הקוון שמעון דביר, שטעה בהחלטתו לקרוא למאיר לוי ולהורות לו על פנדל לזכות עירוני קרית-שמונה לקראת סיום התיקו 1:1 מול הפועל תל-אביב, הגיע למשטרת אשקלון שם התלונן על איומים על חייו.
לפי דביר, הוא קיבל את האיומים בעמודי הפייסבוק אותם הדפיס והעביר למשטרה. בין יתר האיומים שנשלחו לדביר נרשם: "נרצח אותך, כל המשפחה שלך בסכנה". דביר יידע את יו"ר איגוד השופטים בן ציון סלמן כמו גם את המנכ"ל יריב טפר. מיד לאחר האיומים החליט הקוון שלא לחכות ולהתלונן במשטרה.
מנכ"ל איגוד השופטים, יריב טפר, הגיב על המקרה החמור: "דביר הגיש תלונה במשטרת אשקלון ואנחנו מקווים שהעניין יטופל. יחד עם זאת, הדבר מוכיח שכל ההשתלחויות נגד דביר יצאו מכל פרופורציה. הוכח בעבר שמילים מובילות למעשים.
"זה קרה בשנה שעברה שמילים הובילו למעשה ונדליזם במשרדי ההתאחדות ועכשיו זה קורה עם בעלי קבוצות שגורמים לאיזה חוכמולוג לאיים ברצח על קוון. "אני קורא לכולם לחזור לשפיות ולא להשתלח".
יו"ר איגוד השופטים, בן ציון סלמן, אמר: "אני מבקש שאנשים ייכנסו לפרופורציות. היו דוגמאות בעבר, לא רק בכדורגל, שמילים הביאו למעשים שליליים. אני קורא לראשי הקבוצות להיות זהירים. בצורה הזאת, כפי שנהגו אנשי הפועל ת"א, נהרוס את הכדורגל".
באיגוד הודפים את טענות ראשי הפועל
באיגוד השופטים יש תמימות דעים שדביר טעה בהחלטתו. ראשי איגוד השופטים אמנם הודפים את כל הביקורות מצד ראשי קבוצות ובכללן ראשי הפועל ת"א, בנוגע להחלטות שגויות כאלה ואחרות של הקוונים והשופטים כאחד, אבל לגבי הטעות של דביר אין ספק.
לטענת בכירים באיגוד, דביר היה צריך להימנע מלקרוא לשופט, שכן יש עשרות אירועים כאלה במהלך משחקים. בכיר באיגוד אמר ל-ONE: ”ללא ספק היתה כאן טעות של דביר שמעון. על תפיסת חולצה כזאת לא שורקים לפנדל ודביר היה עושה נכון אם לא היה מתערב ונותן למהלך לזרום”.
באיגוד מגבים את השופט מאיר לוי, במיוחד לאחר שניגש לדביר על מנת להשתכנע בכך שהקוון אכן ראה פנדל מוצדק.
ההחלטה והפנדל שלא היה
בחזרה למשחק. לאחר מחצית מאופסת בין הקבוצות, הפועל ת"א שהירבתה להחמיץ ממצבים נוחים, ניצלה בדקה ה-73 רפיון בהגנת ק"ש, וסמואל יבואה התרומם מעל כולם ונגח את היתרון של האדומים.
אלי גוטמן והאוהדים ביציע, כבר חשו את הפער ממכבי נתניה שבמקום השני קטן ל-3 נק', לאור תוצאת התיקו 1:1 של הצהובים-שחורים מול סכנין.
אז הגיעה הדקה ה-85 והקריאה של הקוון שמעון דביר למאיר לוי. אלי גוטמן ושחקני הפועל סבבו סביב השופט ועוזרו, אך הדברים לא עזרו ובדקה ה-88 סאלח חסארמה קבע את תוצאת המשחק. השופט מאיר לוי יצא בחסות המשטרה, מאחר והזעם ביציעי הפועל היה גדול וחפצים הושלכו לכר הדשא.
ביום שני הבא יתקיים כנס של עוזרי השופטים, במהלכו ראשי האיגוד יבקשו לרענן את החוקים באשר להחלטות העוזרים. לאחרונה היה מקבץ של שיקול דעת מוטעה מצד הקוונים, שבלא מעט מקרים מיהרו שלא לצורך להתערב בהחלטת השופטים. בכנס ירצו בין היתר יו"ר הוועדה המקצועית עמית קליין, כמו גם המדריך הארצי אביאל קורן.
באיגוד דחו את הטענות של פרשן ערוץ 11 אריק חיימוביץ', שטען שיש פסול בכך שהמבקר חיים ליפקוביץ' שנכח במשחק בין נתניה לסכנין, אמר שיש בכוונתו לראות בטלוויזיה את האירועים החריגים, כדי לגבש עמדה בנוגע לדו"ח על שיפוטו של איתן תבריזי.
באיגוד הודיעו שעל פי חוקי אופ"א מתחילת העונה, הרי שהמבקרים יכולים להיעזר בשירות הטלוויזיה, כך שליפקוביץ' פעל בהתאם לכללים.