עבור בית המשפט זה עוד סיפור אנושי קורע לב, אבל עבור כל מי שאוהד כדורגל ויקרא את השורות הללו, מדובר במעבר לכך. ליאור אסולין ששיחק בטדי במדים של בית"ר י-ם, בבלומפילד עם הפועל ת"א ובעוד קבוצות בליגת העל והליגה הלאומית, ירצה 19 חודשי מאסר בפועל, אבל מה באמת הוביל לכך? בדיון הטיעונים לעונש שהתרחש לפני כחודש, אסולין חשף את סיפור ההסתבכות שלו.
השופט, שמאי בקר, גזר עליו את הדין בשל מעורבותו של השחקן בסחר בסמים לכאורה דרך אפליקציית טלגראס, כשלידי ערוץ הספורט הגיע הפרוטוקול של הדיון בשלב האחרון לטיעונים לעונש מצד נציגו של ליאור אסולין. העדויות מעידות על מה באמת עבר על ליאור אסולין מאז המעצר.
"רציתי להוציא הכל מהראש, אבל זה יוצא מהבטן. עברתי תקופה מאוד ארוכה וקשה כמעט 3 שנים שאני חי בסיוט וקשה לי", אסולין סיפר בגילוי לב, "בתקופה שנעצרתי, אני הייתי לפני זה במשמורת של הילדים. לא מאחל לאף אחד להגיע למקום כמו אבו כביר. הייתי שם 40 יום, רזיתי 10 קילו ואז הייתי במעצר בית. עברתי תקופה קשה ואני רוצה לצאת לדרך חדשה. הילדים זה משהו משמעותי בחיי, אם בית המשפט יוכל להתחשב בי".
בעוד הדיון שלפניו עסק בדרישת התביעה לעונש מאסר ממושך, הסנגור, עו"ד צ'רלי סבג לדרוש גישה שיקומית ועונש העומד על תשעה חודשי עבודות שירות. סבג ביקש להתחשב בחלוץ העבר: "ליאור ארגן את כל חובותיו והכריז על עצמו כפושט רגל. הוא סוגר את חובותיו ובקשר עם ילדיו. היום הוא מנהל קבוצת כדורגל של בני נוער, יש עליו חוות דעת מדהימות. הוא עבר שינוי משמעותי ורוצה להיות עם הילדים. הוא האדם היחידי שמטפל בהוריו - כלכלית ופיזית. הוא לא יכול לעזוב את הוריו ובכוונתו להביא את ילדיו להוריו אם לא יסתיים התיק במאסר בפועל. יש כאן הזדמנות אמתית לתת לליאור להשתקם. שליחתו מאחורי סורג ובריח יגדע את השיקום וימנע מליאור את האפשרות להיות אדם נורמטיבי ואב לילדיו".
עו"ד רינת יצחקי מטעם התביעה, שדרשה עונש מאסר ממושך, ביקרה את התנהלותו של אסולין בזמן תקופת המבחן: "כאשר לא מגיעים לבדיקת שתן פעם אחת בגלל תקלה, זה קורה. אבל אם זה לאורך תקופה, זה מעלה נורות אדומות. עברתי על התסקירים וראיתי שבראשון הוא הלך לבדיקות שתן, אחת מלוכלכת מקוקאין, ואז הפסיק להגיע לחלוטין וניתק קשר. בתסקיר השני, מסר בדיקות ובשלישי נמצאו 2 בדיקות מלוכלכות מסם. בתסקיר הרביעי הגיע לשתיים מתוך 3 בדיקות ובחמישי לא הגיע לבדיקה אחת (זו הבדיקה של הבידוד)".
"מה שאומר שמההתחלה ועד הסוף יש פה מהפן הזה חוסר שיתוף פעולה, ואם אני הולכת לתסקיר הראשון ששולל נזקקות טיפול וטיפול בעניין, יש בזה משהו שמראה על חוסר לקיחת אחריות. אני חושבת שאם אני בוחנת שינוי דפוסי התנהגות וחשיבה, אמור להיות שינוי במשהו. מהתסקיר הראשון ועד החמישי אנחנו באותו מצב, קשה לו עם זה שהוא רחוק מהילדים, אבל כלום לא נעשה. אין שינוי בכלום. גם בהתחלה הוא עבד כשליח, וזה שהוא עדיין עובד ואמר שחוזר לשחק כדורגל והוא לא פורש. ליאור עבד כל הזמן, והעובדה שהוא עובד, לא מעידה על משהו".
קצינת המבחן של אסולין, גב' טל בורמן, שליוותה את אסולין, הסבירה כי שחקן העבר שמתמודד עם קשיים כלכליים ואישיים, מודע למצבו: "ליאור הועמד בפיקוח מעצר בשירות מבחן במהלך חודש מאי 2018 למשך שנה. במהלך הליך המעצר, הוא שיתף פעולה בקשייו והתמודדותו עם תנאי שחרור ממעצרו, בהיותו חסר מעש, התמודדותו עם הקשיים הכלכליים, ההליך המשפטי המורכב עבורו והפגיעה בדימויו העצמי. ליאור שיתף בדפוסי התנהגותו והתמודדותו טרם מעצרו תוך חיפוש אחר פתרונות כלכליים קלים ללא הפעלת שיקול דעת. התרשמותנו באותה תקופה הייתה כי ליאור בהליך ראשוני של בחינת דפוסים אלה וניכר כי הליך המעצר והימצאותו במעצר בית תקופה ממושכת, סייעו לו בתהליך של מודעות ראשונית לבעייתיות בהתנהגותו, ולצורך לבחון את משמעותם. במהלך הטיפול הקבוצתי, ליאור שיתף פעולה עם חברי הקבוצה בדפוסי התנהגותו הבעייתיים וגילה מוכנות לקבל ביקורת מחברי הקבוצה ומהמנחות".
"הקשר עם שירות המבחן הסתיים במאי 19. בין מאי לאוגוסט, הוא לא היה בקשר עם שירות המבחן וזו התקופה שהוא ביצע את העבירה בגינה חשוד. ממש כמה ימים לפני שליאור היה אמור להשתלב בקבוצה (29.12.19) היו שתי בדיקות סמים שבתוכן היה באחת מהן שרידים של קוקאין ובשניה אמ די אמ איי", הוסיפה בורמן, "חלק מהדרישות של הקבוצה היא ניקיון משימוש בסמים, ולכן ליאור לא נכנס לקבוצה שלנו. אחרי שהוא מסר בדיקות נקיות במרץ 2020, הוא הצטרף מחדש לקבוצה, אלא שבגלל הקורונה היה רק מפגש אחד ומאז שמרנו על קשר, אבל לא הצלחנו לייצר מפגשים. אין ספק שליאור צריך טיפול. היום לאחר תקופה, הוא מבין את זה".