"אנחנו גורמים לילדים לחשוב על כדורגל יותר מתמיד. הקורונה לא עוצרת את מכבי ת"א מלפתח את השחקנים שלה". הרצאות יומיומיות עם שחקני הקבוצה הבוגרת, אימונים טכניים, מנטאליים וגופניים והגשת דו"חות למאמנים כל 24 שעות. בזמן שחמש קבוצות בוגרים בליגת העל הוצאו לחל"ת, אקדמית הנוער של האלופה המשיכה לעבוד תחת לוח זמנים קפדני של שעתיים וחצי ביום.
כ-55 אנשי הצוות המקצועי של המחלקה מקבלים הרצאות בזום, אחת ליומיים, עם מאמנים מרחבי העולם. ג'ורדי קרויף, מנג'ר האדספילד אשתקד דן קאולי, המאמן נבחרת ארה"ב לשעבר בוב בראדלי ועוזרו של תומאס טוכל בפ.ס.ז' זומאנה קמארה - אלו רק חלק מהשמות שחלקו את הידע שלהם עם הצוות של מכבי ת"א. הצהובים הצליחו "לבעוט" בקורונה בהובלתו של המנהל המקצועי של האקדמיה, פטריק ואן לוון.
חוקים, ערכים וכדורגל
ואן לוון, שניהל במשך 7 שנים את מחלקת הנוער של שחטאר דונייצק (ד"ש למנור, איזה גול) הפיק לקחים מהגל הראשון ויחד עם שאר מאמני האקדמיה, בנה תכנית מסודרת לתקופת הקורונה.
"ילדים משועממים בבית. הם מתגעגעים לכדורגל ולפעילויות שהוא מייצר. בגל השני הצבתי מטרה להרחיב את מגוון האימונים. עשינו הכל כדי שהם ירגישו שהם חלק מהאקדמיה של מכבי ת"א", סיפר ואן לוון לערוץ הספורט, "מלבד האימונים הפיזיים ואימוני הריצה, המטרה שלנו היא להשאיר אותם מחוברים למנטליות ולערכים של מכבי. שחקני הקבוצה הבוגרת חולקים את הניסיון והערכים שלהם עם השחקנים הצעירים". בהרצאה עם איתי שכטר לדוגמא, שנערכה מול 300 ילדים, החלוץ סיפר על הדרך שלו לבוגרים. על הדחיות שקיבל כשחקן שגדל במחלקת נוער קטנה כמו נצרת עילית ועל האופי שבנה כשחקן בזכות זה.
"גם בתקופת הקורונה אנחנו רוצים להמשיך בפיתוח השחקנים, המאמנים והאנליסטים שלנו", המשיך ההולנדי, "אנחנו מנסים לגרום לכולם להמשיך לפעול ומתייעצים עם מומחי כדורגל עולמיים שחולקים איתנו את הפילוסופיה שלהם".
מגיל 13 ועד קבוצת הנוער השחקנים מדווחים בכל 24 שעות באפליקציית "סוקר לאב" על מצבם הגופני ורמת המוטיבציה לאימונים. הכל מגיע ישירות למאמן והוא בונה את תכנית האימונים הבאה לפי זה. בנוסף, מתבצעות שיחות זום בין קבוצות המחלקה השונות בהן הבוגרים יותר נותנים טיפים לצעירים. כל שחקן עובד עם המקביל בעמדה שלו.
"הכוונה שלנו היא ליצור חוקים אחידים באקדמיה, שכל קבוצה תפעל באותה הדרך", הבהיר ההולנדי, "זה הולך טוב, חלק משחקני הנוער ברי מזל ומתאמנים עם הקבוצה הבוגרת ואנחנו מקווים שהשאר יחזרו בקרוב, בכושר ראוי. לשחקנים שלנו יש מוטיבציה לשחק כדורגל וכשהם יחזרו לא תהיה בעיה".
"נשתף את הידע עם מועדונים נוספים בישראל"
תרבות. על המושג הזה נשענת כל התורה של מיץ' גולדהאר במכבי ת"א והוא דואג שכל אחד במועדון ירגיש כך. "המועדון מראה לנו שהאקדמיה מאוד חשובה. אנחנו מנסים לגרום לכולם להרגיש חלק ממשפחת ת"א בלי הבדל בין הקבוצה הבוגרת לאקדמיה – תשומת הלב בפיתוח שווה לכולם. המטרה היא לגרום לילדים לעשות דברים שהם אוהבים, שיחשבו איך הם מפתחים את עצמם כשחקני כדורגל".
כל השחקנים קיבלו סרטוני הדרכה בהם יש הרצאות וידאו עם האנליסטים, אימונים טכניים עם המאמן הראשי ואימוני בנייה גופנית. רמת הקושי ועצימות עולה כמובן עם הגיל. "אנחנו מייצרים תחושת מקצוענות באקדמיה. השחקנים מרגישים את זה וההורים רואים את זה. הרבה מועדונים אחרים ומאמנים לוקחים מאיתנו דוגמא", סיפר ואן לוון.
כמו כן, ההולנדי סיפר על ה"אימונים" לצוות המקצועי והרצון לפתח את שאר המאמנים בישראל. "היה לנו שיחות עם מאמנים ומומחים מכל מיני מדינות בעולם, המנהל המקצועי של באזל, ל.א. גלאקסי, אתלטיק בילבאו. כולם בכדורגל מבינים את החשיבות של שיתוף ידע. אנחנו גם מקבלים בקשות לשתף את הידע שלנו בחזרה. עולם הכדורגל עוזר אחד לשני בדרכים שונות, והייתה לנו את האפשרות לעשות את השיתוף הזה עם מאמנים מנוסים ולא רק עם מאמנים צעירים".
"הצעד הבא שאנחנו מתכננים הוא לבחור כמה מהמאמנים הבינלאומיים ולשתף את הידע שלהם עם מועדונים נוספים בישראל. ליצור לוח זמנים בו מאמנים ישראלים אחרים יקבלו אפשרות להירשם ולצפות בהרצאות של מאמנים אחרים", מוסיף ואן לוון.
עוד לפני שיורגוס דוניס הגיע לקריית שלום, ואן לוון ואורי דוד הובילו את מכבי לזכיה בגביע הטוטו ובאלוף האלופים בתחילת העונה, כמו גם לשלב הפלייאוף בליגה האירופית. בזמן הזה הם בחנו מקרוב את השתלבות הצעירים בקבוצה הבוגרת: "התחלנו את העונה עם הרבה צעירים שמרוויחים את המקום שלהם באימונים ולפעמים גם במשחקים. דניאל פרץ, רונן חנציס, אדוארדו גררו, ניב ברקוביץ' ודור תורג'מן הם חלק מהם. בנוסף, המושאלים מראים את האיכות שלהם בקבוצות השונות וזה בדיוק מה שרצינו".
"אנחנו בצעדים האחרונים כדי להביא את השחקנים לרמה הבאה. מספר השחקנים הכישרוניים הולך וגדל, העונה הזו אפשרה לנו להשאיל הרבה מהם כדי לרכוש ניסיון בקבוצות בליגת העל. הכל תלוי באיכות השחקנים, ואם צריך הם יושאלו לעונה או שתיים. זה מצוין להתפתחות שלהם. המטרה ברורה - להגדיל לאט לאט את כמות שחקני הבית בקבוצה הבוגרת".