יום למחרת רעידת האדמה בבית"ר ירושלים עם הפיטורים של אלי ארזי, עו"ד אלעד אייזנברג, הדובר עודד זרגרי ומנהלת השיווק קרן פניג'ל, כפי שפורסם בלעדית ב-ONE, ההחלטה כבר נפלה: המאמן יצחק שום צפוי לעזוב השבוע את הדאבליסטית.
הבוס שפיטר את ההנהלה, מתלבט באשר לזהות מחליפו של יצחק שום, השריד היחיד בצוות המקצועי מזה שהחל את העונה והיה שותף לביזיון בפולין בתבוסה 5:0 לוויסלה קראקוב במוקדמות ליגת האלופות.
גאידמק מתלבט בין אורי מלמיליאן שלא אימן אף קבוצה לאחרונה, לראובן עטר, שהוביל את מכבי נתניה למקום השני שנתיים ברציפות עד שפינה את מקומו לטובת לותר מתיאוס בקופסא.
מקורביו של מאמן נוסף, רוני לוי, שזכה עם מכבי חיפה ב-3 אליפויות רצופות, מנסים לדחוף אותו לבית"ר.
בינתיים, אוהדי בית"ר ירושלים כבר העבירו מסר לארקדי גאידמק: לא רוצים את אלי אוחנה, הסמל הגדול של הקבוצה ומי שכבר אימן אותה בעבר.
כזכור, אתמול (שני) הבוס של בית"ר, ארקדי גאידמק, זימן לשיחה את היו"ר אלי ארזי והודיע לו רשמית על סיום תפקידו במועדון לאלתר. הבעלים אישר ל-ONE את הידיעה וסרב להוסיף פרטים.
גאידמק הבהיר לארזי שסיבת פיטוריו נובעת מקיצוצים בתקציב אותם רוצה גאידמק לבצע כבר מעכשיו ולא לחכות לשנה הבאה, כפי שפורסם לראשונה ב-ONE לפני חודש, בפגישה עם אבי לוזון.
ארזי נותר המום מהפיטורים והתקשה להבין את הסיבות, אמנם גאידמק התעקש והבהיר שהסיבה היא קיצוצים בכל תקציב ההנהלה שארזי עומד בראשה והיא יקרה מאוד יקרה.
ל-ONE נודע שאלי ארזי מרוויח כ-4.5 מיליון שקל בעונה, שכר שלא מקובל יותר על גאידמק והוא תופס חלק ניכר מתקציב המועדון. יחד עם ארזי פוטר גם חתנו, עו"ד אלעד אייזנברג (ממשרד עורכי הדין אורלנסקי, אייזנברג, מוסון ושות') שנכנס לתפקיד עם מינויו של ארזי ליו"ר ותפס את מקומו של עו"ד מורן מאירי.
גם הדובר עודד זרגרי פוטר מתפקידו אחרי שנתיים בתפקיד ויחד עם השלושה פוטרה מנהלת השיווק, קרן פניג'ל, שהיא בעצם השריד האחרון מבית משפחת פניג'ל.
בד בבד, הודיע ארקדי גאידמק שהמנכ"ל הצעיר והחביב על גאידמק, איציק קורנפיין, יקבל לידיו את ניהול הקבוצה ויורשה למנות מתחתיו דובר חדש לבית"ר ירושלים שיהיה מקובל על הבוס ולא כפי שהיה עד כה.
חובה להבהיר שמאז ההשפלה בפולין, שם ספגה בית"ר ירושלים חמישה שערים מביכים, סבר גאידמק אז שעדיף לסיים את תפקידם של כל הצוות המקצועי וההנהלה, אך לבסוף נרגע והחליט לערוך שיחה קשה למאמן יצחק שום שכידוע נשאר בתפקידו והיום, כאמור, פיטר את כל ההנהלה שבראשה עמד אלי ארזי.
בחודש האחרון מועדון בית"ר ירושלים לא ידע שקט יום אחד בעקבות כל הכותרות סביב מעמדו הלא ברור של אלי ארזי, שהתערער מיום ליום, ורק גאידמק ואנשיו המקורבים ידעו על הלך הרוח וההחלטות הכלכליות העתידיות לבית"ר ירושלים.
רק יצחק שום נשאר
הפיטורים של הנהלת בית"ר ירושלים הם צעד נוסף בארגון מחדש שעורך ארקדי גאידמק בקבוצה, אבל הנקודה הכי מעניינת היא שהזעזועים במועדון, שהחלו לאחר התבוסה בקראקוב במוקדמות ליגת האלופות, הגיעו לכולם מלבד האחראים המרכזיים - השחקנים והמאמן.
המנג'ר המקצועי, גיורא שפיגל, היה הראשון (והיחיד בעצם) לקחת אחריות והתפטר מתפקידו לאחר הכישלון באירופה.
הכל טוב ויפה, אבל כל האנשים שפוטרו הם אנשי מנהלה, ואילו הכישלון של בית"ר העונה הוא בעיקר מקצועי. הקבוצה שכשלה בעונה שעברה באירופה מול קופנהאגן עשתה רושם שלמדה את הלקח: היא ערכה שני מחנות אימונים לפני צמד המשחקים מול קראקוב ובנתה סגל מרשים באופן חסר תקדים.
על כל ההכנות והרכש היו אמונים שפיגל ושום, כשהאחראי על ניהול המשחק היה כמובן המאמן. בית"ר שיחקה לא רע במשחק הראשון מול הפולנים בטדי, ויכלה להבקיע עוד שערים (וגם לספוג), אבל במשחק השני היא קרסה על הדשא, ושום פשוט לא הגיב.
לאחר התבוסה, כאמור, לקח על עצמו גיורא שפיגל את האחריות והתפטר מתפקידו. שום, לעומתו, בחר להישאר. גם הדיבורים על החלפתו בלואיס פרננדז לא הזיזו את שום מבית וגן. לאחר מכן סוכם על כך שפרננדז ישמש כמנג'ר מעל שום, שהסכים לבלוע את הצפרדע. בסופו של דבר העניין לא יצא לפועל משום שלפרננדז היו מחוייבויות קודמות לטלוויזיה ולרדיו בצרפת, שם הוא משמש כפרשן.
מלמיליאן - הוביל את בית"ר לאליפות הראשונה
אורי מלמיליאן בן ה-51 הוא ירושלמי מלידה ונחשב לאחד מגדולי השחקנים שידעה ישראל. ה"נער משכונת ממילא", גדל במחלקת הנוער של בית"ר ירושלים וכבר בגיל 16 ערך את הופעתו הראשונה בקבוצת הבוגרים.
עד להופעת בן סהר החזיק מלמיליאן את התואר, "השחקן הצעיר ביותר שהופיע במדי נבחרת ישראל" כאשר עוד בטרם מלאו לו 18 הוא ערך את הופעת הבכורה שלו בכחול-לבן של הנבחרת.
בשנות ה-70 וה-80 נחשב הקשר לכוכב של בית"ר ביחד עם אלי אוחנה ודני נוימן, זכה עם המועדון בחמישה גביעים והוביל את בית"ר לאליפות הראשונה בתולדותיה ב-1986.
אחרי ששיחק במכבי ת"א, הפועל ב"ש והפועל כפ"ס פרש ממשחק בגיל 36 אך נחשב כסמל ומושא להערצה מצד אוהדי בית"ר עד היום.
לאחר הפרישה החל מלמיליאן לעסוק באימון. שלוש פעמים הוא העלה קבוצות מליגת המשנה לליגה הבכירה (הפועל ירושלים, מכבי נתניה והכח עמידר רמת גן) ואת נתניה גם הצליח להציל מירידה לליגה הלאומית בשנת 2000.
רוני לוי - 3 אליפויות רצופות עם חיפה
רוני לוי התפרסם בתור המאמן שהביא למכבי חיפה שלוש אליפויות ברצף בין השנים 2003/4 - 2005/6.
לוי רשם קריירה יפה בתור קשר אחורי במכבי חיפה ובנבחרת ישראל ופרש ב-1997 בגלל פציעה. שנתיים לאחר מכן הוא כבר מונה לתפקיד עוזר המאמן של אלי כהן במכבי חיפה. תפקידו הבא היה מאמן הנוער של המועדון.
לוי קיבל לראשונה את המושכות בקבוצה הבוגרת עם עזיבתו של יצחק שום לפנאתינייקוס בסוף עונת-2002/03. בשלוש העונות הבאות כאמור נחל לוי הצלחה כבירה בזירה המקומית כשזכה בשלוש אליפויות, אך נחל כישלון בזירה האירופית כשלא הצליח להוביל את מכבי חיפה לשלב הבתים של ליגת האלופות כפי שעשה קודמו בתפקיד.
את ההצלחה שלו באירופה נחל לוי בעונת 2006/07 אז הגיע עם מכבי חיפה עד שלב שמינית הגמר של גביע אופ"א כשבדרך הם הדיחו את צסק"א מוסקבה. עם זאת בליגה, חיפה ידעה שתי עונות מאכזבות נוכח עלייתה המטאורית של בית"ר ירושלים
לוי ידע עליות ומורדות עם הקהל החיפני, והשיא השלילי הגיע בעונה שעברה כשהאוהדים המאכזבים החלו לקללו בלי להפסיק ואף לנקוט באלימות וזריקת חפצים למגרש. במרץ 2008 הוא ביקש מיעקב שחר להתפטר מיידית, אך בסופו של דבר סיכם על עזיבתו בסוף העונה.