וואליד באדיר (צילום: עודד קרני)
יקדימו לו את הדרבי? באדיר | צילום: עודד קרני

משטרת מחוז מרכז העבירה בקשה להתאחדות לכדורגל להקדים ביום את משחק הדרבי בין הפועל ת"א למכבי ת"א, בסיבוב ט' בגביע המדינה, ששובץ ליום ה-16.2 יום שני באצטדיון בלומפילד.

באותו הערב, יתקיימו גם משחקי חצי גמר גביע המדינה בכדורסל בהיכל נוקיה, בין הפועל חולון לעירוני נהריה ומכבי חיפה מול הפועל ירושלים. המשחקים יחלו ב-18:15, וצפויים להסתיים ב-22:30.

בהתאחדות לכדורגל קיבלו את הבקשה, בודקים את הנושא ועדיין לא השיבו. ממשטרת מחוז מרכז האחראית על האבטחה נמסר ל-ONE: "אכן ביקשנו את הבקשה בגלל משחקי הכדורסל, אבל חשוב לציין כי גם אם אין אפשרות להקדים את המשחק ליום ראשון, המשטרה תעמוד במאת האחוזים בדרישות האבטחה ותיתן את כל הכוחות הדרושים כדי לקיים את שני הארועים ולשמור על הסדר והבטחון באיצטדיונים".

על פי ההערכות, תאריך המשחק יישאר על כנו, כאשר הקבוצות צפויה לכבד כל החלטה, שתתקבל ע"י ההתאחדות לכדורגל.

כרטיסי נוער? למקומות, היכון, רוץ..
לאורך ההיסטוריה של ליגת העל, קיימת בעייתיות עם מכירת כרטיסי הנוער. תקנון ההתאחדות לכדורגל מאוגוסט 2008 קובע, כי על קבוצה אורחת להקצות 10 אחוז מתכולת איצטדיון לקבוצה היריבה, ומתוך הכמות הזו, 20 אחוז יוקצו לכרטיסי נוער/ילדים/חיילים.

להלן מכתב שהגיע למערכת ONE, מאוהד מתוסכל, חייל, שלא הצליח לקנות כרטיסי נוער למשחק בין בית"ר ירושלים והפועל ת"א במחזור ה-19, ביום שני הקרוב:

להתאחדות לכדורגל שלום,

שמעון גרשון טוב מאוד 4 (צילום: עודד קרני)
כמה תשלמו כדי לראות אותו? גרשון | צילום: עודד קרני

אני חייל המשרת ביחידה קדמית. אני אוהד בית"ר ירושלים. כבר מזמן דאגתי לכך שאוכל להגיע ביום שני לבלומפילד ולשם כך התאמצתי מאוד! מהיום הראשון שבו הודפסו הכרטיסים, אני בקשר עם משרדי הכרטיסים.

אין כרטיסי נוער\חייל\אישה לאף יציע של אוהדי בית"ר!. המחיר לכרטיס מבוגר הוא 90 ש"ח - הגבוה בארץ!. לא ייתכן שחייל שיושב מאחורי השער ישלם 90 ש"ח. את חברה שלי אני בטח שלא אביא ב-90 ש"ח...

לא ייאמן שמדברים על חוסר עניין בכדורגל כשבעצם האמת היא שמבריחים את הקהל מהמגרשים. אני לא אוותר ואני אכנס ליציע של הפועל בכרטיס נוער ואעבור ליציע של בית"ר כי זאת בעיה של ממש לשלם סכום כזה!. לא חברה שלי ולא אחים שלי יבואו איתי למשחק וזה רק כי אין פיקוח או בדיקה לגבי הדברים האלו. אין לי גם ספק שאני אפגוש את כרטיסי הנוער האלו אצל ספסרים או מתחת לדלפק של מוכר הכרטיסים במגרש עצמו.

זאת פשוט חוצפה שאין מי שיגיד את המילה ויפתור את הבעיה! יש יותר מ40% נוער ביציעים והחוק מדבר על 10%. במקום לדבר, הגיע הזמן לפעול! אני מבקש (לא בפעם הראשונה), את עזרתכם. בתודה מראש, אוהד בית"ר ירושלים (השם שמור במערכת, ר.ג.).

לאחר קבלת המכתב, החלטנו לבדוק את העניין. הפועל ת"א תארח ביום שני את בית"ר ירושלים במחזור ה-19 בליגת העל. למשחק חשיבות עליונה לשתי הקבוצות שכן הפועל ת"א במקום השלישי, בית"ר במקום הרביעי ושתי הקבוצות קוראות תיגר על האליפות. באצטדיון בלומפילד קיימים 15,700 מושבים. הפועל ת"א העבירה כ-2250 כרטיסים לירושלים (680 כרטיסים יותר מהכמות אליה היא מחויבת, שעומדת כאמור על 10 אחוזי מתכולת האיצטדיון).

מתוכם הוקצו 500 כרטיסי נוער וחיילים, זאת אומרת, על פי התקנון מחויבת הקבוצה לספק 314 כרטיסים מוזלים, אך הועברו אפילו למעלה מזה, כ-500, כך נודע בשיחה עם אבי מסינג, מנכ"ל משרד הכרטיסים "לאן", משרד הבית של הפועל ת"א.

אלי עזר, האחראי על מכירת הכרטיסים במשרד הירושלמי "בימות", אמר ל-ONE: "הוצאנו 500 כרטיסים למכירה במחירים מוזלים. להערכתי תוך 35 דקות מרגע יציאת הכרטיסים הם כבר אזלו, ומכאן התסכול של מי שלא הצליח להשיג כרטיס. אני מבין לליבו של החייל אבל אין מה לעשות בנידון. זו ההקצאה".

על השאלה, כיצד אפשר באמת לדעת שרוכשי הכרטיסים הם נערים או חיילים אמר עזר: "אי אפשר לדעת. ההזמנה נעשית באינטרנט, או דרך המוקד טלפוני. בגלל הבעייתיות אנחנו מאפשרים רכישה של עד 3 כרטיסים באינטרנט, ו-2 בלבד במוקד הטלפוני".

אז איך בעצם ניתן לאכוף ולבדוק, שאכן הכרטיסים יקנו רק ע"י נוער/חיילים ולא ע"י בגירים שרוצים כרטיסים זולים? שאלנו את מנכ"ל היכלי הספורט, ניר פרצלינה שאמר ל-ONE: "הסדרנים מונחים לבדוק תעודות זהות או חוגרים בכניסות. אדם בוגר שיגיע עם כרטיס נוער, יוחזר לקופה על ידי הסדרנים".

מההתאחדות לכדורגל נמסר בנושא: "הנושא יבדק במהירות האפשרית, ואם יש לפעול בעניין, ההתאחדות תעשה זאת". עוד נודע, כי מבדיקה ראשונית של ההתאחדות שכבר נעשתה בנושא, הכרטיסים הועברו כדין ובכמויות המתאימות. בהפועל ת"א ערים לסוגייה, ובודקים אותה גם כן.

האוהד שכתב את המכתב, אמר בשיחה עם ONE: "להערכתי, תקנון ההתאחדות הוא 'עקום'. זה ידוע שרוב האוהדים במגרשים הם צעירים. מדוע מקצים רק 10 אחוז כרטיסי נוער?".

"איך זה יכול להיות שכרטיסים לשערים 10-11 בבלומפילד, שהם מאחורי השער, עולים 90 שקל? אני צריך לשלם 180 שקל פלוס עמלות כדי לקחת את חברה שלי למשחק? המחירים, והתקנונים מבריחים את האוהדים מהמגרשים, וצריך לעשות מעשה. יש אפשרות למלא איצטדיונים בכל משחק, חבל שהאפשרות הזאת נבלמת".