קצת יותר משנה חלפה מאז שבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל אישר את העברת זכויות הניהול בהפועל תל אביב לידי חיים רמון, ועושה רושם שכבר בתקופה הקרובה תעבור הקבוצה לידיים חדשות.
מחזיק זכויות הניהול של הפועל תל אביב, חיים רמון, מעוניין למכור את הקבוצה ובשבועות האחרונים מנהל יחד עם עידו חג'ג', המחזיק בחמישה אחוזים ממניות הקבוצה, ועם מושיק תאומים, חבר הדירקטוריון, מגעים מול שלושה רוכשים פוטנציאליים, כולם אנשי עסקים יהודים המתגוררים באנגליה ובספרד.
במועדון האדום נשמעים קולות סותרים לגבי התקדמות המגעים, כאשר בעוד רמון הוציא הודעה רשמית כי המגעים ראשוניים וטרם הבשילו לכדי הסכם, ישנם גורמים בכירים בהפועל שטוענים כי העסקה תיסגר עם אחד מבין השלושה כבר בתוך חודש.
לפי המתווה המתוכנן, הרוכש העתידי ירכוש 100 אחוזים מהמועדון, כלומר גם את 20 האחוזים של עמותת האוהדים, "האדומים", ובנוסף את 25 האחוזים המתחלקים בין אנשי העסקים הבאים: מאיר תושב (10 אחוזים), בכור צבאן (7 אחוזים), סיימון כץ (4 אחוזים), איציק ושרון ניסנוב (4 אחוזים). חמשת האחוזים הנותרים שייכים לעידו חג'ג, שלוקח חלק משמעותי במשא ומתן ואמור להישאר שותף במועדון. ועדיין, מדוע תהליך הרכישה לא פשוט כמו שהוא נשמע?
על פי ההסכם בין העמותה לבין חיים רמון כל רוכש שמעוניין לקנות למעלה מ-50 אחוזים מהמועדון חייב להיות מוצג בפניהם, וכמוהו גם ההסכם. בנוסף, על פי החוזה, לעמותה יש זכות וטו על בעל השליטה של המועדון.
חברי העמותה ירצו להבטיח כי הרוכש הוא אדם ראוי מוסרית שיכול להתחייב מבחינה כלכלית לאורך טווח למועדון, מה שאומר שאם וכאשר יימצא רוכש שכזה הדבר יובא בפני חברי העמותה, שיערכו את הבדיקות שלהם ובאסיפה הכללית יצטרכו להחליט אם למכור את 20 האחוזים שבשליטתם.
גורמים בעמותה הדגישו לאתר ערוץ הספורט כי הסבירות שיטילו וטו היא נמוכה ולא נראה כי יעמדו בדרכה של עסקת רכישה אם אכן יראו שהיא לטובת המועדון: "העמותה קמה על מנת לשמור על הפועל ת"א ולהבטיח את העתיד שלה ולא בכדי לשמור על האחוזים שלנו. האינטרס היחיד שמוביל אותנו הוא טובת הקבוצה".