לצופה מבחוץ היה ברור שאם אתה לא אוקראיני או ברזילאי, ההתאקלמות בשחטאר דונייצק תהיה קשה יותר. המועדון, שהתגאה בצירוף שחקנים צעירים מברזיל והשבחתם שיכלל את השיטה בשנים האחרונות, ומלבד מנור סולומון, כל השחקנים מדברים רוסית/אוקראינית או פורטוגזית.
בכתבה מפורטת על השיטה של שחטאר באתלטיק, מוציא לאור הסקאוט הראשי, ז'וזה בוטו, חלק מהקשיים איתם התמודד סולומון בתחילת דרכו בשחטאר. באתלטיק מתארים "קבוצת תמיכה" מחוץ למגרש שעוזרת לברזילאים להתאקלם במועדון. שחטאר מעודדת את העובדים ללמוד פורטוגזית ולאפשר סביבה נוחה להם ולמשפחות. "יש תחושה של אחדות", אמר סוכנו של אחד הברזילאים.
"אני פה כמעט שמונה שנים", מוסיף המגן השמאלי איסמאילי, "מי שנמצא פה הרבה זמן מנסה להעביר את הניסיון שלו לאלה שמגיעים, במיוחד השגרה היומיומית של האימונים והמשחקים. אנחנו נותנים להם עצות, מעודדים אותם ותומכים בהם. כשאני הגעתי, פרננדיניו, דגלאס קוסטה ואילסיניו תמכו בי. כעת זה התהפך ואני תומך בצעירים".
עבור הסקאוט בוטו, רשת הקשרים הזו מהווה חלק בניסיונות השכנוע להגיע לשחטאר, רק שעבור סולומון זה היווה עוד קושי בתחילת הדרך. "הרבה יותר קל לשחקן ברזילאי להתאקלם פה מאשר במועדון אחר, במדינה אחרת. צריכים לקחת את זה בחשבון", אומר בוטו, "לדוגמא, החתמנו את מנור סולומון מישראל. הוא שחקן איכותי מאוד, אבל היה לו הרבה יותר קשה להתאקלם מאשר לברזילאים שהחתמנו באותו זמן".
עבור סולומון זו העונה השלישית בשחטאר, ואולי הוא כבר פוזל החוצה, לליגות גדולות יותר. אלא שלאור הבסיס הכלכלי החזק והגב של המיליארדר רינאט אחמטוב, היא לא ממהרת למכור או לפחות לא עושה זאת עד שערך השוק של השחקן הגיע לשיאו. חלק מהשחקנים כמו טייסון, מרלוס ואיסמאילי, אף נשארו במשך שנים רבות בשחטאר.
"המשחק הראשון במדריד העניק לנו סיפור אדיר", סיפר בוטו, "זה הראה שאפשר לשחק עם קבוצה שהגיל הממוצע שלה הוא 23 ולהסתכל בלבן של העיניים לשחקנים שנמצאים בטופ האירופאי זה נתן תוקף למה שאנחנו עושים פה. יש לשחקנים עוד הרבה מה ללמוד, אבל תחשבו כמה טובים הם יהיו בעוד שנתיים-שלוש. נהנה מהכישרון שלהם על המגרש ואז אפשר יהיה להרוויח מהמכירה שלהם. זה מוכיח שהמדיניות שלנו עובדת".