אתר ההדלפות "פוטבול ליקס" זעזע את עולם הכדורגל אמש (שישי) כשבשיתוף העיתון הגרמני דר שפיגל פרסם סדרת חשיפות שבראשן הסיוע של נשיא פיפ"א, ג'אני אינפנטינו, לפריס סן ז'רמן ולמנצ'סטר סיטי לחמוק מענישה על עבירות פייר פליי פיננסי, בעת ששימש כמזכ"ל אופ"א וגם בתפקידו הנוכחי.
בפיפ"א דאגו לפרסם הודעה שמכחישה כל פעילות לא חוקית: "הפרסומים האלה מטרתם לזעזע את ההנהגה החדשה, במיוחד הנשיא אינפנטינו ואנשים שאיבדו את תפקידיהם והוחלפו ממשיכים להפיץ שמועות כוזבות ורמיזות. אין שום דבר בדיווחים הללו שמהווה עבירה על שום חוק או תקנה. לפני כחודש, קבוצה של עיתונאים שלחה לנו מאות שאלות בהתבסס על מיילים ומידע אחר שהושג בצורה לא חוקית. למרות שענינו עליהן בצורה כנה וישרה, גופי תקשורת מסוימים החליטו להתעלם מהתשובות שלנו ולעוות את העובדות בניסיון מכוון להכפיש את פיפ"א ולהטעות את הקוראים שלהם. זה ברור".
מנצ'סטר סיטי מסרה בתגובה לפרסומים: "לא נגיב על חומרים שהוצאו מהקשרם ונראה כי נגנבו או נפרצו מתוך המועדון והצוות שלו. הניסיון לפגוע במוניטין של המועדון הוא מאורגן וברור". פ.ס.ז' הייתה תקיפה יותר בתגובתה: "המועדון תמיד עמד בכל החוקים והתקנות ומכחיש בתוקף את ההאשמות. מאז נוסדו חוקי הפייר פליי הפיננסי, פ.ס.ז' היא אחת הקבוצות המפוקחות והנבדקות ביותר בהיסטוריה. המועדון מבין ומסכים עם הרצון לנקות את החובות בכדורגל האירופי וקורא לרגולציה הוגנת שמאפשרת פייר פליי והשקעה ברת קיימא בכדורגל. צרפת נמצאת בחוד החנית של הנושאים הללו".
נשיא הליגה הספרדית, חאבייר טבאס, הגיב בחריפות להאשמות: "פ.ס.ז' לא עמדה בקריטריונים, העריכה יתר על המידה את הספונסרים שלה ומועדון כזה מסכן את היציבות של הכדורגל המקצועני באירופה. ברור שלא הייתה שקיפות בנוגע להחלטות, אז אני לא יכול לומר שאני מופתע. מה שמדאיג אותי הוא לא ההתנהלות של פ.ס.ז' או סיטי, אלא זו של אופ"א, אינפנטינו ופלאטיני. כל מה שאני יכול לומר הוא שהכל צריך להיבדק ולהיחקר. ועדות האתיקה של אופ"א ופיפ"א חייבות לפעול באופן מיידי".
ע"פ דר שפיגל, במאי 2014 פנה אינפנטינו ליו"ר מנצ'סטר סיטי, חאלדון אל מובארק, והזהיר אותו כי קבוצתו עלולה לספוג השעיה מליגת האלופות בשל עבירות פייר פליי פיננסי, אך הדגיש את המסלול המהיר ביותר כדי שתתחמק מכך. באותו זמן תשע קבוצות היו תחת חקירה, ביניהן סיטי ופ.ס.ז'. ב-2012, משרד התיירות הקטארי חתם על הסכם שיווקי עם פ.ס.ז' בסך 215 מיליון יורו. מדובר בסכום מופרך לחלוטין, שכן בהשוואה דויטשה טלקום שילמה לבאיירן מינכן בעסקה דומה 29 מיליון יורו, ובמקרה של הקטארים פ.ס.ז' אף לא נדרשה להציג שום לוגו על חולצות השחקנים. בשנה שלאחר מכן רכשה הקבוצה הצרפתית את זלאטן איברהימוביץ', אדינסון קבאני ואסקיאל לאבסי בסכום כולל של כ-116 מיליון יורו.
לפי הפרסומים, אינפנטינו נפגש עם פ.ס.ז' מספר פעמים, סיפק לה חומרים חסויים ולמעשה פעל נגד אופ"א בעת שעבד בה כמזכ"ל. משרד החקירות של הוסכנות לפיקוח פיננסי על המועדונים התריעה על הסכם החסות בין משרד התיירות הקטארי לפ.ס.ז' וכי הסכומים לא התיישרו עם הערך של ההסכם. חברת שיווק תמחרה את הערך ב-2.78 מיליון יורו, 1/80 מהסכום ששולם.
אלא שאותה התרעה, שנכתבה בדו"ח ממצאים חמור, "רוככה" על ידי בכירים באופ"א. אחרי שבועות של דיונים עם אינפנטינו, פ.ס.ז' הפחיתה את הסכום ל-100 מיליון יורו לשנה, עדיין הרבה מעל ערך השוק.
במקרה של סיטי, המועדון הפסיד 451 מיליון יורו בין 2009 ל-2011. הדבר הוביל לעימות ישיר בין אינפנטינו לבריאן קווין, החוקר הראשי, שהתפטר בעקבות מחלוקות על הביקורת החשבונאית שגילתה כי 84 אחוזים מהכנסות המועדון נבעו מ"מקורות מסחריים אחרים", למעשה חברות באבו דאבי. המועדון הסתיר הוצאות בסך 35 מיליון יורו מאופ"א והציג חוזים שערכם נופח בצורה משמעותית.
עורכי הדין של סיטי החלו לעבוד על מציאת אי סדרים בדו"ח נגד המועדון. המועדון האנגלי הביע נכונות להוציא כל סכום כסף כדי לחשוף את חוקי הפייר פליי הפיננסי כבלתי לגיטימיים. בסופו של דבר, שתי הקבוצות ספגו קנס זהה בסך 20 מיליון יורו ובכך הסתיימה החקירה.