל ל-3 מיליון יורו, זאת בנוסף עצם ההעפלה למפעל שמבטיחה קרוב ל-18 מיליון יורו. אם ברצלונה היתה משיגה את הכרטיס לשמינית הגמר היא היתה מבטיחה 11 מיליון יורו נוספים, כשרבע הגמר שווה עוד 12 מיליון יורו.

בחישוב פשוט, וכשבאמתחתה ניצחון בודד עד כה בשלב הבתים ותוצאת תיקו אחת (השווה מיליון יורו), הכניסה ברצלונה מעט מעל ל-20 מיליון יורו מהמפעל, לא כולל הכנסות מזכויות שידור (ש-25% מהם מכרה לחברת SIXTH STREET) וכרטיסים. התוכנית של המועדון, כאמור, היתה לכל הפחות להכפיל את המספר הזה.

עשרות מיליוני היורו שברצלונה בדרך לאבד הם כאלו שבנו עליהם מאוד במסדרונות הקאמפ נואו. כזכור, הקטאלונים עדיין משלמים מעל ל-40 מיליון יורו בשכר לשחקנים כמו פרנקי דה יונג, מארק אנדרה טר שטגן, סרחיו בוסקטס, ג'רארד פיקה וג'ורדי אלבה, כשבמקביל הם עדיין חייבים לשלם עד לסיום העונה 108 מיליון יורו בדמי העברה על פליפה קוטיניו ומירלם פיאניץ'.

כאמור, מעבר לירידה בהכנסות השוטפות מזכויות שידור בעקבות העסקה עם SIXTH STREET, ברצלונה איבדה הכנסה נוספת עם מכירתו של אנטואן גריזמן ב-20 מיליון יורו לעומת 40 המיליון עליהם סוכמו בתחילה.

בעקבות אובדן הכנסות של עשרות מיליוני יורו במציאות בה ברצלונה לא יכולה להרשות לעצמה תקלות מהסוג הזה, הקטאלונים שוקלים לייצר הכנסה נוספת בדמות מכירת נכס נוסף של המועדון: אחוזים מהכנסות המוזיאון. מדובר באחד מיעדי התיירות הפופולריים ביותר בעיר, כשלאפורטה כבר קיבל איתות כי ישנם גורמים שיהיו מעוניינים לבצע עסקה שכזו.

אך גם אם ילכו על המהלך הזה בברצלונה, ישנו מכשול משמעותי שעלול לטרפד אותו - פרויקט "אספאי בארסה". שיפוץ הקאמפ נואו, המוערך בהשקעה של 1.5 מיליארד יורו, צפוי להשבית את האיצטדיון בעונה הבאה - דבר שעלול לפגוע בהכנסות המוזיאון. בנוסף, הקבוצה הבוגרת תיאלץ לנדוד לבית חדש במהלך עונת 2023/24 - מה שיפחית גם את ההכנסות של המועדון מכרטיסים.

וכשזה המצב, לז'ואן לאפרוטה נשאר פתרון "קסם" אחד. רעיון הסופרליג, זוכרים? בברצלונה, ריאל מדריד ויובנטוס עדיין לא ויתרו על המפעל שעשוי להיות חבל ההצלה הכלכלי. בתחילת חודש דצמבר, נשיאי שלושת המועדונים יוציאו הודעה חדשה בנוגע לכוונות שלהם, כשבאותו חודש צפויה להתקבל גם החלטת בית הדין האירופאי בנוגע לחוקיות הטורניר. כשמדובר במה שעשוי להיות התקווה הכמעט יחידה להציל את המצב, בברצלונה לא יוותרו על הסופרליג כל כך מהר.

קרדיט: 'theathletic'