יורגוס דוניס אמנם פוטר רק ביום רביעי האחרון, אך ייתכן שגורלו נחרץ הרבה קודם לכן. אולי זה קרה עוד ביום המינוי, ארבעה ימים אחרי המשחק הרשמי הראשון ל-20/21. בשנים האחרונות מכבי תל אביב עשתה לעצמה מנהג להתחיל את ההכנות לעונה בעצלתיים, והעובדה שגם הפעם היא התמהמה במינוי המאמן לא היתה מפתיעה, אבל בקיץ האחרון היה משהו שונה.
ולאדן איביץ' היה אחד המאמנים הדומיננטים ביותר בעידן מיץ' גולדהאר. ההחלטה שלו לעזוב אחרי שנתיים, ועוד קודם כן העזיבות של ג'ורדי קרויף ושל בן מנספורד, שהיו דמויות מקצועיות דומיננטיות, הותירה ואקום ענק. הסרבי וצוותו שלטו ביד רמה על כל ההחלטות המקצועיות, מההרכב ועד הרכש, ובמועדון היו זקוקים למישהו שייכנס לנעלים הללו. אולי זה היה מכורח הנסיבות, אולי משאיפה אישית שלו, אבל פטריק לוון, עם סיוע של ברק יצחקי, היה האיש.
הוא היה עם הקבוצה במשך כל ההכנה, פיקד על המחנה, על משחקי האימון ואפילו קטף תואר: אלוף האלופים. התקופה הזו הקנתה לו לא מעט נקודות זכות אצל ראשי המועדון, והם זכרו את זה כשהעניינים הסתבכו כעבור כארבעה חודשים.
עד הקיץ האחרון מחלקת הנוער היתה הממלכה הפרטית של ואן לוון. הוא שלט שם ביד רמה, עם חוקים נוקשים ושיטה קבועה, אבל לא היתה לו נגיעה לבוגרים. בתקופתו במועדון דאג איביץ' למדר אותו מקבלת ההחלטות. בפגרה האחרונה, למרות המינוי של דוניס, כבר לא היה ניתן ללכת אחורה. ההולנדי לא ויתר מרצון על הכח שצבר.
אם בעידן איביץ' ואן לוון התרחק מהאימונים, אצל דוניס פניו היו נראות בקרית שלום. אם בשנה שעברה הוא לא היה חלק מקבלת ההחלטות בנוגע לזרים, הפעם הוא היה זה שהמליץ על אלכסנדר פשיץ' וגם דאג לדחוף להגעתו של הסרבי וגם להחתמתו של לואיס הרננדז. הצמד ואן לוון-את-יצחקי לקח פיקוד מקצועי, דוניס היה המאמן ותו לא.
בדרך כלל כשהמאמן נכשל, חלק מהאשמה הולכת למנהל המקצועי, אך זה לא היה המקרה. ככל שדוניס הפסיד, כך קרנו של ואן לוון עלתה בפני מקבלי ההחלטות. הם ראו בו כיורש הטבעי של היווני. הרי מי מכיר את הקבוצה טוב יותר מזה שהכין אותה לעונה ועבד עם חלק מהשחקנים עוד מהתקופה בה שיחקו במחלקת הנוער. הפור נפל, וברגע שדוניס פוטר, היה ברור שוואן לוון ייכנס לנעליו.
במכבי ת"א אפילו לא התחילו לחפש מאמן. הוא יישאר בתפקיד, כמובן כל עוד התוצאות יהיו טובות, ואפילו יהיה לו מרחב נשימה כי הפוקוס אחרי פתיחת העונה הרעה הוא על השחקנים.
אז מה צפוי במכבי ת"א בעידן ואן לוון? קודם כל, חסל סדר שלושה בלמים. ההולנדי דוגל ב-4-3-3 והכריח את כל מאמני מחלקת הנוער לשחק בשיטה דומה, גם אם זה לא מוצא חן בעיניהם. האימונים המפרכים והאסיפות הטקטיות הארוכות יזכירו לשחקנים את ימי איביץ'. במכבי ת"א, אגב, הגיעו למסקנה שהמועדון זקוק לנוקשות הזו.
השחקנים עצמם אמנם לא חושבים במדובר בעילוי בתחום האימון, אבל לפחות יש שיפור ממה שהיה עד כה. יש מי שיעשה סדר ויקדם אותם, במיוחד את השחקנים הצעירים כמו אילון אלמוג, מתן חוזז, עדן קארצב ושחר פיבן, שוואן לוון כל כך התגאה בקידומם.
"הוא חולה שליטה", סיפר על ואן לוון אורי אוזן, שעבד איתו במכבי ת"א וכיום מאמן את הנוער של היריבה העירונית, "הוא איש ניהול ברמה מאוד גבוהה ועשה דברים יפים במחלקת הנוער של מכבי ת״א. מטובי המנהלים שנחתו פה. הוא ויתר על אליפויות בקבוצת הנוער וקידם שחקנים בשנה שנייה/חריגי גיל לבית״ר ת״א רמלה וראה רק את התפתחותם האישית״.
עם זאת, אוזן הוסיף: "אני די בטוח שהוא לא מאמן. הסגנון שלו לא מתאים לבוגרים, הכדורגל שלו בנאלי ואני לא יודע אם הוא מה שמכבי צריכה עכשיו. הסגנון שלו מיושן לתפיסתי ויהיה מעניין לראות איך הוא ישתלב בקבוצה הבוגרת״.
הערב (שני, 20:45) מחכה לוואן לוון מבחן ראשון מול האוהדים. דרבי זה לא עוד משחק עבורם. ועוד כחודש וחצי מחכה לו דרבי נוסף: מול שחטאר דונייצק, בה שימש כמנהל האקדמיה בין 2006 ל-2013. ניצחון בשניהם, ואולי נראה אותו על הקווים בבלומפילד עוד שנים רבות.
השתתף בהכנת הידיעה: סהר דיין