נדיר שספורטאים ישראלים מביעים דעה פוליטית, אבל כשזה קורה, ובמיוחד כשמדובר בבכירים שבהם, זה בדרך כלל מעורר מחלוקת. איתי שכטר העלה אתמול (שני) פוסט ברשתות החברתיות ובו תמונה עם שלט ובו כתוב "ממשלה עם המשותפת - אסון לישראל". חלוץ מכבי ת"א הגדיל לעשות וגם שיתף חלק מחבריו לקבוצה וגם את עידן ורד ואלירן עטר. חלקם שיתפו את הפוסט בחשבונות האישיים שלהם.
הפוסט של שכטר עורר תגובה נזעמת משני שחקנים של היריבה, הפועל באר שבע. "צריך לבחור מקצוע: או להיות ספורטאי למופת או להיות פוליטקאי ולהחליף מקצוע", כתב לואי טאהא והוסיף אמוג'י של פרצוף מקיא ושלט עצור". לסיום כתב: "אין מקום לפוליטיקה בספורט" וסיים עם יד המסמנת "עצור". מרוואן קבהא כתב: "כוחנו באחדותינו. ערבים ויהודים יחד".
גם שחקן נבחרת ישראל, בירם כיאל, בחר לשלוח מסר מאחד: "בתור שחקן נבחרות ישראל מגיל 15, אני לא נכנס לפוליטיקה. בפוליטיקה יש רק מפסידים, ואני אוהב לנצח. הדרך היחידה לעבור את התקופה המאתגרת בה אנחנו נמצאים , היא יחד".
— Beram Kayal (@BKayalOfficial) March 17, 2020
גם טאלב טוואטחה, שחקנה של לודוגורץ, ומונאס דאבור מהופנהיים לא נשארו חייבים והעלו סטורי זהה באינסטגרם: "מסתבר שמערכת ה-VAR עוד לא הגיעה לאינסטגרם, השחקנים עוד יכולים להתחזות לפוליטיקאים". התגובה של יונתן כהן ממכבי ת"א היתה ברורה: "עדיף שנדבר במגרשים מאשר מאחורי המסכים".
מי שבחר להגן על שכטר, היה חברו לקבוצה, דור מיכה, שכתב: "אני לא בעד לערב פוליטיקה בספורט, אבל המקרה הזה איבד קצת פרופורציות אז אחרוג ממנהגי. איתי הביע את דעתו, לא נגד ערביי מדינת ישראל, אלא נגד מפלגה ספציפית (שחברים בה גם יהודים), שחלק מנציגיה הם תומכי טרור. לדעתו, ממשלה שנשענת על תמיכת מפלגה שחלק מנציגיה מהללים מחבלים וצוחקים בפנים של משפחות שכולות היא אסון. זאת דעה לגיטימית וזה ממש לא הופך אותנו לגזענים. מקווה שלא נצטרך להתעסק בדברים האלה בעתיד, שנהיה בריאים ומאוחדים. כולם ביחד".
שוער נבחרת ישראל לשעבר דודו אוואט הוסיף: "אין לנו בעיה עם השחקנים הערבים, זכותו של איתי שכטר ושלנו להביע את דעתנו בקשר לרשימה המשותפת".
כזכור, הפוסט של שכטר הוסר בעקבות הנחייה של מכבי ת"א, שמסרה בתגובה: "מועדון הכדורגל מכבי תל אביב מעוניין להבהיר כי הפוסט אותו פרסם שחקן הקבוצה איתי שכטר אינו משקף את עמדת המועדון. ככל גוף ספורטיבי, אין המועדון נוקט בעמדה פוליטית כלשהיא. הפוסט הורד באופן מידי ולשחקני הקבוצה הועברה הנחייה מפורשת שלא לפרסם דברים שיש בהם התייחסות לנושאים פוליטיים".
קפטן בני סכנין לשעבר, עבאס סואן, פרסם תגובה חריפה משלו: "המחלה לא תבחין מי הצביע למשותפת ומי הצביע לליכוד או למפלגה אחרת. במקום להתאחד אנחנו מתעוררים על קולות (נביחות) של כמה סמרטוטים שמסיתים נגד מגזר שלם, יותר מ-20% מהחברה, ואני בטוח שאותם שחקנים אין להם טיפת מושג מה הם עושים ואני בטוח שאם היה להם טיפת שכל, הם לא היו כותבים את מה שכתבו". קשר העבר המשיך: "לשחקנים שהסיתו נגדנו, תחליטו מה אתם רוצים: ספורט או פוליטיקה? לערבב את שניהם בהחלט אסור, ומה שעשיתם בלתי נסלח".
בכל עת, וביתר שאת בזמן הזה, מוטב ששחקני הכדורגל יתמקדו בדרכים בהן ניתן לאחד, לעודד ולסייע האחד לאחר ולכלל החברה במקום להיות אחראים לפרסומים שמקדמים קיטוב, פילוג ושיח מעורר חלחלה ברשתות החברתיות. ראוי לגלות אחריות חברתית טרם פרסום דברים שרק מרחיקים בין אדם לחברו. pic.twitter.com/Xqcm049dW6
— ISRAEL FA (@ISRAELFA) March 16, 2020
קפטן מכבי חיפה לשעבר, דקל קינן, ששיחק לצד שכטר במדים הירוקים, הגיב גם הוא: "הצטערתי לראות את תוכנו של הפוסט הפוליטי של חבריי הכדורגלנים. זה לא תורם לגיבוש השחקנים בקבוצות הכוללות יהודים וערבים, ובוודאי אינו תורם לשיפור יחסי האמון בתוככי החברה הישראלית. מוטב היה, לעניות דעתי, שלא היה נכתב. חשוב לי להבהיר: אני בעד שספורטאים יביעו דעה, בכל נושא אגב. הפעם התייחסתי לתוכנו הספציפי של הפוסט שלא ממש תורם לאחות את הקרעים בחברה הישראלית".האחדות של חדר ההלבשה, החברות על כר הדשא ובמדי הנבחרות הלאומיות שלנו חייבת להישמר ועלינו להשאיר את השיח הפוליטי מחוץ לכדורגל.
— ISRAEL FA (@ISRAELFA) March 16, 2020
חשוב לי להבהיר, בהמשך לפוסט הקודם:
— Dekel Keinan (@DekelKeinan) March 16, 2020
אני בעד שספורטאים יביעו דעה, בכל נושא אגב.
הפעם התייחסתי לתוכנו הספציפי של הפוסט שלא ממש תורם לאחות את הקרעים בחברה הישראלית.