היא אמנם שידרה עסקים כרגיל, אבל סביר להניח שמנצ'סטר סיטי, כמו רבים מאוהדי הכדורגל וחובבי ליגת האלופות, פחדה עד שיתוק מתוצאות הערעור על החלטת אופ"א להשעות אותה. זה גם מה שהופך את ה"ניצחון" הזה, לגדול כפי שהוא. אבל מה משמעות ה"הפסד" מבחינתה של אופ"א? האם אנו עדים למות עידן הפייר-פליי הפיננסי?
גוף הבדיקה הפיננסי של אופ"א הוקם ב-2011 מתוך כוונה למנוע מבעלי קבוצות לגרום לפשיטות רגל בשל הוצאות כספיות מופרזות. בפועל הוא רדף אחרי מועדונים גדולים, כמו פסז' ומנצ'סטר סיטי, ולא הצליח להביא לעונשים שהם יותר מקנסות כספיים. לכן, מתקבל הרושם שהוא חסר שיניים ולא מן הנמנע שיגנז בהמשך.
"זו תוצאה נהדרת עבור סיטי", אמר כתב BBC ואקס סיטי, מייקל בראון. "אם תשאלו אותי מי הנפגע, התשובה שלי תהיה הפייר-פליי הפיננסי. זה נוגד את כל שאיפות אופ"א, את כל התקנות והכוח שלהם להגביל את מועדוני העל ולהפוך את המשחק ל'ישר' יותר. אופ"א תצטרך להסתכל על זה בזהירות רבה, כיוון שזה מאוד מאתגר ומערער את הכוחות שיש לה בחזית הזו. צפוי לנו קיץ מעניין".
סימון סטון, כתב אחר מה-BBC, הוסיף: "זה עתה דיברתי עם גורם בכיר בכדורגל האירופי שלא בהכרח חושב שההחלטה מסמנת את מות הפייר-פליי הפיננסי. השקפה זו נובעת בחלקה מהעובדה שחלק מהטענות שבגללן בוטל פסק הדין הראשוני, נובעות מכך שהתיקים היו מזמן".
FFP is just another tool for big clubs to maintain the status-quo and prevent newer clubs from sabotaging the hierarchy.
— AU (@parteyismo) July 13, 2020
UEFA lets City get away unscathed, blatantly allows deals like the Arthur-Pjanic swap, but bans rebuilding clubs like Milan and Marseille. Go fuck yourself. pic.twitter.com/XW8nb6lN5m
RIP FFP pic.twitter.com/32r88OnsK2
— Dan Burke (@FussballDan) July 13, 2020
The Court of Arbitration considering the #ManCity Appeal.
— Phil Turton (@phillyt1) July 13, 2020
RIP FFP pic.twitter.com/QsENLl6Vak
Manchester City ban completely overturned.
— LDN (@LDNFootbalI) July 13, 2020
RIP FFP. It’s gonna be a fun summer. pic.twitter.com/eBz1a8GIXj