אחרי שזה היה באוויר, ביום שישי זה הפך לרשמי: סלובודאן דראפיץ' ושי ברדה חזרו רשמית לקדנציה שנייה בירושלים, במטרה לשחזר את הסגנון שהביא להם הצלחה. ברדה, שבסופו של דבר לא יצא לדרך עצמאית כמאמן, ובראיון ל"חמש באוויר" נשמע שזה לא ממש מפריע לו: "בשביל לצאת החוצה צריך להיות יותר זמן. ההצעה הייתה לעבוד ביחד, הגדרות התפקיד פחות מעניינות. הייתי די מופתע כי אף אחד לא ציפה שבתקופת קורונה נקבל הצעה ועוד לשני מאמנים".
"הייתי מוכן נפשית לאמן לבד, אם הייתי מקבל הצעה", הודה ברדה. "אני לא חושב שיש עניין של בריחה מהגדרות תפקיד, הרבה פעמים זה משתנה. אני יכול להעביר את האימון ולאחר מכן לא להעביר את האימון ולעשות אסיפה טקטית על היריבה, לבוא ולהתראיין, הכל נעשה בשיתוף פעולה. בתוך צוות גם צריכה להיות היררכיה ובסופו של דבר המילה האחרונה היא שלו, אנחנו עובדים ככה שמונה שנים".
"בסופו של דבר, אתה צריך להנות מהמקצוע שלך", סיכם את הסוגייה. "לא ציפיתי שנקבל שוב הזדמנות לעבוד ביחד. רציתי מאוד קודם לחזור לדשא. יומיים לפני ההצעה מבית"ר ירושלים היו כל מיני פרסומים עליי, וסלובו היה הראשון שהרים טלפון, איחל הצלחה ואמר שהלוואי שייצא לפועל, בסופו של דבר הגיעה ההצעה ושמחתי מאוד לחזור לדשא".
ברדה נשאל מה הוא מתכנן לעשות כדי להפוך את בית"ר למלהיבה יותר, והשיב: "עדיין לא עשינו אפילו אימון אחד, אני לא יכול לדעת ולגעת בנקודות מסוימות כי מה שרואים מכאן לא רואים משם. אנחנו מאמינים בדבר אחד - לבוא לשחק את הכדורגל שלנו, שזה אומר ללחוץ כל הזמן את היריבה בשטח המגרש שלה ולא משנה מי היא, לתקוף עם כמה שיותר שחקנים, וחדר הלבשה חזק וטוב. אנחנו לא מכירים דרך אחרת, אנחנו משחקים ככה שמונה שנים עוד מבית"ר תל אביב. אני חושב שתפקיד מאמנים, בסופו של דבר, זה לדעת לשמח את הלקוחות והלקוחות זה הקהל".
ומה אם בסופו של דבר הצוות המקצועי ירצה שחקנים שהבעלים משה חוגג לא רוצה? "אנחנו מתחילים היום אימון ראשון, נסתכל על השחקנים נגיע עם לב נקי ונבחן את כולם. אני חושב שאנחנו עובדים בסופו של דבר בתוך ארגון. נסתכל ונביע דעתנו. נסתכל על האימונים ועל שחקנים מסוימים שמתאימים לנו לשיטה".
ואם כבר בעלים, ברדה סיפר שעדיין לא הוגדרו מטרות: "הוא לא דיבר איתנו על זה, זה לא נכון כבעל מקצוע לבוא ולהגדיר מטרות כשאתה לא יודע מה הסגל שלך. בתקופה הזו בעיקר השתדלתי להסתכל על דברים לא טובים שעשינו בשנה האחרונה, וחלק מהם זה שלא הצלחנו לבנות את הקבוצה בצורה מאוזנת. רכש? הסתכלתי בעיקר על שחקנים שיכולים להתאים לשיטת הלחץ, לאו דווקא שחקנים נוצצים או גדולים. ביום שני כבר מתחילים את הקדנציה שלנו ונצטרך לצרף תוך כדי תנועה".
ומה לגבי עמדת החלוץ? "שון וייסמן לדוגמא, הגיע לנתניה כחלוץ רביעי, היה את רועי דיין, ערן לוי וברק בדש. אף אחד לא ציפה ששון בסופו של דבר יסיים עם 15 שערים, וזה נקרא לבוא עם פנים נקיות. לכן אי אפשר להחליט בלי שראית את השחקנים שלך, יכול להיות שנבוא ונסתכל וזה יהיה ממש מונח ליד".
כאמור, זו הקדנציה השנייה של דראפיץ' וברדה בבירה, אז זה היה בעידן אלי טביב. "בית"ר ירושלים זה כל הזמן אותה בית"ר, מבחינת התנאים, יש פה תנאים טובים כיום, אני לא מתסכל על תקופות אחרות", הבהיר המאמן. "אי אפשר לשכוח את הכיף שהיה בבית"ר ירושלים, ותמיד כשאתה בחוץ אתה מתגעגע לחום של האוהדים, אבל בסופו של דבר מה שקובע זה מבחן התוצאה".
ומה עם שיתוף הפעולה עם אלי אוחנה? "הוא סמל של בית"ר ירושלים, זו זכות ענקית לעבוד איתו, להתייעץ איתו ולדבר איתו. קטונתי. אתה מדבר על אלי אוחנה ומדבר על שי ברדה. הקשר בינינו מאוד משמעותי, אבל עזוב, אנחנו מדברים על אייקון בכדורגל הישראלי ומעבר לניסיון עצום כשחקן, כיו"ר וכמאמן, תמיד זכות להקשיב לו ולקבל ממנו טיפים. יוסי בניון? הוא היה מנהל מקצועי, בעונה האחרונה כל הצוות עשה עבודה אדירה. אנחנו נקשיב תמיד לדעתו של אלי, אנחנו סוג של אנשים שאוהבים להקשיב".
האם בסוף סיבוב ראשון יהיה נכון לשפוט אם מצד המאמנים הצליח להטמיע את השיטה שלו בבית"ר? "זה מאוד פשוט, אתה בעל מקצוע וככזה, אתה לא יכול להנחיל את השיטה כבר במחזור הראשון. המזל שלנו הוא שבסופו של דבר אני בטוח שהקבוצה הזו מאומנת".
ברדה הכחיש שבפגישה עם חוגג שיתוף שחקני הבית קיבל דגש מיוחד: "דובר המון על שילוב שחקנים צעירים ואני חושב שזה חלק מההחלטה שלהם למנות אותנו, אבל זה משהו שלא מדברים עליו כי אני לא מאמין בלבחור לפי תעודות זהות אף פעם. דוד קלטינס הוא דוגמא מצויינת. אתה צריך לבחור את השחקנים נכון, בלי קשר לשמם. חוגג? גם בעולם כל בעלים מביע דעתו, זה קורה. הרי מדובר בכסף שלו".