"פעם זו המשטרה, פעם זאת ההתאחדות, פעם זה בית הדין. אף פעם זו לא הק (צילום: ספורט 5)
"פעם זו המשטרה, פעם זאת ההתאחדות, פעם זה בית הדין. אף פעם זו לא הקבוצה" (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5
בוחרים שלא להתעמת עם הקהל משיקול כלכלי טהור
בוחרים שלא להתעמת עם הקהל משיקול כלכלי טהור" (דני מרון) | צילום: ספורט 5

סגירת שערים 4-5 לשני משחקים, קנס של 50 אלף ש''ח, ושני משחקים על תנאי. זה העונש הכבד שספגה הערב (שני) הפועל תל אביב בעקבות אירועי המשחק מול בית''ר ירושלים. מנימוקי בי הדין להחלטה, השתקפה ביקורת קשה על התנהלת האדומים, והיחסים שלהם עם הקהל.

"נציג הבעלים הציג בפנינו גישה של מועדון אשר אינו מוכן להתעמת עם אוהדיו על מעשיהם העבריניים. לכל אורך תשובתו לאישום הציג נציג הפועל תל-אביב עמדה המגלגלת את האחריות לגורמים אחרים, פעם זו המשטרה, פעם זאת ההתאחדות, פעם זה בית הדין. אף פעם זו לא הקבוצה".כך נכתב תחילה בתצהיר של בית המשפט.

עיקר הכעס מצד בית המשפט נובע מהרכות של הפועל תל אביב ביחס שלה לאוהדים שפשעו: "ביה''ד חיכה מספר ימים לקבוצות הנאשמות על מנת להעביר חומרים לעניין הליכים משפטיים, אשר הן יוזמות כנגד אוהדיהן הפורעים. הםועל ת''א הציגה תשעה מכתבי דרישה שנשלחו לאוהדים, כאשר ניכר כי באף מקרה לא הוגש הליך משפטי, ואין כל אינדיקציה למעט שלילת מנויים כלשהם".

ההסבר לאוזלת היד של הפועל ת''א אל מול הקהל הוסבר בשל פחד של המועדון לפעול כנגד הקהל, ולמעשה, חשש נזק כלכלי: "מר ניסנוב הסביר שלא ניתן להגיש תביעות אישיות, כאשר הוא ניסה לעשות זאת איימו עליו, ואף הגיעו אליו עבריינים הביתה. בצד הטיעון בדבר החשש עם האוהדים, הוסיף מר ניסנוב טיעון נוסף: "אני לא רוצה להיות במקום של בית"ר י-ם שהוא במלחמה עם הקהל. אם להפועל ת"א לא יגיע קהל – אנחנו סוגרים את המועדון", לפיכך, המועדון בוחר שלא להתעמת עם אוהדיו משיקול כלכלי טהור"