בנאומו הראשון של נרסיס דה-קררס כנשיא ברצלונה ב-1968 נעשה לראשונה השימוש בביטוי "יותר ממועדון", בכדי להדגיש את המשמעות החברתית של קבוצת הכדורגל ומאז, המוטו הזה מלווה את הקבוצה. קטאלונים רבים מייחסים משמעות פוליטית לסלוגן, שמציג את המועדון כמגן זכויות החופש והדמוקרטיה. אחרים מייחסים לו משמעות ספורטיבית - חינוך לשיטת משחק מרובת תנועה, מסירות והנאה, בנוסף לקידום שחקנים ממחלקת הנוער של המועדון – לה מאסיה. בשל ההתרחקות מהערכים הללו, אוהדים רבים הגיעו לעונה זו עם תחושה חמוצה.
על אף שהקבוצה זכתה באליפות שנייה ברציפות תחת המאמן ארנסטו ואלוורדה, סגנון ושיטת המשחק תחתיו אינם תואמים לציפיות ושחקני בית כבר לא זוכים להזדמנות כבעבר. רבים מהם אף בחרו לעזוב עקב מחסור בדקות משחק. בשל כך, החליטה הנהלת העונה ברצלונה על שינוי גישה והחלה להשקיע יותר בצעירים כמו פדרי, מוריבה וקסאדו, לתת הזדמנויות לכוכבים עולים כמו אלנייה ואנסו פאטי ובנסיונות לרכוש חזרה שחקני בית שערקו.
אחד מאותם שחקני בית הוא דני אולמו, ששמו עלה כמועמד לחזור לקאמפ נואו, אחרי שפתח היטב את העונה וכיכב במדי דינאמו זאגרב ובנבחרת הספרדית הצעירה. רגע לפני שהוא עולה למשחק מול מנצ'סטר סיטי בליגת האלופות, הכירו את הקטלוני המוכשר של אלופת קרואטיה.
ניצל את ההזדמנות
המעבר של אולמו, מהכישרונות הגדולים בלה מאסיה, לליגה הקרואטית, הפתיע רבים. לא לכולם יש את האומץ לעזוב את אחד מהמועדונים הגדולים ביותר בעולם, בטח שלא עבור ליגה שנחשבת זניחה. הרי כשכישרונות גדולים אחרים דוגמת ססק פברגאס, ג'רארד פיקה והקטור ביירין עזבו לקבוצות פאר באנגליה. אך אולמו היה נחוש לזכות בדקות משחק, והצעה נדיבה של הקרואטים שיכנעה אותו לעזוב את הבית.
שילובו בקבוצה הבוגרת היה הדרגתי ולאחר עונה בה נע בין קבוצת המשנה לזו הבוגרת, ב-2017/2018 הוא כבר היה בורג משמעותי בהרכב, והמחמאות החלו לזרום. "דני פוטנציאל גדול מכיוון שהוא תמיד יודע למצוא את חבריו לקבוצה, גם כשהוא תחת שמירה. היכולת הזו חשובה מאוד בכדורגל המודרני, בו צריך לדעת לפעול באזורים צפופים", טען העיתונאי גוראן סטנזל, "לא היה לדינאמו זאגרב שחקן שכזה מאז לוקה מודריץ'".
ואכן, הדמיון בין השניים קיים. בדומה לקרואטי, אולמו נע היטב ללא כדור, זכר לתקופה בלה מאסיה. שניהם שיחקו בצעירותם באגף, אך מעדיפים לשחק במרכז המגרש. כמו כוכב ריאל מדריד, הקטאלוני יודע לקרוא כמה מהלכים קדימה, כיאה לתפקידו כפליימייקר ולראייה - 25 מתוך מסירותיו בעונה החולפת בליגה האירופית הוגדרו כמסירות מפתח. רק שלושה שחקנים מסרו יותר מסירות כאלה.
ההשוואה בין השניים הפכה לפופולארית בקרואטיה והעיתונאים החלו לבחון את המספרים של השניים בקבוצה הקרואטית. שניהם שותפו באותה כמות משחקים בליגה ובאירופה (51 ו-18 בהתאמה) בשתי עונותיהם המלאות האחרונות בזאגרב, אך הקרואטי בילה 450 דקות יותר על המגרש – 5 משחקים יותר. ואם מספריו של מודריץ' טוב מאלו של אולמו בליגה (18 שערים ו-21 בישולים אל מול 16 שערים ו-9 בישולים), אלו של הקטלוני טובים יותר באירופה (3 שערים ו-6 בישולים מול 3 שערים ו-0 בישולים של מודריץ').
ואת זה הוא עשה עם דינמו חלשה מזו שהייתה מלפני עשור (כבשה 2.65 שערים למשחק בזמנו, למשל, לעומת 1.97 היום), וכשהוא צעיר בשנה ממה שמודריץ' היה בעונותיו האחרונות במולדתו. כמו כן, ראוי לציין כי ארבעה משערי הליגה של מודריץ' הגיעו בפנדלים, בעוד אולמו כבש רק אחד מהם מהנקודה הלבנה.
"דני עוד צריך ללמוד למקם את עצמו טוב יותר בכדי להפוך לפליימייקר ברמה הגבוהה ביותר, אבל גם מודריץ' למד זאת בהדרגה", כתב העיתונאי מיכוביל טופיץ', "הוא השחקן הטוב ביותר בקרואטיה מאז שלוקה עזב". מובן שהדרך עוד ארוכה עד שיגיע לרמתו של זוכה כדור הזהב, ונדרש ממנו מקצה שיפורים בשליטה על קצב המשחק וביכולת ההתמקמות על המגרש, אך נראה שהנער בדרך הנכונה.
יש לציין גם כי סגנון המשחק של השניים אינו זהה לחלוטין, ובעוד שמודריץ' מנהל משחק טוב יותר, אולמו מסוכן יותר עם הכדור ברגלו. יכולותיו באחד-על-אחד באו לידי ביטוי ב-8.15 כדרורים בממוצע למשחק בליגה ל-90 דקות. בליגה האירופית רק שלושה השלימו יותר כדרורים ממנו – לאחר שכידרר 76 פעמים בהצלחה.
התנועות הבלתי הצפויות שלו לעומק הפכו אותו לשחקן שכל הגנה צריכה להתכונן אליו ובסופו של דבר גם הוביל את דינאמו זאגרב לזכייה בליגה המקומית. לאחר כמעט שלוש עונות מלאות בבוגרים, נראה שהליגה הקרואטית קטנה עליו.
לאן מועדות פניו?
בעקבות היכולת המזהירה הגיעה ההתעניינות מהקבוצות הגדולות ביבשת. יובנטוס, נאפולי וארסנל עקבו אחריו, מנצ'סטר יונייטד שקלה להביאו לאחר שנפלה מועמדותו של ברונו פרננדש, וטוטנהאם ומילאן הוזכרו. וכן, גם קבוצתו הקודמת הוזכרה שוב ושוב כמועמדת להחזיר את הבן האבוד הביתה. "בארסה הייתה הבית שלי במשך שש שנים, למה שלא ארצה לחזור?", אמר אולמו ל"אל מונדו דפורטיבו". ובכלל, על פי הפרסומים בתקשורת הקרואטית, אולמו החליט שבגיל 21 הגיע הזמן להתקדם לשלב הבא.
| Dani Olmo (Dynamo Zagreb): Return to Barça? Why not, Barcelona is the team I will always carry inside me. I’ve played there for six years and I have a special passion for them. We will see what happens in the future. pic.twitter.com/4SnJ0XCw9X
— BarçaTimes (@BarcaTimes) December 30, 2018
אולם מעבר כזה לא הבשיל עדיין, ונראה שהקשר הגיע לעונה זו נחוש מתמיד להוכיח שוב שמקומו ברמות הגבוהות ביותר. באליפות אירופה עד גיל 21 הוא שיחק דווקא בכנף, אך הצטיין, בישל שער וכבש עוד שלושה בדרך לזכייה ספרדית בטורניר. גם בפגרת הנבחרות האחרונה במסגרת מוקדמות היורו, אולמו המשיך במומנטם והוסיף עוד שלושה שערים למאזנו. בתווך הוא המשיך להצטיין במסגרת הקבוצתית, וכהרגלו, גם במפעלים האירופאים.
שני שערים ועוד שני בישולים במסגרת מוקדמות ליגת האלופות עזרו לקבוצתו להעפיל לשלב הבתים, ובמשחק הראשון, מול אטלאנטה, היה מהמצטיינים ב-0:4 הענק על הקבוצה האיטלקית. וכעת ניצבת בפניו משוכה גבוהה יותר, מנצ'סטר סיטי של פפ גוארדיולה. הופעה מוצלחת תוכל לא רק לעזור לדינאמו להשיג הפתעה גדולה, אלא גם לשים אותו על המפה – אולי בדרך לאחת הקבוצות הגדולות ביבשת, אולי אפילו הביתה, לברצלונה. מה שבטוח, ההימור על מקום פחות זוהר עבור דקות משחק - השתלם.
Dani Olmo vs Atalanta
— FootballTalentScout (@FTalentScout) September 18, 2019
35 passes
83% pass accuracy
10 dribbles won
2 shots
4 tackles won
3 clearances
1 aerial won
Atalanta defenders won't forget him for a long, long time. Another show by Spanish wonderkid. pic.twitter.com/N3ch1ZOxHL