המלחמה של אלי טביב בהחלטת הוועדה להעברת זכויות בהתאחדות לכדורגל, ששללה ממנו את זכויות הניהול על בית"ר ירושלים ל-3 שנים, עולה מדרגה. באמצעות עורכי דינו, יורם זמיר ונועם פורר, שלח הבעלים את עיקרי הערעור שהועברו להרכב שיתכנס בעוד כשבועיים על מנת לדון בתיק. נשיא בית הדין העליון, השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, העדיף שלא לשבת בתיק ומי שיצטרכו לקבל את ההחלטה המכרעת הם: ראש ההרכב, הפרופסור מיגל דויטש, אסף הדסי ורות ליטבק.
בינתיים, לערוץ הספורט הגיעו עיקרי הטיעון מצד שני הצדדים שיובאו בפני הדיינים ומהם מן הסתם אפשר ללמוד על האווירה שצפויה בדיון. עורכי הדין של טביב טוענים ששורת הצעדים בהם נקט המועדון וביוזמתו של בעל הבית בעקבות ההרשעה הביאו לצמצום מעורבתו של טביב בניהול המועדון. עוד נטען כי החלטת הוועדה להעברת זכויות היא קשה, בלתי סבירה, בלתי מידתית, לא ניתנת ליישום ולא עומדת בקנה אחד עם ההוראות העדכניות של תקנוני ההתאחדות לכדורגל.
טביב ממשיך לטעון כי לא ניתן לקחת ממנו את הבעלות או לחילופין לדרוש ממנו להעביר את זכויות הניהול לצד ג' גם לאור העובדה שהשקיע 15 מיליון שקלים במועדון מאז כניסתו כבעלים. "ההחלטה של הוועדה להעברת זכויות היא בלתי סבירה, בלתי מידתית, ופוגעת מעבר לנדרש בכבודו של טביב, בקניינו ובחופש העיסוק שלו".
בסיום מכתבם מציינים עורכי הדין זמיר ופורר בסעיף 59: "לחילופין בלבד יטען, כי פרק הזמן שנקבע להעברת זכויות הניהול ארוך מהראוי ומן הראוי לקצוב פרק זמן קצר יותר ו/או לקבוע כי מניין הזמנים ייחל מהמועד בו התפטר טביב מכהונתו במוסדות המנוהלים".
מתוקף היותה הרגולטור של ענף הכדורגל בישראל, נקודת מבטה של ההתאחדות הינה נקודת מבט כלל מערכתית ועליה לדאוג לטובת הענף כולו. על כן מנקודת מבט זו, היא בדעה שבעלי הקבוצות וממלאי התפקידים בקבוצות חייבים להיות ללא עבר פלילי, קל וחומר ללא עבר פלילי בעבירות מסוג העבירות שבהן הורשע טביב.
ההתאחדות בדעה שיש לפעול ככל הניתן כדי למנוע מעורבות של מי שהורשעו בפלילים בבעלות ובניהול של קבוצות כדורגל. כך נכתב בעיקרי הערעור של ההתאחדות לכדורגל ונשלחה גם עקיצה לוועדה להעברת זכויות כשנכתב: "לו הוועדה הנכבדה היתה מקבלת את עמדת היועץ המשפטי של ההתאחדות לכדורגל במלואה, היו נשללות מטביב הן זכויות הבעלות והן זכויות הניהול, אולם הוועדה החליטה להקל עם טביב ושללה ממנו באופן חלקי וזמני את זכויות הניהול בלבד והותירה בידיו את זכויות הבעלות".
ההתאחדות מציינת את הוראות סעיף 5 לתקנון הדן בתנאים להעברת זכויות בקבוצות כדורגל ובהוראות סעיף 7 לתקנון: "העמדה הערכית והמוסרית הנדרשת ממי שמבקש לרכוש קבוצת כדורגל: טוהר מידות, עבר ללא דופי, יושר, יושרה, אמינות והגינות הם תנאי בל יעבור". ההתאחדות במכתבה גם מעלה שאלה אחרי עיון בעיקרי הטיעון של טביב.
בסיום המכתב טוענת ההתאחדות כי המגבלה שהוטלה על טביב מתוקף החלטת הוועדה אינה חמורה ביחס למעשיו "בפרט נוכח בית המשפט באשר לאפשרות הממשית להטלת מאסר בפועל על טביב. גם אם קיימת פגיעה כלשהי בחופש העיסוק ובזכויותיו הקנייניות של טביב, הרי שהיא לתכלית ראויה, היא מידתית ועומדת בקנה אחד עם הוראות החוק".
לסיום מבקש עו"ד ברק מבית הדין לדחות את ערעורו של טביב: " החלטת הוועדה הינה מאוזנת ושקולה ומהווה, הלכה למעשה, את הפתרון המתאים ביותר לסוגיה שהונחה בפניה. כלל ידוע הוא שבתי המשפט לא נוהגים להתערב בהחלטה של רשות מנהלית אלא אם נתקבלה בחריגה מסמכות, תוך פגיעה בכללי הצדק הטבעי או נגועה בשיקולים זרים.
יש לציין שבשעה שמר טביב קיבל את זכויות הניהול על בית"ר ירושלים הן הוענקו לו על תנאי ותוך שנרשמה בפניו 'הערת אזהרה' שתתממש אם וכאשר יורשע ומר טביב היה מודע לאותו תנאי. גם ההחלטה של הוועדה עשויה לעורר קשיים ביישום, אין מדובר בקשיים אשר לא ניתן להתגבר עליהם. יהיה עליו להבין ולקבל את העובדה שהוא נקלע לנסיבות אלה בעטיו שלו ובעטיה של התנהגותו שהביאה להרשעתו".