בשעה זו מתכנסת במשרדי ההתאחדות לכדורגל הוועדה לבחינת רפורמה בדרכי המאבק בהתפרעויות במשחקי הכדורגל בישראל. בין היתר, ידברו מנכ"ל מכבי חיפה איציק עובדיה, מנכ"לית מכבי תל אביב שרון תמם, עו"ד מורן מאירי, עו"ד יעל מרגלית וגורמים נוספים. צפו בשידור בנגן הווידאו למעלה.
מנכ"ל מכבי חיפה, איציק עובדיה, התייחס לטיפול של האלופה בבעיה: "אנחנו עושים עבודה משמעותית מבחינת השקעה של המועדון כדי לנסות לטפל בבעיה שבודדים פוגעים בהרבה אנשים. במשחקי מכבי חיפה אנחנו לא מדברים על יותר מ-40-50 מתפרעים. ברור שאנחנו מטפלים ומגישים מכתבי התראה לפני תביעה כנגד מתפרעים. השיא היה מבחינתי שסגרו לנו את היציע הצפוני במשחק אליפות מול מכבי ת"א. הבאנו שמות למשטרה, הגשנו את התלונה ועדיין לא הצלחנו למנוע סגירת יציע של 9,000 אוהדים, זה פשוט לא הוגן".
"אנחנו חושבים שממהרים לגשת לענישה קולקטיבית, וזה יוצר קושי", מנכ"ל מכבי חיפה ממשיכה, "צריך לזכור שהענישה היא לא אחידה. מה שמותר בסמי עופר, זה לא מה שמותר באצטדיון טדי או בפ"ת".
"יש נטייה לחשוב שהכדורגל שלנו הוא עם חוליגנים, אבל זה לא נכון. היום זה אופרה אחרת. אנשים בעיה לחוויה תרבותית כדי ליהנות מכדורגל", עובדיה המשיך, "המתפרעים הם מיעוט מתוך אוהדי הכדורגל. יש קהל מגוון ואיכותי שבאים ליהנות מהמשחק".
בהמשך, עובדיה התייחס לביקורת על התנהלות אנשי הצוות בספסלים: "אנחנו מועדון ערכי. הציפיות שלנו מהקהל שלנו, מהעובדים ומהשחקנים, להתנהל בצורה ערכית. כל הקבוצות שלנו מתנהלות בצורה ספורטיבית, הוגנת ומכבדת".
עוד הוסיף עובדיה: "הענישה לא אחידה, אתה בא לדיון וכל פעם יכול לצאת בצורה אחרת. אני מצפה שהרגולציה תעזור לבית הדין להיות גמיש ולטפל בסיטואציה. צריך להקיא את פתרון סגירת היציעים. אנחנו עושים פעילות שיווקית כדי להביא כמה שיותר קהל, אבל כשנזרקת כוס - ואני מגנה את זה - סוגרים יציע ל-9,000 אנשים".