התקווה הגדולה של אלי טביב, כאשר רכש את בית"ר ירושלים, הייתה להכניס לקופת המועדון כ-13 מיליון שקלים, בזכות תביעה שהוגשה בתקופתתו של איציק קורנפיין כנגד מס הכנסה. הסכום אמור היה לכסות למעלה מ-70 אחוזים מהגרעון של בית"ר, אך התקוות האלה ספגו מכה קשה. במכתב תשובה שהגישה רשות המיסים, לבקשת בית המשפט, נטען כי לבית"ר אין זכות לקבל את הכסף - וזאת בניגוד לקבוצות אחרות דוגמת הפועל ת"א וקרית שמונה, שתבעו וקיבלו כספים על פעולות שנעשו רטרואקטיבית.
כזכור, בית"ר תבעה החזרים באמצעות עו"ד דוד פיקז בסכום של כ-13 מיליון שקלים, בגין שומות ששולמו עבור מס שכר בשנים של ארקדי גאידמק. רק אחרי ששופט בית המשפט המחוזי העביר ביקורת על רשות המיסים וחייב את הרשות בדיון האחרון להעביר את טיעוניה ולהשיב לבקשת בית"ר, הגיעה התשובה, שתוכנה לא מבשר טובות לבעל הבית ששוהה כעת במיאמי.
בכתב תשובה ארוך, שמתבסס על 88 סעיפים ועליו חתום עו"ד מורן בראון מפרקליטות מחוז ירושלים - אזרחי, דורשת רשות המיסים לדחות את בקשת בית"ר ולחייב את המועדון בהוצאות משפט ובשכר טירחה. מכתב התשובה זיעזע את אנשי בית"ר אבל לא רק. גם משפטנים בכירים טוענים שמכתב תשובה כזה הם לא ראו מעולם. לדעת אותם גורמים ישנו במכתב אמירה ברורה שגם אם בית המשפט יקבל את עמדת בית"ר רשות המיסים לא תפעל לפי אותה החלטה.
בסעיף 36 לכתב התשובה טוענת הרשות: "גם אם יורה בית המשפט הנכבד לפקיד השומה להיענות לבקשת המבקשת והדוחות המתוקנים יקלטו, הרי שפעולה זו תעשה בחוסר סמכות ודינה, לשיטת המשיב, בטלות". סעיף 56 למכתב התשובה בעייתי לא פחות: "כידוע המבקשת (בית"ר) טוענת לאפליה. האם טענת אפליה לכאורה הינה עילה לתיקון דוח המשיב? יטען כי בנסיבות העניין התשובה לכך היא בשלילה". בבית"ר טוענים שבסעיף זה רשות המיסים אומרת כי ביכולתה לבחור עם מי להטיב לפי שיקול דעתה והעיקרון של שוויון בפני החוק אינו חל עליה.
בבית"ר מסרו בתגובה: "מכתב התשובה של רשות המיסים מנוגד לכל החובות של הרשות כמערכת במדינת ישראל, שצריכה לעבוד על פי כללי המנהל התקין, זו בריונות". מרשות המיסים נמסרה תגובה לקונית: "התיק מתנהל בבית משפט ולכן אנו מנועים מלהתייחס לדברים. עם זאת נציין שחלק מכתב התשובה אליו התבקשנו להתייחס מוצג כמנותק מהקשר כתב התביעה ועלול ליצור מצג מטעה של עמדת רשות המיסים בנושא".