הקיץ של הפועל ב"ש הוא הכי רחוק ממה שהכרנו ממנה עד כה, לפחות בגזרת הזרים. אם בעבר היא הייתה "זוללת" את אלו שהוכיחו את עצמם בליגת העל, דוגמת קווין טאפוקו, אריק סאבו, נייג'ל האסלביינק ואפילו טוני וואקמה, במועדון שינו כיוון. הזרים המוכחים בליגת העל היוו הימור מחושב: יודעים מה הם שווים פחות או יותר ולא לוקח להם זמן להסתגל.
לכן, בב"ש הכניסו את היד עמוק לכיס במחירים שנראו מופקעים. הקיץ הזה הסקאוט הראשי, אליניב ברדה, לקח את התפקיד והחליט אחרת. כך נחתו בבירת הנגב ג'ימי מארין וראשיר פרקינס מקוסטה ריקה, במה שפתח שוק חדש לליגת העל: השוק של מרכז אמריקה. אז איך צמד השחקנים האלו נחתו בבירת הנגב? התשובה טמונה באדם אחד: אליניב ברדה.
"המגעים עם מארין התחילו לפני מספר חודשים"
ג'ימי מארין בן ה-21 הוא רחוק מהזרים שמגיעים לישראל בדרך כלל. מדובר בשחקן העתיד של הכדורגלן הקוטסה ריקני (לפחות עד התקרית בה בחר לוותר על הנבחרת). שחקן צעיר שעתידו עוד לפניו ושמו קושר לקבוצות ברחבי אירופה. הוא לא פיזי כמו שחקנים שהגיעו לכאן מניגריה, אלא מזכיר בסגנון שלו דווקא את הישראלים: טכני, מהיר, דריבליסט. אם תרצו, סוג של מאור מליקסון גרסת מרכז אמריקה.
"הפועל ב"ש פנו אלינו לפני מספר חודשים כי הם רצו זרים ממרכז אמריקה", מספר סוכנם של מארין ופרקינס, חוסה לואיס רודירגס, "זה היה תהליך של חודשים. בב"ש הסבירו לנו שמחפשים שחקן אגף טכני וצעיר ובחנו מספר מועמדים. נציג של המועדון הגיע למרכז אמריקה ואף צפה בג'ימי מארין מקרוב, כשלאחר מכן נאמר לנו שאליניב ברדה הוא זה שסימן אותו ורוצה את ג'ימי בקבוצה".
הסוכן מספר על דרכי העבודה של ברדה: "הוא איש מאוד צנוע, אבל מקצועי ברמות הכי גבוהות שיש. זה ניכר שהוא צפה במארין ובפרקינס בהרבה משחקים כי הוא שאל שאלות מאוד ספציפיות על המשחק שלהם והראה ידע גדול. כשדיברתי איתו הוא ממש הגיע עם דו"חות על המשחקים שלהם ונתונים. הוא סיפר לי שבדק אותם ארוכות והחליט שהם הכי מתאימים לב"ש. ברדה חזר כל הזמן על מאפייני האישיות, הוא חיפש שחקנים לפני פריצה. כאלה שהוא רצה להבין שהם מאוד רעבים. בישראל בכלל לא מחפשים באמריקה הלטינית, ולכן הוא נכנס לשוק חדש שיש בו המון הזדמנויות".
"זה כבוד גדול ששחקן עבר כמו ברדה ראה בהם כפוטנציאל גדול", רודריגס הוסיף "הוא הבטיח שיעבוד איתם באופן אישי ויפתח אותם וזה משמח אותי כי זה באמת יכול לקחת אותם צעד אחד קדימה. מבחינתי איש הקשר בב"ש הוא אליניב ברדה, הוא זה שמתווך בין המועמדים לקבוצה עצמה".
לשאלה למה ב"ש הלכה דווקא על כיוון של אמריקה הלטינית, לרודריגס יש תשובה ברורה. "כנראה שקבוצות בישראל לא יכולות לרכוש את השחקן הכי טוב בליגה הבלגית, נכון?", הוא שאל, "אז כאן התשובה שלך. ברדה חיפש שחקנים במומנטום חיובי, שהוכיחו את עצמם בקבוצות בוגרים, אבל עדיין אפשר להביא אותם במחיר שפוי. ג'ימי מארין היה ביי פאר השחקן הטוב ביותר בקוסטה ריקה ואפשר להביא אותו במחיר הוגן, שאותו אני לא אציין. זה שילוב של כסף ואיכות. קוראים לזה סקאוטינג טוב".
"פרקינס הוא קשר מהסוג שלא רואים כל יום"
נכון, כנראה שהסוכן הוא לא האדם האובייקטיבי ביותר, אבל לטענתו גם ראשיר פרקינס הצעיר יכול להתפתח לשחקן מאוד משמעותי בליגת העל. מדובר בקשר שיתאמן עם הקבוצה הבוגרת של ב"ש, אך ישחק בשלב הראשוני רק עם הנוער. על פי ההערכות, הדרומיים שילמו 150 אלף יורו כדי להנחית את הקשר בן ה-18 שמתנשא לגובה של 1.81 מ'. פרקינס השתייך לסגל הנבחרות הצעירות של קוסטה ריקה, כשבגיל 17 הפך לשחקן הרכב בלמון המקומית. מדובר בקשר אחורי שמצטיין בחילוצי כדור ומסירות עומק על שטח גדול.
"לדעתי הוא כבר בשל לשחקן בקבוצה הראשונה, אבל סיכמנו שיתחיל בקבוצת הנוער", סוכנו מסביר, "פרקינס הוא כישרון ענק, קשר מהסוג שלא רואים כל יום. שחקן בעמדה של מספר 6, אבל מאוד תורם למשחק ההתקפה. כבר בגיל 17 הוא הפך לאחד מהקשרים הכי טובים בקוסטה ריקה. היו לו הצעות מהליגה המקומית, אבל הוא גדל במציאות כלכלית לא פשוטה ורוצה לעשות כסף גדול בקריירה. ב"ש היא צעד ראשון בקריירה שלו, אבל ממש לא האחרון. ראשיר יככב במונדיאל עד גיל ה-20 הקרוב, הוא הכישרון הכי גדול של דרום אמריקה בשנתון 2001".
בפנייה לאוהדים בעמוד הפייסבוק שלו מוקדם יותר בחלון ההעברות, אליניב ברדה הבטיח לקהל קבוצה עם "שחקנים רעבים, שלא יפסיקו לרוץ, שחקנים עם אופי, שיתנו את הנשמה על הדשא, ובדבר אחד תמיד ינצחו את היריב - בתשוקה וברצון". אז התשוקה אולי מאפיינת יותר מכל את האנשים מאמריקה הלטינית, עכשיו צריך לראות האם הם יתרגמו את מה שברדה חיפש גם לדשא.
View this post on InstagramPrimer amistoso con el nuevo equipo Gracias a Dios por la anotación