אחרי ששובץ לנהל את הדרבי החיפאי בחצי גמר גביע המדינה, ולאחר מכן ויתר על ההזדמנות, לירן ליאני הסביר בפוסט ברשתות את השתלשלות האירועים מהצד שלו. השופט הוותיק, לו זו השנה האחרונה בקריירה, אישר את הפרסום לפיו הסיבה בגינה לא ינהל את ההתמודדות בבלומפילד בשלישי הקרוב היא מכיוון שקיווה לשפוט את גמר גביע המדינה.
"כל שופט חולם לפרוש במעמד גמר גביע המדינה, גם אני", כתב השופט, "שירתתי את הכדורגל כמעט 3 עשורים. שפטתי אלפי משחקי ילדים, נוער, ליגות ג׳, ב׳, א׳, ארצית של אז, לאומית, על והייתי שגריר של המדינה כמעט עשור כשניהלתי משחקים בחו״ל".
"לאורך השנים שפטתי אינספור משחקים רגישים: משחקי ירידה, עלייה, גביע, אליפות, דרבי… הכל מהכל. נתפסתי מהשופטים המובילים שיכולים לשפוט כל משחק בארץ והייתי הראשון להפוך את השיפוט למקצוע. הקרבתי את הגוף והנפש שלי לשיפוט, ויתרתי על הרבה רגעי משפחה והכל בשל אהבתי האינסופית לשיפוט".
"לצד זה, השתדלתי לתרום גם בצד החברתי, להתנדב, להרצות על ערכים בספורט ולשפר את תדמית השופטים בארץ. שאפתי להוביל, לשנות, לכבד ובמקביל להישאר נאמן לדרך ולאמת שלי. בהרבה מדינות, בענפי הספורט השונים אין הגבלת גיל בשיפוט. לעומת זאת, בארץ אתה מחויב לסיים את קריירת השיפוט שלך כבר בגיל 45. אולי אני לא באותו הכושר של גיל 30 אבל עדיין בכושר טוב ועם הרבה תובנות ובגרות בשיפוט ובכל זאת נדרש לסיים את קריירת השיפוט רק בגלל הגיל. לשם השוואה באנגליה השופט מרינר שופט כיום בפרמייר ליג בגיל 52".
"אבל אם כבר לסיים קריירה ארוכה אז ראוי שיהיה זה במעמד גמר גביע המדינה. 20 שנות קריירה וגמר אחד בודד באמתחתי (לשם השוואה, שופטי עבר שפטו גם 3 גמרים). לא אני המצאתי את הנוהג שהשתרש בעולם השיפוט שבשנת פרישה אתה זוכה לכבוד הראוי, כמובן בהתאם ליכולת ואם נמצאתי ראוי למעמד חצי הגמר, אני ראוי מקצועית גם לגמר".
"לא כעסתי על מקבלי ההחלטות, לא התנגחתי, ההיפך, הסברתי בצורה מכובדת את הבקשה שלי ואת חשיבות הדבר עבורי. לצערי נתקלתי בסירוב ולכן החלטתי ״לוותר״ על משחק חצי הגמר כי כשיש לך חלום אתה לא מסתפק בחלק ממנו".
"אני לא מתנצל שרציתי לשפוט במשחק האחרון שלי את גמר הגביע שישוחק ב 24.5 - שהוא גם יום ההולדת שלי. הרווחתי את זה ביושר. עדיין לא פרשתי אבל כשיגיע הרגע הוא יהיה מרגש במיוחד."