תופעת הגזענות במגרשי הכדורגל, שזקפה את ראשה שוב לאחרונה, זוכה - לפחות בינתיים - לגינוי כולל. עד כה, כל שחקן שהתבטא בנושא היה ברור וטען כי לקללות על רקע גזעני אין מקום במגרשים. במיוחד במכבי תל אביב, שם פרשת מהראן ראדי מכה גלים לאחרונה. בחדשות ערוץ 2 נחשף הערב (חמישי) סרטון בו נראה טל בן חיים, מצדד, לכאורה, באוהדים המקללים את ראדי.
מדובר בסרטון שבו השתמשה המשטרה כדי לעצור את אותם אוהדים. בתחילת הקטע, ניתן לראות ולשמוע מספר אוהדים שולחים דברי נאצה מכוערים וחריפים לעברו של ראדי בסיום המשחק של מכבי מול מאריבור בקפריסין.
לאחר שהמקללים סיימו דברם, ניתן היה לראות את בן חיים ניגש לאותה קבוצה מקללים ואומר: "אני מבין אתכם, אבל אני לא יכול לצידכם. אנחנו יושבים יחד בחדר ההלבשה". במכבי, על כל פנים, טוענים כי קללות האוהדים הופנו בכלל בכיוונו של בן רייכרט, שזוהה בעבר כאוהד של הפועל תל אביב.
זו היתה התגובה הרשמית של המועדון: "השיחה בין בן חיים לבין האוהד היתה אך ורק על הקללות שכוונו לעבר בן רייכרט ולא כפי שהוצגו בכתבה, שעיוותה את המציאות בעזרת מניפולציית עריכה שניסתה להציג את בן חיים כמצדד במקללים. טל הוא חבר קרוב של מהראן ומתנגד לכל אקט גזעני. בנוגע לדברים שנאמרו בנוגע לרייכרט, אין בכוונת בן חיים להסביר את הדברים מאחר שהוא חבר קרוב של רייכרט והם ביחסים מצויינים. מכבי ת"א מצרה על הדרך בה ערוץ 2 טיפל בכתבה".
כזכור, רק לאחרונה נעצרו חמישה אוהדי מכבי בשל החשד להתבטאויות גזעניות. אלא שעונשי ההרחקה שניתנו לארבעה מהם קוצרו לשלושה חודשים בלבד. כזכור, שלושה מביניהם הורחקו לשנתיים מהמגרשים ואחד הורחק לשנה.
בנוסף, השופטת, ד"ר דפנה אבניאלי, אף ביטלה את הדרישה הראשונית לפיה הארבעה יצטרכו להתייצב לפני כל משחק בתחנת משטרה ולשהות שם עד כשעה לאחר המשחק. בעצם הביטול הזה, למעשה השופטת ביטלה את ההגבלה המשמעותית היחידה שמאפשרת את אכיפת העונש. ההנחה היא שהשוטרים באיצטדיון יזהו את הארבעה במקרה שיגיעו, אך איך הם אמורים לעשות זאת? למשל, ספק אם במשטרת פ"ת (אחראית על איצטדיון המושבה) מכירים את הארבעה, שיוכלו בקלות להסוות את עצמם.