לאחר שהתארחו נציגי הנהלת המועדון, יחד עם מנכ״ל ההתאחדות רתם קמר וראש אגף השיווק רונית גלסמן, במרכז פרס לשלום ולחדשנות לשיח בנושא "ספורט כמקדם סובלנות בחברה", הגיעה המנה העיקרית. זה אמנם הסתיים בהפסד 3:1, אבל נבחרת הנשים של ישראל פגשה את אחת מקבוצות הנשים הטובות בעולם בערב נהדר ומול אלפי צופים במושבה.
האיכות של שחקניות הבלוז הורגשה כבר מהפתיחה, כשבת'אני אנגלנד (6) ניצלה חור בהגנה הישראלית ודחקה פנימה את השער הראשון מקרוב. אותה אנגלנד המשיכה להיות פעילה ובתחילת המחצית השנייה שוב ניצלה טעות בהגנה כדי להוריד כדור למגדלנה אריקסון (51), ששלחה פצצה לחיבורים מסף הרחבה והכפילה את התוצאה.
הנבחרת הישראלית לא אמרה נואש ובדקה ה-64 ורד כהן הצליחה לעלות על לוח התוצאות כשהקפיצה מעל השוער אחרי טעות הגנתית של הבלוז, אך בדקה ה-71 סופי איינגל הוולשית סגרה עניין עם מהלך התקפי שהוכיח שוב כמה צ'לסי משחקת כדורגל של הרמות הגבוהות ביותר. זה התחיל עם דאבל פס מרשים עם אנגלנד והסתיים עם הקפצה מהאוויר מעל השוערת הישראלית, שקבעה את תוצרת המשחק. 1:3 לצ'לסי בסיום ערב נהדר במושבה.
Not long to go!
— Chelsea FC Women (@ChelseaFCW) August 20, 2019
Don't forget, you can watch our game live and for free on the 5th Stand app and our Facebook page!#CFCWinIsrael https://t.co/83aADvcRTt
עוד לפני כן, התקיים אירוע במעמד חמי פרס - יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות, ברוס באק - יו"ר מועדון הכדורגל של צ'לסי, אמה הייס - מאמנת קבוצת הנשים של צ'לסי, רותם קמר - מנכ״ל ההתאחדות לכדורגל, וינס ג'נארו - דיקאן הפקולטה של אוניברסיטת NYU בתחום ניהול ותקשורת במקצועות הספורט, הלורד הבריטי סטיוארט פולאק, רונית גלסמן - ראש אגף השיווק של ההתאחדות, בכירים מצ'לסי ועוד נציגים מעולם הספורט בארץ.
יו"ר המרכז, חמי פרס, פתח את המפגש: "המשחק הוא אירוע נפלא וחשוב לא רק לכח הנשי, הוא מעביר לעולם מסר של ספורט פורץ יבשות וחיבור בין מדינות למען מטרה משותפת. מרכז פרס שמח להיות חלק מהפרויקט. תודה לרומן אברמוביץ׳ על היוזמה ולמשלחת צ'לסי שנעתרה לפרויקט ותודה להתאחדות לכדורגל. מרכז פרס משתמש בכדורגל ככלי לחינוך לאחדות ולסובלנות בין בני נוער יהודים וערבים. אנחנו תומכים בנשים ישראליות, יהודיות וערביות, להתקדם ולהתפתח וצ׳לסי נותנת השראה לנשים האלה ולצעירות. לכדורגל ולספורט יש אפשרות להפוך את העולם לטוב יותר והמסר הזה מהדהד העברת המסר כאן בישראל וברחבי עולם".
מנכ״ל ההתאחדות לכדורגל, רותם קמר: ״המסר של הביקור הוא קידום כדורגל הנשים ומאבק בגזענות. יש כאן הבטחה לשיתוף פעולה גם בעתיד. הכדורגל מחבר אנשים מרחבי העולם, ההשפעה שלו יכולה לגרום לשינוי. שיתוף הפעולה בין ההתאחדות לכדורגל למרכז פרס הוא דוגמה שזה אפשרי, אנחנו מאמינים שהמטרה תושג בזכות הספורט״.
יו״ר מועדון צ׳לסי, ברוס באק, הוסיף: ״הביקור כאן מדהים, אי אפשר להתעלם מהכוח של הכדורגל. אם אתה לא עוקב ומעורב בכדורגל, אתה מוותר על כח עצום של חיבור עולמי. יש לצ'לסי מאות אלפי אוהדים באסיה, אפריקה ואמריקה, אנחנו מעבירים את המסר שלנו בין כולם. רומן אברמוביץ' ניסה להילחם בגזענות מהיום שבו הגיע לצ'לסי, אבל הוא רצה לעלות שלב בחינוך השחקנים והאוהדים. התחלנו בפעולות חינוכיות גם לקבוצה הבוגרת ובעיקר לבני הנוער, כמו טיסות לפולין והסברים על השואה, הכל סביב המלחמה בגזענות ואנטישמיות״.