כמו שיש חנות בוטיק מיוחדת בה אפשר למצוא את התכשיטים הכי מובחרים, כך יש את מונאקו. הקבוצה מהנסיכות הפכה לבית של היהלומים שלימים הפכו לכוכבים הכי גדולים ביבשת. המסע הקסום של האדומים בליגת האלופות השנה צפוי להוביל את ענקיות היבשת להכניס את היד עמוק לכיס בקיץ ולרוקן את מונאקו שוב מנכסיה.
קיליאן אמבפה, פאביניו, טיימואה באקיוקו, ג'בריל סידיבה ובנג'מין מנדי כבר מבוקשים, וזה מה שגורם לנו להיזכר בכשרונות הגדולים שיצאו מהנסיכות לענקיות היבשת. מאנטוני מרסיאל, דרך ליליאן טוראם ועד לתיירי הנרי. מצעד יהלומי מונאקו.
מקום 10: אנטוני מרסיאל
הרווח למונאקו: 36 מיליון פאונד (בתוספת 10 מיליון יורו כתוצאה מבונוסים).
התקופה בנסיכות: דוגמא לאימפולסיביות של שוק ההעברות האירופי. החלוץ שבלט במשך חצי עונה, גרם ליונייטד לפתוח את הכיס בצורה מוגזמת לכל הדעות. מהירות יוצאת דופן לצד טכניקה נהדרת, שבאו לידי בשער נהדר מול ארסנל באצטדיון האמירויות במסגרת ליגת האלופות, שמו אותו על הרדאר העולמי. יחד עם זאת, גם באולד טראפורד בוודאי יודעים שהמרחק בין מרסיאל לבין תג המחיר האסטרונומי ששולם עבורו עדיין גדול.
מקום 9: עמנואל אדבאיור.
הרווח למונאקו: 7.5 מיליון פאונד.
התקופה בנסיכות: אחד מהכישרונות הכי מבוזבזים שהיו באירופה בשנים האחרונות. הטוגולוזי שמתנשא לגובה של 1.90 פרץ כאחד מהשחקנים הכי מגוונים באירופה. משחק עם הגב לשער, יכולת סיום מול השער וטכניקה עילאית, עזרו למונאקו להעפיל לגמר ליגת האלופות, שם היא נעצרה ע"י פורטו. חבל שהראש שלו אף פעם לא היה מרוכז בכדורגל, אחרת בגיל 33 הוא לא היה מוצא את עצמו בליגה הטורקית.
מקום 8: יא יא טורה.
הרווח למונאקו: 9 מיליון יורו.
התקופה בנסיכות: מי שהגיע לנסיכות תחת הכינוי המחייב "פטריק ויירה החדש", הוכיח את עצמו מהר מאוד. עם עוצמות ומעורבות התקפית והגנתית, הוא סימל את יריית הפתיחה של קשרי ה-50/50 שהפכו לכל כך מבוקשים היום. בהגנה, בהתקפה, בראש, וברגל - למרות גובהו (1.89) הוא ניחן בטכניקה יוצאת דופן, שסידרה לו מעבר מפתיע לברצלונה. סימני השאלה לאחר צירוף השחקן האלמוני מחוף השנהב מהר מאוד הפכו לסימני קריאה, והקשר המשיך לבלוט בדרך לקריירה מפוארת. מישהו אמר טיימו באקיוקו?
מקום 7: יורי דזו'רקף.
הרווח למונאקו: עזב בהעברה חופשית.
סיפור הקריירה: אולי הקבוצה בה הקשר הציג את הכדורגל הטוב בקריירה. במועדון מהנסיכות הפליימייקר, ואף העפיל לגמר גביע המחזיקות. ונגר הביא אותו בגלל ראיית המשחק ויכולת הכיבוש שלו מעמדת הקשר, וקלינסמן ששיתף איתו פעולה במונאקו, החמיא כשאמר שבנסיכות הוא הפך להיות שחקן מקצועי ברמה הכי גבוהה. מקרה של דז'ורקף לימד את האדומים לקח חשוב, כאשר למרות שהיה השחקן המוביל של מונאקו, הקבוצה לא הצליחה להגיע עימו להבנות והוא עבר לפ.ס.ז' בהעברה חופשית.
מקום 6: פטריס אברה.
הרווח למונאקו: 6.5 מיליון פאונד.
התקופה בנסיכות: הצרפתי אותו אלכס פרגוסון הגדיר בעבר כמגן השמאלי הטוב ביותר בעולם, החל בכלל את הקריירה שלו כשחקן התקפה. אחרי מסע במונצה ובניס, המגן הוביל את הקבוצה מהריביירה עד לגמר ליגת האלופות, שם ספג הפסד כואב לפורטו. אברה סימל אולי יותר מכל את החשיבות של מגן תוקף בכדורגל האירופי, כשבהמשך אף זכה בליגת האלופות עם מנצ'סטר יונייטד.
מקום 5: ג'ורג' וואה.
הרווח למונאקו: 6.5 מיליון דולר.
התקופה בנסיכות: האפריקאי הראשון שזכה בתואר שחקן השנה בעולם ואחד השחקנים האפריקאיים הכי טובים בהיסטוריה. מי שהוחתם ע"י ארסן ונגר ב-1988 והראה בנסיכות כמה כישרון טמון בו. 47 שערים ב-103 שערים היו לו במונאקו, אבל מה שיזכרו ממנו זה דווקא "התרגיל המסריח" במהלכו עבר לפ.ס.ז'. וואה נדד לעיר האורות בעסקת ענק, בעקבותיה יורגן קלינסמן הצטרף למועדון מהנסיכות. האוהדים האדומים זעמו על הליברי בעקבות המעבר ליריבה השנואה ואם היום תזכירו להם את שמו, ספק אם יהיו כאלה שיזכרו ממנו את השערים שכבש.
מקום 4: לודוביק ג'ולי.
הרווח למונאקו: 7 מיליון יורו.
התקופה בנסיכות: לא המוכשר שבשחקנים ולא עם מניירות של כוכב, אבל כזה שהטביע את חותמו גם ברמה העולמית. עם מהירות מסחררת וחוש בלתי נגמר לשערים, ג'ולי, שבכלל גדל בליון, הוביל את מונאקו לגמר ליגת האלופות, שם נפצע בדקה ה-23 ונאלץ להתחלף. בלעדיו מונאקו הפסידה 3:0 לפורטו, במה שהראה את החשיבות שלו לקבוצה של אז. ב-2011 לאחר מסע בברצלונה וברומא, הוא חזר לאדומים שהיו אז בליגה השניה ועזר להם לחזור לליגה הראשונה.
מקום 3: ליליאן טוראם.
הרווח למונאקו: עבר בהעברה חופשית.
התקופה בנסיכות: הגדיר מחדש את המונח בלם עם לב ענק, חוכמת משחק ואגרסיביות שלא איפשרה לאף שחקן לעבור דרכו. המגן/בלם, שיאן ההופעות של נבחרת צרפת בכל הזמנים (142), חווה קריירה מפוארת כששיחק ביובנטוס ובברצלונה בהמשך וגם זכה עם צרפת במונדיאל 1998 וביורו 2000. שש שנים שיחק טוראם במונאקו עימה הפסיד בגמר גביע המחזיקות, מה שסידר לו מעבר לפארמה האיטלקית ומשם הוא המשיך לקריירה מפוארת בארץ המגף. באופן אירוני, הבלם שנודע יותר מכל בעקבות משחק ההקרבה שלו, נאלץ לפרוש בגיל 36 לאחר שהתגלה מום בליבו, מה שלא מנע ממנו לתת את הכל בכל רגע על הדשא.
מקום 2: דויד טרזגה.
הרווח למונאקו: 23 מיליון יורו.
התקופה בנסיכות: הארגנטינאי הכי צרפתי שהיה בכדורגל העולמי. לא מהיר וגם לא חזק במיוחד, אבל סקורר ובעל לב ענק, שהקפיץ אומה שלמה עם שער הניצחון בגמר יורו 2000 בליבה של ההארכה. במונאקו הוא עוד היה צנום, רזה וביישן, אבל החוש לשערים בהחלט היה שם. 52 שערים ב-93 משחקים היו לטרזגול בקבוצה מהנסיכות עימה זכה בשתי אליפויות. הרגע הבלתי נשכח בקדנציה באדום הגיע בעונתו השלישית אז כבש באולד טראפורד שער בתום דאבל אדיר, ונכנס לתודעה האירופית, ממש כמו קיליאן אמבפה באצטדיון האיתיאחד.
מקום 1: תיירי הנרי.
הרווח למונאקו: 12.5 מיליון יורו.
התקופה בנסיכות: באמת צריך להציג את תיירי הנרי? 411 שערים ב-917 משחקים. אלוף העולם, אלוף אירופה, זוכה ליגת האלופות, אלוף ספרד ואלוף אנגליה. תיירי הנרי שהגדיר מחדש את המונח "אינטליגנציה" עם עם טאץ' יוצא דופן, הוא השחקן הגדול ביותר שיצא מהאצטדיון בנסיכות. ארסן ונגר, מאמן מונאקו דאז, סימן אותו בגיל צעיר והוא החזיר עם 20 שערים ב-105 הופעות, שסידרו מקום בחצי גמר ליגת האלופות, זכייה באליפות צרפת ותואר השחקן הצרפתי של השנה.
בינואר 1999 יובנטוס שילמה 10.5 מיליון ליש"ט למונאקו תמורת הצרפתי הצעיר של השנה, ואחרי חצי שנה מאכזבת בטורינו, הוא נדד לארסנל והשאר היסטוריה. בתקופתו בתותחנים הוא הוביל את אחת מהקבוצות האטרקטיביות בהיסטוריה של הפרמייר ליג. עוד לפני שבברצלונה קראו לזה "טיקי-טאקה", הצרפתי הציג את האבטיפוס של הסגנון בארסנל, שכל כך מתגעגעת אליו עד היום. לאחרונה קיליאן אמבפה זוכה להשוואות להנרי בזכות המהירות המסחררת ומגע הקסם, והכישרון הצעיר בוודאי ישמח אם לשכפל את הקריירה של תיתי.