בימים אלו מתקיים לו המשפט בין חברות אפיק, המפתחת של משחק הבאטל רויאל הפופולארי פורטנייט, כנגד ענקית הטכנולוגיה אפל. הסכסוך החל לאחר שאפיק הפרה את תנאי השימוש של אפל במכשיריה והכניסה לפורטנייט מערכת תשלום פנימית אשר עוקפת את זו של מכשירי ה-iOS, מה שגרר את החברות לפתור את העניין בבית המשפט.
לא מעט מסמכים שהיו סודיים בעבר נחשפו לאחרונה כאשר הם מכילים לא מעט מידע ורובם מתעסקים במודל הכלכלי של אפיק, והעסקאות שהחברה תיכננה להוציא לפועל עבור פלטפורמת ה-Epic Game Store שלה למחשב האישי. האחרון שבם חושף כי אפיק הייתה מוכנה לשלם לסוני 200 מיליון דולר תמורת בלעדיות למשחקים של החברה ששוחררו במקור לקונסולות הפלייסטיישן.
המסמך המדובר שותף בפורומים של האתר Restera לאחר שהמשתמשים שלפו את הקבצים והמסמכים מהתיקייה ברשת שבה עורכי הדין של שתי החברות משתמשים במהלך המשפט. התיקייה זמינה לקהל הרחב ואתם יכולים לצפות בה בלחיצה כאן, אך קחו בחשבון שהמסמך המדובר כבר נמחק.
המסמך קיבל את השם "טקטיקות אינדיבידואליות" ונכתב במקור בספטמבר 2020, והוא חושף כי אפיק הציעה לסוני 200 מיליון דולר תמורת ארבעה עד שישה כותרים הבלעדיים במקור לקונסולת הפלייסטיישן, ושריון בלעדי שלהם עבור פלטפורמת ה-Epic Game Store כאשר ישוחררו למחשב האישי.
מיד לאחר מכן נכתב כי באפיק "ממתינים לתגובה".
סביר להניח שהעסקה מעולם לא יצאה לפועל מכיוון שנכון להיום משחקי הפלייסטיישן היחידים שבלעדיים עבור ה-Game Store הם ReadySet Heroes ו-Predator: Hunting Grounds, ולא סביר כי אפיקה שקיעה כל כך הרבה כסף עבור הכותרים הללו.
בינתיים, משחקי פלייסטיישן שכבר שוחררו למחשב האישי כמו Horizon Zero Dawn הושקו במקביל גם לפלטפורמת סטים המתחרה, כולל המשחק Days Gone שיגיע גם הוא אל שתי הפלטפורמות עבור שחקני המחשב האישי במקביל במהלך החודש הקרוב, כך שניתן להסיק כי אפיק לא הצליחה לשריין לעצמה את הכותרים של סוני כפי שתכננה במקור.
במסמך צויין גם כי באפיק מנהלים מגעים מול חברת מיקרוסופט, אך מכיוון והיא מחזיקה את שירות ה-Game Pass, היא למעשה מהווה תחרות ישירה כנגד אפיק. בנוסף צויין גם כי ההנהלה במיקרוסופט "מתנגדת לפעולותיה של אפיק" והיא "מתחרה בנו על תוכן באופן אפקטיבי", בנוסף להערה שמציינת כי פיל ספנסר, מנכ"ל אקס בוקס במיקרוסופט, נפגש באופן עקבי עם גייב ניול, מנכ"ל Valve שמחזיקה בבעלותה את סטים.
המסמך מציין גם את חברת נינטנדו, אך שם נכתב כי מדובר במצב אבוד מראש בו לא ניתן להתניע שיחות משא ומתן בגלל "ההיסטוריה של החברה" - ככל הנראה התייחסות לכך שנינטנדו מאוד קנאית עבור הקניין הרוחני שלה, אפילו יותר ממה שסוני נחשבה, אך גם היא שינתה תפיסה והחלה לשחרר כותרים למחשב האישי.
מסמך נוסף מהמשפט חשף לאחרונה כי אפיק השקיעה למעלה ממיליארד דולר עבור שיריון של 105 כותרים שיהיו בלעדיים לפלטפורמה שלה. בין כל הכותרים הללו ניתן היה למצוא משחקים גדולים כמו Borderlands 3 או Control, אך בסופו של דבר הם מצאו את דרכם גם אל פלטפורמת סטים המתחרה.
זה מראה לנו כמה רחוק אפיק מוכנה ללכת ולשלם על מנת להציב תחרות בשוק - כולל תשלום של מיליוני דולרים עבור משחקים בלעדיים, גם אם מדובר במצב זמני.