ביום שלישי הקרוב, בדיוק בעוד יומיים מהיום, תושבי מדינת ישראל יצביעו בקלפיות ברחבי הארץ ויבחרו את ראש הממשלה הבא. למרות שאת רוב תקופת התעמולה תושבי ישראל העבירו במקלטים ומול מסכי הטלוויזיה בעקבות מבצע "עופרת יצוקה", יש תחושה שהשנה הבחירות חשובות במיוחד כאשר ביבי נתניהו, אהוד ברק או ציפי ליבני יחליפו את אהוד אולמרט כראש הממשלה הבא של ישראל.
הקשר ההדוק בין ספורט ופוליטיקה ידוע והיה חלק בלתי נפרד מהספורט הישראלי במשך שנים. למרות שהקבוצות בארץ אינן מזוהות עם מפלגות מסוימות כמו בעבר, עדיין רבים רואים את הקשר בין ספורט לפוליטיקה גם במגרשי הכדורגל.
שחקני ליגת העל שלנו הם בראש ובראשונה אזרחי ישראל ו-ONE יצא לבדוק האם הסקרים, אשר מעריכים כי בינימין נתניהו יהיה ראש הממשלה הבא, באים לידי ביטוי גם בהצבעות של אנשי הספורט שלנו.
יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אבי לוזון, אמנם לא סיפר איזה פתק הוא ישלשל בקלפי, אולם הצהיר: "את דעותיי הפוליטיות אני שומר לעצמי, אך חשוב לציין כי זוהי חובתנו וזכותנו כאזרחי מדינת ישראל ללכת ביום הבחירות ולהצביע לפי צו מצפוננו. כולנו חייבים למלא זכות וחובה זו על מנת לשמור על הדמוקרטיה במדינת ישראל כי אם לא נצביע לא נשפיע".
אם תשאלו את כוכב העבר של נבחרת ישראל, אייל ברקוביץ', הוא ימליץ לכם להצביע לציפי ליבני. לעומתו עוזר מאמן הפועל ת"א, יוסי אבוקסיס, דווקא מאמין בביבי נתניהו. כוכב קבוצת הכדורסל של מכבי ת"א בעבר, דורון ג'מצ'י, עדיין מתלבט ומיקי ברקוביץ'? "אני לא יודע אפילו עם מי אנחנו הולכים למלחמה...".
מי מצביע למי, ומי על פי הספורטאים שלנו יזכה בבחירות ויהיה ראש הממשלה הבא של ישראל? הרי תוצאות האמת.
ליכוד חזק בחיפה: במכבי ת"א אדישים
שחקני מוליכת הטבלה, מכבי חיפה, נוטים לבחור בביבי נתניהו. ארבעה שחקנים יצביעו לליכוד, כאשר גם ישראל ביתנו של ליברמן ואפילו הירוקים מקבלים קול משחקני המוליכה. ושימו לב למה שהקשר גוסטבו בוקולי חושב על הבחירות: "לא יודע מי נגד מי. אני לא מכיר אף אחד"...
ליכוד – ליאור רפאלוב, אמיר אדרי, ישראל זגורי וליעד אלמליח.
קדימה – ליאוניד קרופניק.
ישראל ביתנו – יניב קטן.
הירוקים – דקל קינן.
מתלבטים – אלון חרזי, עומרי אפק (בין קדימה לעבודה), שלומי ארבייטמן, ניר דוידוביץ', אייל משומר.
מה שבולט בעיקר אצל שחקני מכבי ת"א הוא האדישות. חמישה שחקנים לא יגיעו בכלל לקלפי, בעוד ששלושה לא החליטו מה הם יעשו. מבין המצביעים אין הרבה הפתעות: ביבי נבחר גם בקרית שלום.
ליכוד – גיא סולומון, גיא חיימוב, אורי שטרית ומשה מישאלוף.
עבודה– שרן ייני.
קדימה – ליאור ז'אן.
מתלבטים – יובל שפונגין (קדימה או עבודה), דור מלול, חיים מגרלשווילי.
לא יצביעו: מאור בוזגלו, יניב עזרן, גיז'רמו ישראלביץ', יוסי שבחון ואבי יחיאל.
ביבי מוביל גם אצל הירושלמים
אצל הקבוצה שנחשבה בעבר לקבוצה הכי מזוהה פוליטית שיש, בית"ר ירושלים, העדיפו פחות להביע את דעתם. עם זאת גם השחקנים הירושלמים שכן הביעו דעה מאמינים שראש הממשלה הבא יהיה ביבי נתניהו.
ליכוד: עידן ורד, אריק בנאדו, עמית בן שושן, אריאל הרוש.
ישראל ביתנו: שמואל קוזוקין
מתלבט : מיכאל זנדברג
בעירוני קריית שמונה הנטייה היא גם למפלגות הימין כאשר נתניהו וליברמן זוכים לרוב בקרב השחקנים. עם זאת, ארבעה שחקנים (אבידור, צרפתי, פרץ ובכר) בכלל לא מתכוונים ללכת לקלפי.
ליכוד – דני עמוס, רן קוז'וק ("בגלל דרכו הכלכלית"), שלומי אביסדריס
קדימה – תומר סוויסה.
ישראל ביתנו – דני בונדר ("דוגל בשוויון זכויות לכולם"), עידן סרור ובני בן זקן.
מתלבטים: עמיר נוסבאום ("בטוח לא ביבי"), יוסי ביטון ("רק ביבי וליברמן ישמרו על ירושלים"), יניב לביא ("נוטה לביבי").
לא בוחרים – יובל אבידור, גיא צרפתי, עומר פרץ וברק בכר.
אצל שחקני מכבי פ"ת המגמה דומה, כאשר מבחינתם אביגדור ליברמן צריך להיות ראש ממשלת ישראל. לפחות אצל הפתח-תקוואים סוף סוף מצאנו תומכים גם באהוד ברק ואפילו בש"ס כשסולי צמח יצביע למפלגה של אלי ישי. רוביל סרסור? "מעולם לא הצבעתי וכך גם הפעם".
ליכוד – אבי פיטוסי, נאור פסר וקובי גנון.
קדימה – ליאור קפלן.
ישראל ביתנו – אורי לוזון, עומר דמארי, ניצן דמארי וטל בן חיים.
עבודה – עומר בוקסנבוים, רועי בקל.
ש"ס – סולי צמח.
לא החליט: רוני לוי.
לא יצביע: רובי סרסור, אוהד כהן ("לא מערבב ספורט ופוליטיקה").
נוק אאוט בבני יהודה: ביבי נתניהו 10 - אהוד ברק 1
אם ברוב קבוצות ליגת העל יש רק נטייה לנתניהו, בבני יהודה המגמה היא ברורה: רק נתניהו. לא פחות מעשרה שחקנים יצביעו לליכוד ורק שחקן אחד יצביע לברק. בין המצביעים לליכוד גם היו"ר חזי מגן, המנכ"ל משה דמאיו והמאמן גיא לוזון.
ליכוד– חזי מגן, גיא לוזון, משה דמאיו, אבירן דלל, אלירן עטר, משה ביטון, עוז ראלי, שי ניסים, תמיר כחלון, לירוי צעירי.
עבודה– כפיר אדרי.
קדימה – איציק עזוז ותומר חמד.
מתלבט: מהארן ראדי.
לא יצביעו: דין מורי, אסי בלדוט, אלי אברבנל, קובי מויאל ומוחמד חטארי.
גם בהכח עמידר ר"ג נוטים ימינה ומפלגת העבודה לא קיבלה אפילו קול אחד מהסגולים. חמישה שחקנים לא יצביעו ועוד אחד לא מוכן לחשוף את דעתו. אחד השחקנים בקבוצה ביקש להסביר כשאמר על הבחירה בליברמן: "אני מאמין שליברמן יכול לעשות רק טוב למדינה שלנו, יש לו יד קשה מאוד אבל אני מאמין בדרך שלו ובעיקר באג'נדה שלו".
ליכוד– עמי גניש, תמיר פור, תומר חליבה, בני חדד, אלי בר מוחא ("הנטייה לביבי").
ישראל ביתנו– אביב חדד ודידי אונגר
קדימה – עומר רפס.
טרם החליטו – אמיר בן שמחון, נמרוד ורד, ציקי קקון, ברק ויסוקר.
לא יצביעו – ישראל ראש, ברק בדש, עידן ויצמן, גל לוי ואיתן טיבי.
בהפועל פ"ת אין הפתעות. המאמן אלי מחפוד סיפר: "אני חושב שנתניהו יכול לעזור גם בביטחון וגם בכלכלה. וחוץ מזה שאני ליכודניק כבר שנים". עבור מלך שערי הקבוצה, שמעון אבוחצירא מדובר בפעם הראשונה שהוא בוחר והנטייה שלו היא לכיוון ביבי.
ליכוד – אלי מחפוד, שביט אלימלך, שמעון אבוחצירא, אבי ריקן ("אני חושב שהוא מועמד שיכול לנהל את המדינה כמו שצריך ואני מאמין שצריך לתת לו עוד צ'אנס")
ליבני – אורי אוזן ("מעדיף אותה על פני המתחרים, אני פשוט חושב שהיא יותר טובה").
ישראל ביתנו– שניר דורי ("נראה לי שליברמן יכול להעיר את כל האנשים הרדומים בכנסת").
נמנעים מלחשוף את דעתם – זאב זלצר, עופר צברי ויוסי רוזן.
אצל מועדון ספורט אשדוד, רוב השחקנים אמרו גם בשמם וגם בעילום שם שביבי הוא המועמד שלהם ומלבד קובי דג'אני ויוסי שקל שיצביעו לליברמן, עשרה שחקנים באשדוד אמרו: "ביבי הוא המועמד שלי".
בבני סכנין יש תמיכה לציפי ליבני (טל חן, יחיאל צגאי ויניב לוזון) כאשר אושרי גיטא תומך בליכוד. המפלגה שזוכה למספר הקולות הרב ביותר היא מפלגתו של אחמד טיבי, רע"ם תע"ל, בה תומך בעיקר הקשר הוותיק, עבאס סואן, שהביע לא פעם את האמונה שהמפלגה חייבת נציגות ראויה בכנסת ישראל.
קדימה - טל חן, יחיאל צגאי ויניב לוזון.
ליכוד - אושרי גיטא
רע"ם תע"ל - עבאס סואן, באסם גנאים, חאלד חליילה וחמד גנאים.
לא החליט - מאיר כהן.
בכדורסל בעיקר מתלבטים
לעומת המגמה הדי ברורה של שחקני הכדורגל לכיוון הליכוד, הדבר הכי ברור בקרב אנשי הכדורסל הוא שהם עדיין לא החליטו. למרות שביבי נתניהו נהנה מרוב גם בקרב שחקני הכדורסל, הרוב המוחלט עדיין לא החליט לפי הוא מצביע ורובם ציינו כי רק סמוך למשחק הם יחליטו באיזו מפלגה ובאיזה מועמד לתמוך.
השחקנים הישראלים של מכבי "אלקטרה" ת"א, ליאור אליהו ויניב גרין, סיפרו שהם לא החליטו למי הם יצביעו, בעוד שעומרי כספי קבע כי ביבי הוא המועמד שיקבל את הקול שלו. עוזר מאמן הצהובים, שרון דרוקר, אגב ימשיך לתמוך גם בבחירות הקרובות במרצ.
שחקני עירוני אשקלון, שעמדו באור הזרקורים בזמן מבצע "עופרת יצוקה" תומכים בנתניהו. הקפטן, שחר כהן ועמית תמיר בעדו, כאשר דרור דויד מתלבט בינו לבין ליבני. אבי בן שימול הוא היחידי שסיפר שאהוד ברק הוא המועמד שלו.
מאמן גבעת שמואל, אורן אהרוני, סיפר שהוא בעד נתניהו, מאמן עירוני ר"ג, עמיר עוזי, מתלבט עדיין בין ליבני לבין ביבי, יוגב אוחיון אמר: "אני נמצא בהתלבטות קשה" כשניצן חנוכי גם מתלבט למי לבחור.
חוסר הודאות שוררת גם בקבוצות הצפוניות. גוני יזרעאלי מגלבוע\גליל נוטה לכיוון ברק, משה מזרחי ממכבי חיפה סיפר "רק מי שיהיה מאחורי הפרגוד יידע" וחברו לקבוצה, גור פורת, לא החליט אבל אמר "בטוח לא ביבי", כשגם עמית בן דוד מתלבט.
עוד במתלבטים: יהוא אורלנד ואורי קוקיה מהפועל חולון, ארז כץ, בן רייס ומאיר טפירו מבני השרון, ועודד שעשוע ממכבי ראשל"צ. חברו לקבוצה, אבי סוכר, גם לא החליט אבל אמר: "רק לא ביבי" וגילי מוסינזון ציין שהוא "קול צף".
שחקן העבר של הצהובים, מיקי ברקוביץ', אמר שגם הוא, כמו רבים מאזרחי המדינה, מתלבט במי לבחור: "את דעותי הפוליטיות אני מעדיף לשמור לעצמי בשנים האחרונות. יש לי כרגע הרבה מאוד התלבטות לגבי אופן ההצבעה שלי ואני מעריך שכמוני יש גם עוד הרבה אזרחים במדינה ישראל שלא ממוקדים על אופן ההצבעה שלהם. אני חושב האמת שזוהי תעודת עניות למדינת ישראל. אנחנו לא יודעים עם מי בוודאות אנחנו הולכים למלחמה, תרתי משמע".
על האדישות בקרב החברה הישראלית בדבר ההימנעות מלהצביע אמר ברקוביץ': "האדישות הזו לצערי לא נוצרה עכשיו אלא כבר כמה שנים שהיא קיימת, אני לא אדיש ואני רואה את המצב הקיים, אני חי אותו ומתלבט כיצד יש לפעול. הייתי רוצה שכל המתלבטים יגבשו דעה ויבואו להצביע כי כל הצבעה קטנה גורמת בסופה השפעה גדולה".
ועכשיו לתוצאות
כצפוי, גם אצל הספורטאים ביבי נתניהו הוא ראש הממשלה הנבחרת אחרי שגרף 43% מההצבעות. למקום השני הגיעה מפלגת "ישראל ביתנו" בראשות אביגדור ליברמן שקיבל 12% מהקולות. ציפי ליבני רק שלישית עם 10% ומצבו של אהוד ברק לא ממש טוב גם אצל הספורטאים, עם 4% בלבד. בין המפלגות הקטנות, רע"ם תע"ל עם ארבעה קולות, כשאפילו מרץ והירוקים קיבלו קול אחד אצל הספורטאים.
עם זאת, המגמה שאופיינית לציבור באה לידי ביטוי גם בקרב הספורטאים, כאשר לא פחות מ-25% מהם עדיין מתלבטים במי לבחור. כך או כך, אוהדי הספורט צריכים לדאוג לדבר אחד חשוב: מי יהיה שר הספורט כי ההחלטות שלו אמורות להשפיע על כולנו.
בהפועל ת"א, במכבי נתניה ובהפועל ירושלים סירבו להשתתף בסקר ולשתף אותנו בדעות הספורטיביות של אנשי ושחקני הקבוצה.