כנסת ישראל ערכה הבוקר (שלישי) דיון בנושא "התנהלות קבוצות הכדורגל בישראל", אליו הגיעו נציגי אוהדים של מספר קבוצות מהליגה העליונה ועד ליגה א', נציגי ההתאחדות וכן נציגים של ארגון השחקנים. במסגרת הדיון שוחחו הצדדים על הצעת חוק שמקדם ח"כ יריב לוין ומטרתה לייצר שקיפות בכדורגל ולהבטיח את זכויות האוהדים.
בנוכחות מרשימה של אוהדי הפועל ת"א, הפועל פ"ת, הפועל קטמון, הפועל כפ"ס, מכבי ת"א וארגון "היציע", ובפני ח"כ רבים, נציגי משטרה ומשרד המשפטים, נפתח הבוקר בכנסת הדיון החשוב מאוד שעשוי לגעת לרוב חובבי הכדורגל בארץ.
ח"כ יריב לוין נשא דברים ואמר: "צריך לדאוג שהענישה על התנהלות לא תקינה תכוון כלפי מי שמנהל את הקבוצות ולא תפגע באוהדים". בהמשך פנה אל משרד המשפטים, ההתאחדות ומשרד הספורט והסביר: "עם כל הכבוד לועדות ולדיונים, האם יש היום מישהו שיכול להתערב ולהגן על האוהדים?. מי יכול להבטיח שמחר בית"ר ירושלים והפועל תל אביב לא ילכו לפירוק כמו הפועל פתח תקוה? מי יכול להתערב ולסייע לציבור האוהדים?"
ח"כ דב חנין הוסיף: "מוסכם על כולנו, שהפועל ת"א זה מועדון מפואר ואנחנו נמצאים היום במצב שהגוף המפואר הזה נמצא בהתנהלות מאוד בעייתית. שיקולים קצרי טווח וכוונות מפוקפקות הם בעיה. אני שואף שנגיע למודל הגרמני שיאפשר ייצוג ציבורי רחב, לדאוג לכרטיסים במחירים ברי השגה ולדאוג לזכויות האוהדים. הדרך לשם אולי לא תושג ביום אחד אבל הגיע הזמן להתחיל להתחיל להתקדם, וזה קודם כל מנגוננים של שקיפות. אני פונה ליו"ר ומבקש שהועדה תקח את הנושא כפרוייקט".
נמרוד בוכמן, ממטה מאבק אוהדי הפועל ת"א הסביר: "הגיע הזמן שהכנסת תתערב, ההתאחדות לכדורגל נכשלה בתפקידה ומשרד הספורט לא עושה מספיק. יש לכם הזדמנות יוצאת דופן לעזור לציבור של מאות אלפי ואולי מיליוני אוהדים בציבור הישראלי ולהוביל את השינוי שאנחנו כל כך זקוקים לו". אריה אלטר, יו"ר ארגון השחקנים המשיך בקו זהה: "הכנסת חייבת להתערב, והגיע הזמן שתיקח אחריות ותוביל שינוי. הכדורגל שייך לאוהדים ולא לעסקנים".
ומה היה ליו"ר הועדה, ח"כ אלכס מילר לומר על היוזמה? "ההתנהלות הפנימית של הספורט בעייתית והציבור סובל. ההתאחדות לכדורגל ואיגוד הכדורסל צריכים לשמש דוגמא ליתר האיגודים, ואם זה לא יקרה תהיה התערבות של הכנסת". הועדה החליטה לקיים דיון נוסף מיד לאחר הפגרה, והודיעה להתאחדות כי במסגרת דיוני ועדת שרטוזמן עליה להתייחס לרוח הדברים שעלו בועדה, כי אחרת הכנסת תאלץ להתערב בחקיקה.