שר הספורט חילי טרופר זכה אתמול (שני) לשלל ברכות: החל מהספורטאים ברשתות החברתיות וכלה בטלפונים ומסרונים מצד ראשי הקבוצות ואוהדי הספורט. למעשה, עד לשעות הערב המוקדמות הסיכוי לחזרת הכדורגל במתווה הבידוד שהיה בעבר, כלל לא עמד על הפרק, אז מה הוביל לסיכום המתווה שיציל את העונה? הפרטים לפניכם.
למעשה, מנכ"ל משרד הבריאות הפרופסור חזי לוי לחץ על הפסקת הכדורגל. כמה שעות לאחר מכן הוא התרצה והסכים למתווה בו מחזור אחד יידחה כדי למנוע מגע בין השחקנים, אבל טרופר עמד על הרגלים האחוריות. בפגישות שניהל קודם לכן עם ההתאחדות לכדורגל ומנהלת הליגות הוא הבין את המשמעות הכלכליות והספורטיביות של סגירת הענף, גם אם זה לתקופה קצרה.
לפני הפגישה האחרונה, שלאחריה יצא הסיכום, שוחח טרופר עם שר הבריאות, יולי אדלשטיין. השניים, על אף שבאים ממפלגות שונות, עם מחשבות שונות, מעריכים מאוד האחד את השני וגורמים במשרד הבריאות סיפרו כי השיחה בין השניים היתה טובה ומכובדת.
מאחורי הקלעים השיחות התנהלו כמו מבצע צבאי קדחתני. קודם אושר בקלות מתווה המשחקים הבינלאומיים, אבל הבעיה הרצינית היתה המשחקים בליגת העל והליגה הלאומית כשלמעט איתמר גרוטו, יתר אנשי הדרג המקצועי היו נגד. שר הספורט שנמצא בבידוד כינס מיד את הלשכה לפגישת זום דחופה בה הודיע שהוא לא מוותר ושיילחם בכל הכוח כדי להשאיר את הספורט בחיים.
אנשי הלשכה פעלו מול אנשי הקשר שלהם במשרד הבריאות ובלחץ מול גורמים פוליטים אחרים כמו גם מול גופי הספורט על מנת להפעיל לחץ על מקבלי ההחלטות. "יש יחסי עבודה טובים בין שר הבריאות לשר הספורט ובכלל בין אנשי המשרדים, הויכוח היה ענייני ולא על מאבק אישי", העיד גורם שנכח בשיחות.
במהלך היום של אתמול ואחרי לא מעט שיחות הסכימו במשרד הבריאות לרדת לעשרה ימי השבתה, כלומר מחזור אחד שלא ישוחק. טרופר לא ויתר והעלה הצעה חדשה: בתקופת הסגר יחזרו לעבוד במתווה של שנה שעברה - אימונים ומשחקים והביתה, ללא אפשרות להסתובב מעבר לכך. שר המדע והטכנולוגיה, יזהר שי, שנאבק יחד עם משרד הספורט, נתן כתף והבהיר שהתוכנית שהציע טרופר לא תשבור את הסגר, שמדובר במקומות עבודה ללא קהל, שמדובר בנחמה של אנשים בזמן הסגר ובעיקר שבמקרה והספורט יעצור מדובר בפגיעה כלכלית קשה.
בשורה התחתונה ואחרי שעות ארוכות גם הגורמים שהיו נגד במשרד הבריאות הסכימו וכך בעיה נוספת של הספורט הישראלי נפתרה.