בית"ר ירושלים עומדת בפני צומת דרכים. ההבנה הכללית במועדון היא שעל מנת שהקבוצה לא תיפגע בעונה הבאה, משה חוגג יהיה חייב לזוז הציגה ולהעביר את זכויות הניהול. המשמעויות של מהלך כזה, יוכלו להיות מה שיציל את הצהובים-שחורים.
במידה וחוגג יפנה את הבמה, בבית"ר מעריכים כי אנשים רבים ירתמו בכדי לסייע כלכלית למועדון, שגם ניתן יהיה לפרוס את החובות הגבוהים העומדים על כ-27 מיליון ש"ח. יתכן שגם יגיע רוכש, אך במידה ולא ימצא אחד כזה, נותני חסות יוכלו להכניס כספים למועדון - כשזה יהיה הפיתרון הטוב ביותר עבור בית"ר.
במידה וכספים לא יוזרמו, התרחיש הגרוע ביותר עבור המועדון מהבירה הוא פירוק, כשהמשמעות היא הורדה של תשע נקודות ותקציב דליל. כמו כן, במידה וחוגג ישאר וינסה לפעול בתקציב מינימום, הקבוצה תיפגע משמעותית מבחינה מקצועית וככל הנראה תמשיך להילחם כנגד הירידה, כשהזמן הולך ואוזל עבור בית"ר ירושלים.
בשבועות הקרובים יהיו חייבים לקבל החלטות במועדון. השחקנים שמסיימים חוזה עשויים להמתין, אבל גם לכך יש דדליין, כשזה נכון גם למקרה יוסי אבוקסיס. המאמן עצמו עלול שלא לרצות להישאר בבית וגן במידה ויבין כי תעמוד לרשותו קבוצה חלשה.
בעקבות כך, עושה רושם כי כלל ארגוני האוהדים, ללא יוצא מן הכלל, הגיעו לאותה המסקנה ויפעלו במלוא הכוח נגד משה חוגג. הפגנה מול ביתו של הבעלים מתוכננת כבר ליום חמישי. אבל האוהדים לא צפויים להפגין רק מול ביתו של חוגג, אלא גם מול גופים אחרים הקשורים לבית"ר כמו ההתאחדות לכדורגל ומנהלת הליגות, זאת לפני מועד החלטת הבקרה התקציבית על הליכה לפירוק.
מעבר כך, למעט איתמר ניצן, אביאל זרגרי, אוראל דגני, ירדן שועה ואופיר קריאף, כמעט ואין שחקנים עם חוזים לעונה הבאה בבית"ר. לג'וסוואה מחיאס ומיכאל אוחנה אופציות שלא ניתן לממשן בשל המצב הכלכלי הרעוע. מקס גרצ'קין, ניב זריהן, אורן ביטון, תמיר עדי, רועי הרמן, עמית כהן ולירן רוטמן מסיימים את חוזיהם, כמו גם קמסו מארה וריצ'מונד בואצ'י.
בצד השני, לדן עזריה ודוד חוג'ה ישנה אופציה זולה יחסית שניתן יהיה לממש. מי שיישאר הוא נתנאל דלויה. עם זאת, במידה ולא תהיה לבית"ר אפשרות לממן את חוזיהם, שועה ודגני עלולים לעזוב.