הפועל עכו ירדה אמש (ראשון) לליגת הלאומית, אבל מי שעקב אחריה יודע שמדובר בסוף ידוע מראש. הקבוצה "בילתה" פעם אחר פעם בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל, ההנהלה קיבלה החלטות שפגעו במועדון הצפוני פעם אחר פעם.
לאחר שיתוף ששת הזרים במשחק מול מכבי פתח תקווה, ביקש הדיין נעם ליובין מעכו "לקחת את עצמה בידיים". נכון שמאז הקבוצה לא חזרה על עבירה זו, אבל הנזק כבר נעשה ושום דבר לא השתנה. נקודות שהופחתו, 0 דקות של שחקני בית העונה, שלושה מאמנים על הקווים, שני מנהלי קבוצה שעזבו, עשרות אלפי שקלים שהועברו להתאחדות בשל קנסות ותעלומה בנוגע להמשך קיומה של הקבוצה - זה חלק מהנזק של הצפוניים בעונה הנוכחית. כל הנקודות בדרך לסוף ידוע מראש:
חוזים כפולים והורדת שתי נקודות
בחודש יוני החליט בית הדין של ההתאחדות לכדורגל להעמיד לדין את הפועל עכו בשל אי דיווח כספים ששולמו לשחקנים וכן למאמן, שלומי דורה. בבית הדין הגדירו זאת כ"חוזים כפולים" ולמרות הטענות של הצפוניים, הוחלט להפחית ממאזנם שלוש נקודות וכן לקנוס אותם ב-50 אלף ש"ח. מי שעמד באותה עת בראש המערכת, הוא דודי רוזנפלד שהורחק לשנה מכל פעילות. לאחר ערעור הוחלט להשיב לעכו נקודה אחת וכך החלה את העונה במינוס שתי נקודות, מורל נמוך והתחלה של התרסקות.
איבוד הצביון המקומי
הפועל עכו עלתה לליגת העל כשבסגל שלה היו ארבעה שחקני בית משמעותיים: עזאת חלאיילה, סאקר שאכר, דיא לאבבידי וקווין ריינשטיין, אליהם יש להוסיף את אליאור סיידר ששב מהשאלה, אך לא מצא מקום במועדון בו גדל. כך מצאו עצמם הצפוניים עכו ללא צביון מקומי. בסגל הרחב ניתן למצוא מספר שחקנים מקומיים כמו שלומי דנה ומוחמד מאדי, אך הקבוצה לא שמרה על דמויות שהקהל המקומי יכול היה להזדהות עמן. ניתן להתווכח על איכות שחקני בית, לראייה: כל אותם שחקנים לא משחקים בליגת העל, אבל בקבוצה קטנה וכזו שנתמכת בכספי עירייה, נכון היה לתת לשחקני הבית את ההזדמנות.
סגל חסר ניסיון
הפועל עכו עשתה הקיץ את מה שרב העולות החדשות עושות - חריש עמוק בסגל. היא שיחררה את מורד אבו ענזה, עידו אקסברד, מושיקו מישאלוף, ציון צמח, אדריאן רוצ'ט, מינדאוגס פאנקה וגל אראל - מדובר ברשימה בעלת ניסיון רב בליגת העל, כשאראל הוא הדוגמה הבולטת לקבלת החלטות בהפועל עכו השנה. הקשר שהגיע במהלך העונה להפועל חיפה מציג יכולת גבוהה, מסייע לניר קלינגר לרוץ בצמרת וצפוי לקבל דקות גם במשחק גמר גביע המדינה. הוא עשוי לסיים את העונה עם תואר ועכו צנחה לליגה השנייה.
במקום אותם שחקנים הובאו בעיקר צעירים, אליהם התווספו גל שיש, לוטם זינו, סיראז' נאסר ובן רייכרט שהצטרף בחודש ינואר. לעכו יש שחקנים עם כמות ההופעות הנמוכה ביותר בליגת העל העונה, אליהם יש לצרף זרים זולים ובעכו קיבלו קבוצה שהייתה מועמדת לירידה עוד לפני שהליגה החלה.
שיתוף שחקן שאינו רשום
העונה הטראגית של הפועל עכו לוותה בלא מעט רגעים שמביישים קבוצה מקצוענית, והשיא נרשם במשחק גביע הטוטו נגד הפועל קריית שמונה (4:0) אז נכנס בתוספת הזמן שחקן קבוצת הנוער, רז טוויזר, בנו של המאמן הנוכחי, איציק טוויזר שכלל לא היה רשום.
עכו עמדה על כך לדין ונענשה בהפחתת שתי נקודות על תנאי, שכמעט הפכו לקריטיות וקנס של 25 אלף ש"ח. למחרת, טוויזר התגייס לצה"ל ובהתאחדות בדקו חשד שהוא שותף בכדי לקבל מעמד של ספורטאי מצטיין. אגב, הצוות המקצועי כלל לא עבר בבקרה באותו משחק ואיציק טוויזר ישב מאחורי הספסל, אבל בעכו עדיין לא הודו מי קיבל את ההחלטה להכניס לכר את הדשא את השחקן שלא נרשם במערכת.
שיתוף שישה זרים
עוד כתם שחור בעונה של הפועל עכו ששיתפה במשחק נגד מכבי פתח תקווה שישה זרים, חודש בלבד לאחר שבית"ר ירושלים עשתה זאת. זכר למקרה רז טוויזר, בית הדין של ההתאחדות לכדורגל החליט להפעיל את עונש התנאי וקנס את הקבוצה ב-15 אלף ש"ח. המועדון ערער על ההחלטה ובית הדין החליט להשיב לקבוצה את הנקודות. בעקבות המקרה, הושעה איציק טוויזר ששימש כעוזר מאמן הקבוצה (הנטייה הייתה שלא ימשיך במועדון) וכן מנהל הקבוצה לשעבר, דונייה שיינהולץ יצא לחופשה ממנה לא שב. לאחר שיחה בין טוויזר להנהלה הוחלט שיישאר ולימים הפך למאמן הקבוצה.
רכבת המאמנים
את העונה החלה הפועל עכו עם שלומי דורה על הקווים ושבעה משחקים בלבד הספיקו כדי לקבל החלטה בעניינו. מחליפו אלדד שביט החזיק בתפקיד קצת יותר זמן (11 משחקים), גם הוא ניצח את מכבי חיפה, אבל בשונה מדורה החליט לעזוב כי לטענתו לא היה מעורב בקבלת ההחלטות בכל הנוגע לרכש. בשל סיבות פיננסיות החליטה הנהלת עכו לתת את המושכות לאיציק טוויזר שבמשך שנים ארוכות שימש כעוזר מאמן במועדון ועבד עם דוד מרטן.
זעזועים בשדרה הניהולית
הפועל עכו עברה שינוי גדול בכל הקשור להנהלה. דניאל סטאנצ'ו הפך בקיץ להיות האיש החזק במועדון. למרות ששימש בתפקידי מפתח בקבוצות ברומניה, העובדה שאינו דובר השפה, אינו בקיא בחוקי ההתאחדות ולא מכיר את הנפשות הפועלות הייתה בעוכריו. לשם כך, מונה מי ששימש כחשב של הפועל תל אביב, יניב משולם בתור מנכ"ל הפועל עכו, אבל עזב כעבור חמישה חודשים לאחר חילוקי דעות עם סטאנצ'ו. בהמשך הצטרף להנהלה גיא ליברמן שהגיע ללא ניסיון קודם בקבוצת כדורגל. בתפר ציינו את עזיבתו של דונייה שטיינהולץ וגם מי ששימש כמחליפו, גדעון ספורטה לא סיים את העונה.
נתק בין העירייה לקבוצה
כזכור בקיץ נחתם הסכם בין עיריית עכו, העמותה לה שייכת קבוצת הכדורגל ודניאל סטאנצ'ו. ההסכם דיבר על כך שלרומני יש זכות לרכוש את הקבוצה בתוך חמש שנים, כשבמהלכן עליו להעביר לעמותה מיליון ש"ח בכל שנה - סכום שמגיע מספונסרים או כסף אישי, אך לא ממכירת שחקנים.
לפני כחודש, החליטה העירייה להפסיק את הזרמת הכספים למועדון בטענה כי ברצונה לבדוק את נכונותו של סטאנצ'ו לעמוד בחוזה ולהעמיד בטוחות בבקרה וכן את הכסף הדרוש ע"פי החוזה. בעקבות כך התקשתה הקבוצה בתשלום משכורות חודש מארס שהתעכבו בשבועיים, אך נמצא ספונסר חיצוני שכיסה את מיליון השקלים שצריך היה להעביר סטאנצ'ו בשנת 2017. כעת הקבוצה נמצאת בפני בעיה, מכיוון שאין לה כיצד לשלם את משכורות חודש אפריל והעימות בין העירייה לסטאנצ'ו נמשך כשפתרון לא נמצא באופק.