מחאת אוהדי הכדורגל בנוגע למחירי הכרטיסים עלתה היום (שלישי) מדרגה. דיון בנושא נערך בוועדת פניות הציבור של הכנסת ואליו הגיעו, בין היתר, יו"ר המנהלת יורם באומן, המנכ"ל אורן חסון, בעלי בית"ר ירושלים אלי טביב, מנכ"ל מכבי נתניה רועי דניאל וכמובן - נציגי ארגוני אוהדים.
חברת הכנסת עדי קול פתחה את הדיון: "אני רוצה לנצל את הישיבה הזאת לדיאלוג מלא בין נציגי הקבוצות, המנהלת והאוהדים. אנחנו אוהבים כדורגל אבל חשוב שזה יהיה במחיר שפוי. מחיר של מעל 100 שקלים לכרטיס כולל עמלות, אם ניקח משפחה זה 300-400 שקל וזה לא הגיוני".
אלון, אוהד מכבי חיפה בן 15, קיבל ראשון את רשות הדיבור: "מה שמפריע לי זה המחירים. הם נורא גבוהים ביחס למקומות בילוי אחרים. אני לא יכול להכניס שתייה לאיצטדיון וזה רק מעלה את המחיר".
לאחר מכן הציג שי גולוב, ראש ארגון "היציע" את ההצעות של האוהדים: מחיר אחיד של 50 ש"ח לכל המשחקים, לא כולל הגדולות, מחיר מקסימלי של 70 ש"ח למשחקים בין הקבוצות הגדולות ובפלייאוף העליון, ביטול העמלות, הנפקת מנוי למשחקי חוץ במחיר מוזל, הסדר ופיקוח על כרטיסי הנוער. קול הסכימה עם הדברים: "אם יש מיליונים לשלם לשחקנים אז אפשר גם לקבוע מחיר סביר לכרטיס".
אלי טביב ענה לאוהדים: "אף אחד מכם לא ניהל קבוצת כדורגל, אתם יודעים לדבר, מבחוץ זה יותר קל. המחיר לנוער הוא 50 ש"ח, ולדעתי זה מחיר סביר. ההוצאות האחרות מסביב של האוהד הן לא בעיה שלנו. יש לפעמים בעלי קבוצות אחרות שלא מנפיקים מספיק כרטיסי נוער ובזה צריך לטפל".
גם למחיר לכרטיס מבוגר התייחס טביב: "90 שקלים זה גם מחיר סביר. האוהדים לא יודעים מה אנחנו עוברים, כמה אנחנו מוציאים. כל ההוצאות מסביב כמו שיטור והאבטחה עולה לנו המון כסף. יש משחקים שאנחנו מפסידים בהם. כדורגל זה שואו, כמו שאנשים הולכים לקונצרט ומשלמים כסף ככה גם בכדורגל".
קול ענתה לטביב: "אתה יכול לקחת את הכסף מהמשכורות של השחקנים ולתת את זה לאוהדים. יש פה עניין של סדר עדיפויות", לפני שזכתה לתגובה: "את אף פעם לא תוכלי לפתור את זה בצורה כזאת. אם אוהדים לא רוצים לבוא למשחק בגלל המחיר, שלא יבואו. זאת זכותם".
כאן, הדיון כבר גלש לפסים אחרים לגמרי. נציג ההגבלים העסקיים, יונתן צוויקל התייחס לאפשרות של תיאום בין הקבוצות והמנהלת להורדת מחירים לצרכנים, והפתיע: "אנחנו אוספים מידע האם מהלך כזה, של תיאום הורדת המחירים, הוא חוקי. בשלב הזה אין תשובה". באומן, בתגובה, הציע להפסיק את ההליך עד שתתקבל תשובה בנושא בטענה כי אם יש אמת בדבר, הוא "חושש מהתערבות משטרה". נציגי האוהדים, מצידם, טענו כי מדובר בספין כדי להפסיק לעסוק בנושא.
"רשות ההגבלים העסקיים תומכת בהפחתת מחירי כרטיסי הכניסה למשחקי הכדורגל", נמסר בהודעה מהרשות. "בהקשר זה פנתה הרשות למנהלת הליגה במטרה לבחון האם קבוצות הכדורגל, בחסות המנהלת, פעלו בניגוד לחוק ההגבלים העסקיים באופן העלול דווקא להעלות מחירים, להימנע מלהפחית מחירים או להגביל את הפחתת המחירים בעקבות מחאת האוהדים. חשוב לציין שבדיקה זו מתמקדת אך ורק בפעולה של כלל קבוצות הכדורגל באמצעות המנהלת, ואין בה דבר כדי למנוע מהקבוצות להפחית את מחירי הכרטיסים באופן עצמאי. עוד יובהר כי הבדיקה אינה נוגעת לניהול מו"מ פרטני בין שתי קבוצות לקראת משחקים ביניהן, הנוגע להפחתת מחירי כרטיסי הכניסה שתגבה הקבוצה המארחת מאוהדי הקבוצה האורחת".
אורן חסון הציג את עמדת המנהלת: "המנהלת הוקמה כגוף מפקח ובעקבות פנייה של משרד התרבות והספורט. לפני הפתרון שלנו כרטיסים נמכרו ב-100, 120, ו-150 ש"ח. חלק גדול ממשחקי ליגת העל עכשיו עולים 50 ש"ח. אם אנחנו רוצים לפתור את הבעיה אי אפשר לקבוע לאלי טביב בכמה כסף למכור כרטיס".
לעומת זאת, עו"ד רועי דניאל ציין שמכבי נתניה החליטה שכל משחקיה העונה יעלו 50 ש"ח: "צריכים להבין שזה גורם לנו להפסד ובכל זאת החלטנו לעשות את המהלך הזה. בנוסף, צריך לקחת בחשבון שאם אנחנו מורידים את מחירי הכרטיסים, מגיע יותר קהל ומעלה את כמות השיטור והאבטחה. זה גורם להפסד עוד יותר גדול. אתם מוכרחים להבין שזה לא פשע לרצות להפסיד פחות".