בעלים, מנהלים, שחקנים ומאמנים מכל רחבי העולם עברו במהלך השנים בבית"ר ירושלים, שחקן ערבי עדיין לא ואם זה תלוי באוהדים בצהוב-שחור, זה גם לא יקרה ולא משנה אם הוא מתאים מבחינה מקצועית.
קפטן בית"ר ירושלים, אבירם ברוכיאן, נטל חלק הערב (רביעי) בדיון פתוח בתחום מניעת האלימות והגזענות במגרשים והפתיע בתשובתו כשנשאל על האפשרות ששחקן ערבי ישחק במועדון מהבירה בעתיד. "זו שאלה שנשאלת הרבה פעמים, כרגע נראה שאוהדי בית"ר לא רוצים שזה יקרה. אני באופן אישי אשמח אם יהיה שחקן ערבי בבית"ר. אני גדלתי במתנ"ס לב העיר ושיחקתי עם ערבים בשיתוף פעולה מצויין".
"במציאות של היום, האוהדים עדיין לא בשלים לשחקן ערבי בבית"ר. אנחנו מקיימים פה דיון ומדברים על הגזענות והאלימות וצריך לתת זמן. עם הזמן האוהדים שלנו אולי יקבלו את הרעיון הזה של שחקן ערבי בבית"ר".
"אני באופן אישי יכול להגיד שאני אברך על שחקן ערבי שיהיה ראוי ללבוש את המדים של בית"ר ירושלים. אם זה יקרה בעתיד אני מאוד אשמח. מבחינתנו השחקנים, אם הצוות המקצועי ימצא לנכון להחתים שחקן ערבי אנחנו נקבל אותו כמו שאנחנו מקבלים כל שחקן שמגיע לבית"ר ונעניק לו את כל החום והאהבה".
פרט לברוכיאן, גם ראש העיר ירושלים ניר ברקת, חן עזריאל, שי אהרון ואדם מזרחי מהפועל ירושלים, אמיר גולה וסאלם סלמה מהפועל קטמון ושופט הכדורגל איתן תבריזי נטלו חלק בדיון בדומה לילדים משכונות ערביות ויהודיות בירושלים. את הפנאל הנחה העיתונאי הירושלמי הוותיק, רוני דיאון. את האירוע הפיק אגף הספורט, המחלקה למשחקי כדור בראשותו של מוטי ויצמן.
האירוע התקיים ביוזמת הקרן החדשה לישראל מפעילת תוכנית "בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים", בשיתוף עם ההתאחדות לכדורגל בישראל והחטיבה לקידום נוער וצעירים בעיריית ירושלים.
במהלך הדיון התייחס יו"ר העיר, ניר ברקת לקשר בין אלימות וספורט: "אני לא יודע אם אתם יודעים, מסתבר שבכל מקום בעולם איפה שירדה האלימות יותר ויותר השקיעו בספורט. ספונסרים נרתעים מלהשקיע במקומות בהם יש אלימות וכך פחות משאבים נכנסים למקומות בהם שיש אלימות. גזענות ואלימות מרחיקות משקיעים פוטנציאלים בכל תחומי הספורט".
"ההיסטוריה של הפועל ירולשים מלמדת שהיא חרטה על דגלה את הנושא של דו קיום", סיפר קפטן הפועל ירושלים, שי אהרון והוסיף: "הכנסים האלה חשובים מאוד ועוזרים. מה שחשוב בסופו של דבר זה ההתנהגות של כל אחד ואחד מאיתנו במגרש, ואני חושב שהשינוי לא צריך לבוא רק מכיוון השחקנים והנהלות הקבוצות אלא גם מכל אחד ואחד מהאוהדים. אני חושב שהשקט צריך לבוא מכל אחד ואחד ואנחנו השחקנים נמשיך לנסות להביא לשינוי גם במגרש וגם מחוצה לו".
המגן/חלוץ של יצחק שום, חן עזריאל, הסכים עם דברי הקפטן שלו ואמר: "אני משתף פעולה עם שחקנים ערבים בנבחרת ישראל הצעירה ואני לא רואה בזה שום דבר רע. להיפך, אני גם אשמח בעתיד לשתף פעולה עם שחקנים ערבים ולא רק ערבים אלא כל שחקן ללא הבדל של דת".
שופט הכדורגל, איתן תבריזי, הוסיף: "אם האוהדים חושבים שיש להם השפעה על המשחק דרך קללות או דברים דומים אז הם טועים, הם רק מדרבנים את הקבוצה היריבה. בכל העולם נוהגים ביד קשה כנגד הגזענות ואפשר לראות את זה באירופה ובאנגליה בעיקר. אני מרגיש שיש שינוי בנושא הזה והרגשתי את זה במשחק הדרבי האחרון בו שפטתי".
במהלך הדיון פנו האוהדים במקום לברוכיאן ושאלו אותו מה עושים השחקנים כנגד הגזענות: "כרגע עוד יש קריאות גזעניות במשחקי בית"ר אך הלוואי וזה ייפסק, הייתי שמח לעצור את המשחק בזמן קריאות גזעניות אבל זה בלתי אפשרי. אני מקווה שהגזענות תחלוף כמה שיותר מהר".
"אני לא חושב שבמהלך משחק אנחנו יכולים לעשות משהו נגד הקריאות הגזעניות אלא להתמודד עם זה בדרכים אחרות כמו הפנאל הזה פה. אנחנו השחקנים יודעים שאנחנו מודל לחיקוי, אבל זה לא רק אנחנו זה צריך לבוא גם מהקהל".
ברוכיאן גם נשאל על ארגון "לה-פמיליה", שלא פעם יצא בקריאות גזעניות כנגד שחקנים ערבים. "זה ארגון של אוהדי בית"ר והדעות שלו זה דעות של חברים בארגון".
הקפטן סיכם: "אנחנו לא יכולים לשנות דעות של אחרים. אני חולק על דעותיהם אנחנו אבל לא צריכים לחנך אותם. לדעתי הם היו צריכים לבוא לפאנל הזה כי יכול להיות שיש להם גם דברים שהם רוצים להגיד. לא מתפקידנו לשנות אותם. כל אחד והדעה שלו".