כזכור, בצעד יוצא הדופן החליט אב בית הדין המשמעתי, ישראל שמעוני, לזכות את קבוצת הנוער של הפועל תל אביב וזאת על אף שאוהדי הקבוצה שנכחו בדרבי האחרון צעקו "שתהיה שואה למכבי". בהחלטתו ציין הדיין, שנחשב לאחד המוערכים בהתאחדות לכדורגל, כי מדובר בחופש הביטוי ובכך עלתה שוב סאגת שירי השואה על הפרק.
התופעה המחליאה הזו ממשיכה לפקוד את מגרשי הכדורגל שוב ושוב. ויש לציין כי זו לא הייתה הפעם הראשונה שהדיין שמעוני מפרש קריאות מסוימות כעניין של חופש הביטוי. ב-5 בנובמבר ב-2009 אוהדי בית"ר ירושלים השמיעו קריאות בוז במהלך דקת הדומיה לזכרו של ראש הממשלה המנוח, יצחק רבין ז"ל באיצטדיון קרית אליעזר לפני המשחק מול מכבי חיפה. הירושלמים עמדו אז לדין בשל התנהגות בלתי הולמת והרכב של 3 דיינים הרשיע את בית"ר, כששמעוני התנגד. בית הדין העליון קיבל אז את גישתו וזיכה את הקבוצה.
בהתאחדות לכדורגל היה מי שהרים אז גבה נוכח ההחלטה לזכות את הפועל תל אביב, בעיקר לאור מקרי העבר שמוכיחים שקריאות מהסוג הזה עלו גם ביוקר. לפני קצת יותר משנה נקנסה הפועל ב-2,000 שקלים בשל התנהגות בלתי הולמת של אוהדיה, שקראו אז את אותן קריאות ("שתהיה שואה למכבי") כנגד הקהל הצהוב. בהתאחדות טענו כבר לאחר אותה החלטה כי התובע שלום אבן עזרא צפוי לערער על ההחלטה והנושא הועבר לבית הדין העליון.