"לצערי לא הגענו עדיין לנורמליזציה בנושא שכר שחקני הכדורגל בישראל", אמר מנכ"ל הארגון, אריה אלטר, "למרות השיפור במצב, כמות השחקנים שפנו לעזרת הארגון בנושא הינה מדאיגה. יש קבוצות שעשו להן מנהג לא לשלם בזמן ולהלין שכר, אחרות פשוט מנסות לא לשלם ולגרור שחקנים. הנתונים אמורים להדליק נורה אדומה אצל קברניטי הכדורגל בישראל. מדובר בתביעות שכר שחקנים, מענקים, זכויות סוציאליות שאי תשלום שלהן מהווה עבירה על החוק. לפעמים אני מרגיש כמו חברת גבייה שעוברת וגובה משכורות". אומר אלטר שמפעיל בארגון מערך משפטי ומתפעל לבדו את הגבייה מול הקבוצות, ההתאחדות והבקרה התקציבית".
כחלק מההבנה והסיכומים יופעל בשנה הבאה מנגנון חדש אשר יוכנס לתקנון בקרת התקציבים וזאת בכדי להדק את הפיקוח על הקבוצות הבעייתיות ולהיות גוף מוביל בחדשנותו בכדורגל העולמי .
בארגון השחקנים מציינים כי נושא אי-תשלום המשכורות, תשלומי מענקים, הפרשות לקרן הפנסיה, תשלומי מס הכנסה וביטוח לאומי - נוגע גם בשחקני ליגת העל וגם בשחקני הליגה הלאומית, ועיקר הבעיות אינן של שחקנים בעלי השכר הגבוה, אלא של שחקנים אשר משתכרים משכורות ממוצעות במשק.
"נגמרו הימים בהם שחקנים הרוויחו 300,000 דולר לעונה" אומר אלטר, "יש היום שחקנים שמרוויחים 8,000-7,000 ש"ח לחודש, וכשהם לא מקבלים משכורות, זה בפשטות: מזון, גני ילדים ובתי ספר, שכ"ד, משכנתאות – כמו כל עובד במשק הישראלי. מתחילת העונה החזרו מליון וחצי ש"ח לשחקנים. מליון וחצי שקלים שקבוצות פשוט ניסו לעכב או לא לשלם".
כמו כן ציינו שם את ההישגים הבולטים השנה לאחר התערבות ארגון השחקנים בשלושת החודשים האחרונים:שחקני ועובדי אחי נצרת, קיבלו את רוב החובות שלהם מלפני שלוש עונות בעקבות פנייה של ארגון השחקנים לבית המשפט המחוזי בדרישה להכיר בכספים הנמצאים בבקרה התקציבית ככספי שכר השחקנים.שחקני קבוצת הפועל כפר סבא בעבר ובהווה קיבלו ומקבלים את משכורותיהם באמצעות תהליך הפירוק שיזם ותבע הארגון. שחקני אום אל פאחם מ-2011/12 ו-2012/13 קיבלו את משכורותיהם וחובות העבר באמצעות תהליך הפירוק שיזם ותבע הארגון ושיתוף הפעולה עם יו"ר ההתאחדות לכדורגל אשר אישר תשלום סך 200,000 ש"ח מהקצבות המועדון.
שחקני אחווה עראבה מעונת 2010/11 קיבלו את משכורותיהם וחובות העבר בזכות הפעילות המשפטית שביצע ארגון השחקנים מול בית המשפט המחוזי על מנת שהבטוחות שהופקדו בבקרה יופשרו לתשלום שכר השחקנים.