עסקת העברתו של יונתן כהן שאושרה הערב (שני), על ידי מכבי תל אביב, תכניס את החלוץ בן ה-25 למקום מכובד ברשימת השחקנים אותם הצהובים מכרו בהכי הרבה כסף. פיזה מליגת המשנה האיטלקית אמורה לשלם לסגנית האלופה הישראלית כ-2.2 מיליון יורו ו-15% ממכירה עתידית. אז איפה זה מציב את כהן? הרשימה המלאה לפניכם.
ערן זהבי, 7.2 מיליון יורו לגוואנגז'ו: גבוה מעל כולם, ועדיין שחקן שנמכר בסכום הכי גבוה מליגת העל. החלוץ המשיך לארבע עונות אדירות מבחינה אישית בליגה הסינית, כבש הכי הרבה שערים בעונה אחת לחלוץ, ונמכר בשנה שעברה לפ.ס.וו איינדהובן ההולנדית.
פרדראג ראיקוביץ', 5 מיליון יורו לריימס: השוער אמנם מדורג שני ברשימת השחקנים אותם מכבי מכרה בסכום הכי יקר, אבל הצהובים ציפו כנראה לעשות סכום אפילו גדול יותר על הסרבי. 'ראיקו' הוחתם ב-2015 תמורת סכום חסר תקדים של כשלושה מיליון יורו, בתור אחד השוערים הכי מבטיחים באירופה לגילו, ונמכר אחרי 4 עונות בהן זכה באליפות אחת עם הצהובים.
אבי נימני, 3.5 מיליון יורו לאתלטיקו מדריד: סכום מדהים בהתחשב בכך שמדובר במעבר שהתרחש ב-1998. מי שנחשב במשך שנים לסמל הכי גדול של מכבי, עבר למועדון הפאר הספרדי, אבל לא הצליח להשתלב בקצב ובפיזיות של הליגה הספרדית, ואחרי 7 משחקים בלבד ובעקבות פציעה, חזר כבר באותה עונה למועדון נעוריו.
טל בן חיים החלוץ, 2.9 מיליון יורו לספרטה פראג: ביוני 2017, הפך שחקן הכנף הישראלי למשתכר הגדול ביותר בתולדות הכדורגל הצ'כי, עם חוזה עתק ל-4 שנים במועדון הפאר. זה נגמר בכישלון קולוסאלי של טב"ח, שגם סבל מפציעות קשות, וחזר לצהובים ביולי 2020.
וידאר קיארטנסון, 2.5 מיליון יורו לרוסטוב: החלוץ האיסלנדי המצוין נמכר בסכום מכובד לקבוצה הרוסית, אבל הצהובים למעשה הפסידו עליו כסף. קיארטנסון הפך באוגוסט 2016 לשחקן הרכש היקר בתולדות ליגת העל, כאשר מכבי ת"א שילמה עליו כ-3.5 מיליון יורו למאלמו השבדית, ונפרדה ממנו אחרי שנתיים בהן כבש 32 שערי ליגה, אבל לא הצליח לזכות עם הצהובים באליפות.
יונתן כהן, 2.2 מיליון יורו לפיזה - אחרי מו"מ עיקש, החלוץ בן ה-25 צפוי להפוך בימים הקרובים רשמית לאחד השחקנים הכי יקרים שנמכרו ממכבי ת"א. החלוץ, שהיה מלך הבישולים בליגת העל ב-2019/20 עם 11 אסיסטים, זכה בשתי אליפויות עם הצהובים וגביע המדינה אחד, והניף את תואר גביע המדינה גם עם בני יהודה.
מוסא קונאטה, 2 מיליון יורו לקרסנודאר: החלוץ הסנגלי נמכר כבר בגיל 19 לליגה הרוסית, אחרי הופעה נפלאה שלו באולימפיאדת לונדון 2012. קונאטה עוד הספיק לכבוש שמונה שערי ליגה במדי הצהובים בעונה לפני כן. בהמשך שיחק בגנואה האיטלקית, סיון השוויצרית, אמיין ודיז'ון הצרפתיות.
אלירן עטר, 1.5 מיליון יורו לריימס: אחרי עונת שיא בה כבש 22 שערים, זכה בתואר מלך השערים ושחקן העונה בליגת העל והוביל את מכבי ת"א לאליפות, חתם החלוץ על חוזה ל-4 שנים בקבוצה הצרפתית. הוא חזר אחרי פחות משנתיים בהן שיחק ב-24 משחקי ליגה, וחתם ב-2015 במכבי חיפה.
עמנואל מאיוקה, 1 מיליון יורו ליאנג בויז ברן: הזמבי נחת בישראל בגיל 18 בתור פרוספקט מבטיח, וקיבל לא מעט הזדמנויות מאבי נימני שאימן באותה עת את הצהובים. אחרי תקופה נהדרת בליגה השוויצרית, הוא נרכש על ידי סאות'המפטון תמורת כ-5 מיליון יורו, אבל בהמשך חווה התרסקות גדולה בקריירה.
בן רייכרט, 1 מיליון יורו להפועל תל אביב (תמורת 50 אחוז מהכרטיס) - אולי אחת העסקאות המוזרות והמדוברות בכדורגל הישראלי לדורותיו. הקשר חתם אצל האדומים במעבר ישיר מהיריבה הגדולה, אחרי חצי שנת השאלה בסיומה סירב לחזור למכבי תל אביב. בסופו של דבר הקריירה של רייכרט לא המריאה למקומות אליהן היה מצופה, הוא ירד ליגה עם הפועל, ניסה את מזלו בליגה הבלגית, ואת העונה הקרובה יפתח במכבי פתח תקווה.