(getty) (צילום: ספורט 5)
(getty) | צילום: ספורט 5
ריאל וליברפול, נפגשות לראשונה מאז 2014. (getty) (צילום: ספורט 5)
ריאל וליברפול, נפגשות לראשונה מאז 2014. (getty) | צילום: ספורט 5

אחרי שהסתיימו משחקי הגומלין, נקבע שגמר ליגת האלופות בקייב יפגיש בין ריאל מדריד לבין ליברפול. שתי הקבוצות נפגשו במעמד של גמר פעם אחת בלבד, בעונת 1980/81, אך כידוע, היה זה לפני עידן הצ'מפיונס. באותו גמר ניצחה ליברפול 0:1, אך מאז, בכל הגמרים אליהם הגיעה ריאל מדריד, היא ניצחה וזכתה במפעל (ואלו בעצם שש הזכיות שלה במתכונת הנוכחית).

* ליברפול קבעה שיא שערים לעונה אחת של מפעל אירופי עם 46 שערים.

* מוחמד סלאח (10), רוברטו פירמינו (10) וסדיו מאנה (9) הם הטריו הפורה ביותר בהיסטוריה של ליגת האלופות עם 29 שערים העונה. הם עקפו את רונאלדו, בייל ובנזמה מעונת 13/14 שכבשו יחדיו 28.

* ליברפול השתוותה לשיא של באיירן מינכן (12/13) בכמות השערים במעמד חצי גמר הצ'מפיונס עם 7 כאלה.

* 13 השערים בשני המשחקים הפכו את ההתמודדות בין ליברפול ורומא לאחת שסיפקה הרבה שערים בהיסטוריה של חצי גמר המפעל.

* עד למשחק אמש, רומא הייתה הקבוצה היחידה שלא ספגה בבית בליגת האלופות.

* זה לא ממש ישנה הרבה לליברפול, אבל במשחק ההעפלה שלה לגמר ליגת האלופות, היא ספגה את הפסדה הראשונה העונה במפעל.

רונאלדו אחרי אחד מ-15 השערים שלו במפעל. המצטיין בשורות הבלאנקוס. ( (צילום: ספורט 5)
רונאלדו אחרי אחד מ-15 השערים שלו במפעל. המצטיין בשורות הבלאנקוס. (getty) | צילום: ספורט 5

מה מחכה בגמר?
ריאל מפגינה שליטה בלתי רגילה בשנים האחרונות באירופה, עם שלוש זכיות בארבע העונות הקודמות, שכללו ניצחונות בגמרים מול אתלטיקו מדריד (עונות 13/14 ו-15/16) ומול יובנטוס אשתקד. הגמר האחרון של המרסיסייד היה בעונת 2006/07 בהפסד 2:1 למילאן. את אותה מילאן פגשה גם בגמר שנתיים לפני כן, ובפעם הזאת דווקא ניצחה בפנדלים וזכתה בתואר היחיד שלה במפעל מאז שהוקם.

כמו כן, שתי הקבוצות נפגשו בסך הכל חמש פעמים, כולל הגמר של שנת 1981. בשמינית הגמר של עונת 08/09 ניצחו האדומים 0:1 בברנבאו (עם שער הניצחון המפורסם של יוסי בניון) ו-0:4 גדול באנפילד. בשלב הבתים של עונת 14/15 ניצחה ריאל פעמיים 0:3 ו-0:1. אף אחד מהמפגשים לא הסתיים בתיקו.

האצטדיון
הגמר השנה יתקיים לראשונה בקייב, בירת אוקראינה, באצטדיון ה"אולימפיסקיי". מדובר בפעם השישית שגמר המפעל מתארח במדינה מזרח אירופאית, אחרי בלגרד (1973), אתונה (1983, 1994 ו-2007) ומוסקבה (2008). מעל 70,000 צופים יוכלו להיכנס ליציעים לחזות בגמר המרתק, בו
ריאל מדריד הוגרלה להיות הקבוצה ה"ביתית".

מוחמד סלאח. מספק עונה פנטסטית ומועמד לנעל הזהב (getty) (צילום: ספורט 5)
מוחמד סלאח. מספק עונה פנטסטית ומועמד לנעל הזהב (getty) | צילום: ספורט 5

הדרך אל הגמר
ריאל מדריד, שלא הצליחה לזכות העונה באף תואר בזירה המקומית של ספרד, מקווה לתקן בזירה האירופאית. בשלב הבתים התמודדה נגד אפואל ניקוסיה, בורוסיה דורטמונד וטוטנהאם. נגד הקפריסאים לא התקשו עם ניצחונות 0:3 ו- 0:6, וגם נגד הגרמנים השיגו שש נקודות עם 1:3 ו-2:3. דווקא במשחקים עם האנגלים איבדה אלופת אירופה בשנתיים האחרונות נקודות, כאשר במשחק הביתי סיימה מולם בתיקו 1:1, ובחוץ הפסידה 3:1. בסך הכל כבשה הקבוצה 17 שערים בשלב הבתים.

בכך סיימה קבוצתו של זינדין זידאן במקום השני בבית, וספגה הגרלה לא קלה בשלב הבא דמות פ.ס.ז' המצוינת. אחרי שני משחקים מותחים, חלפה ריאל על פני הצרפתים עם ניצחונות 1:3 ו-1:2, וברבע הגמר הוגרלה נגד יובנטוס והשוער האגדי ג'יאנלואיג'י בופון. את המשחק הראשון באיטליה ניצחה בתוצאה 0:3, והצפי היה שתעפיל לחצי הגמר ללא קושי עם תוצאה טובה גם בבית. אולם, לבופון ושות' היו תוכניות אחרות, והצליחו למחוק את הפיגור בסנטיאגו ברנבאו עם יתרון 0:3 שהיה יכול לשלוח את ההתמודדות להארכה. שריקה לפנדל מעורר מחלוקת עזרה לריאל לסיים בתוצאה 3:1 ולעלות לחצי הגמר בזכות הפרש שערים.

בחצי הגמר פגשו הבלאנקוס את באיירן מינכן, אלופת אירופה של עונת 12/13. חניכיו של יופ היינקס עשו הרבה מאד צרות לזידאן, אך שערים של מרסלו ואסנסיו הפכו פיגור משער של ג'ושוע קימיך, ועזרו לריאל לנצח באליאנץ ארנה 1:2. במשחק השני שוב קימיך העלה את הבווארים ליתרון, אך קארים בנזמה, שמספק עונה רעה מאד ביחס לסטנדרטים שמצפים משחקן ברמתו, כבש צמד נדיר. שער שוויון של חאמס רודריגס, המושאל מריאל לבאיירן, נתן לגרמנים תקווה למהפך, אך בסופו של דבר זה הסתיים ב-2:2 והעפלה נוספת של המאמן הצרפתי לגמר הצ'מפיונס.

מנגד, ליברפול רשמה מספרים מעט יותר מרשימים, למרות שניתן גם לומר שבשלב הבתים קיבלה הגרלה יותר נוחה - סביליה, ספרטק מוסקבה ומאריבור. את העונה האירופית פתחה עם גמגום קל, כאשר סיימה בתיקו בבית מול סביליה 2:2, ובתיקו נוסף בחוץ נגד הרוסים 1:1. לאחר מכן שברו את הסכר עם שביעייה לרשת של מאריבור, ובמשחק לאחר מכן ניצחה 0:3 את אלופת סלובניה. אחרי ששוב סיימה בשוויון מול הספרדים, הפעם 3:3, סיפקה עוד שביעייה במחזור הסיום, כאשר אירחה את ספרטק. 23 שערים כבשה ליברפול בשלב הבתים, אותו סיימה במקום הראשון.

בשמינית הגמר קיבלה את פורטו, אותה הביסה 0:5 בחוץ, ובגומלין בבית לא התאמצה יותר מדי והסתפקה ב-0:0 (המשחק היחיד בו לא כבשה העונה במפעל). ברבע הגמר הוגרלו המרסיסייד נגד יריבה מוכרת מאד, מנצ'סטר סיטי. אלופת אנגליה הטרייה אמנם נחשבה למשוכה גבוהה במיוחד ליורגן קלופ וחניכיו, אך אלו הצליחו לספק את הסחורה עם שני ניצחונות, 0:3 ו-1:2.

בחצי הגמר קיבלה ליברפול את רומא, שעברה את ברצלונה הגדולה אחרי מהפך מרשים ביותר במשחק הגומלין (מחקה פיגור 4:1 עם ניצחון ביתי 0:3). במשחק הראשון סיפקו מוחמד סלאח, רוברטו פירמינו וחבריהם משחק שיא, כאשר עלו ליתרון 0:5, אך במחצית השנייה ספגו שני שערים שהעניקו לאיטלקים תקווה. החשש היה שבאולימפיקו תצליח קבוצתו של אוסביו די פרנצ'סקו לחולל מהפך דומה כפי שעשתה מול ברצלונה, אך זה לא הספיק למרות ניצחון 2:4