דרמה ענקית בבית המשפט. הנאשם המרכזי בפרשת לה פמיליה ספג עונש של עשר שנות מאסר בפועל על תקיפתו של אוהד הפועל תל אביב יורי סדלצקי. מדובר בעומר גולן, שעם קריאת גזר הדין התעלף כשברקע אימו זעקה וכמעט שהורחקה מבית המשפט על ידי המאבטחים.
גולן נאשם כי הכה בפטיש את ראשו של אוהד הפועל ת"א יורי סדלצקי. השופט בן יוסף ציין שהוא עשה זאת באכזריות וגרם לנזק בלתי הפיך, בשל נקמה, שנאה עיוורת וגזענות. הוא הואשם בקשירת קשר לפשע, חבלה בכוונה תחילה ותקיפה בנסיבות מחמירות, על כן עונשו היה החמור ביותר: 10 שנות מאסר בפועל. מיד לאחר הקראת גזר הדין, גולן התעלף ואנשי משמר בית המשפט קראו לחובש. אמו החלה לבכות ולא נרגעה דקות ארוכות. השופט ביקשו להוציא אותה מבית המשפט אך לאחר שנרגעה נשארה. בנוסף, גולן ייאלץ לפצות את המותקף ב-100 אלף ש"ח.
מלבד גולן גזר דינם של שלושה נאשמים מרכזיים נוספים בפרשת לה פמיליה ניתן היום (חמישי) בבית משפט המחוזי בתל אביב, על ידי הרכב השופטים בראשות השופט בן יוסף: מתן שמעון, אסי בסאנו ויואב נחשון. באולם שררה אבטחה כבדה של אנשי משמר בית המשפט, שחצצו בין הקהל לבין הנאשמים.
כל הנאשמים הגיעו עוד לפני גזר הדין להסדרי טיעון עם הפרקליטות במסגרתם סעיפי האישום 'הומתקו' אבל בפרקליטות סירבו להגיע להסדר בעניין כמות הזמן שיישב כל אחד מהם בכלא. מדובר בעונשים חסרי תקדים עבור הנאשמים, וניצחון ענק של מערכות החוק בישראל בכל הנוגע לטיפול באלימות במגרשים.
השופט בן יוסף פתח את דבריו כאשר הוא מזכיר את ערכי בית״ר ירושלים, כפי שראה אותם בחזונו זאב ז׳בוטינסקי. השופט ציין כי האוהדים פעלו בניגוד לרוח זו ודיבר על הגזענות והאלימות שהם "נר לרגליה של לה פמיליה, שחרטה על דגלה את המשפט הגזעני בית״ר טהורה לעד".
מתן שמעון הגיע לבית המשפט כעציר ודווקא חייך עם כניסתו. הוא הואשם בקשירת קשר לפשע, חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, תקיפה לשם גניבה. סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, חבלה במזיד לרכב. עונשו: 60 חודשים מאסר, מאסר על תנאי למשך 36 חודשים ופיצוי של 10,000 שקלים.
עו"ד של שמעון, שני מורן ממשרדו של נס בר נתן: "ענישה מחמירה מאוד. אנחנו נלמד את גזר הדין ונשקול האם להגיש ערעור. יחסית לנפח של הפרשה והחומרה לה ייחסו, מדובר בעונש מתון. מאחלים ללקוח שלנו לצאת לדרך חדשה ולהתנתק מהעולם הזה".
אסי בסאנו, המיוצג על ידי עו"ד קובי בן שעיה, שהגיע לאולם מלווה בבני משפחתו לא כעציר, היה הראשון שנגזר דינו. הוא הואשם בקשירת קשר לפשע, חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה וחבלה במזיד לרכב. עונשו: מאסר בפועל של 50 חודשים, מאסר על תנאי של 24 חודשים לשלוש שנים ובנוסף יפצה בסכום של 10,000 ש״ח את המתלונן. נאסר עליו להיכנס לאירוע ספורט למשך חמש שנים מאז שחרורו.
"עתירת התביעה להטיל על מרשי עונש של מספר דו ספרתי של שנים, לא התקבל. מרשי מוקם בחלק התחתון של הענישה. הוא יוצא לדרך חדשה, יש לו ילד והוא שיקם את עצמו. נלמד את הדברים ונפעל בהתאם", אמר בן שעיה.
יואב נחשון היה האחרון שעמד לדין בגין קשירת קשר לביצוע פשע ותקיפה. השופט בן יוסף ציין את עברו הנקי, אך גזר עליו 46 חודשי מאסר (מתוכם ינוכו החודשים בהם כבר היה במעצר) ועוד 24 חודשי מאסר על תנאי. פיצוי של 10 אלף ש״ח. לא ייכנס לאירוע ספורט 5 שנים מיום שחרורו.
חיים אוחנה, המייצג את נחשון, טען: "מדובר בגזר דין חמור מעבר לכל פרופורציות. הוא לא לקח בחשבון גורמים נוספים בעונש, לרבות הסיבות האישיות של הנאשמים. גזר הדין הזה חורג בצורה יוצאת דופן ביחס לעונשים האחרים באותה פרשה".
עורכי הדין של בסאנו ונחשון ביקשו עיכוב ביצוע של 45 ימים, אותו אישר השופט. בנוסף, בסאנו קיבל אישור מיוחד לצאת לליל הסדר בבית סבתו.
מפרקליטות מחוז ת"א נמסר: "העבירות בוצעו בצורה מאורגנת על רקע האידאולוגיה האלימה של הארגון וכללו אירועי אלימות נוספים כלפי אוהדי קבוצות יריבות, ללא כל התגרות, ורק בשם אהדת הנאשמים לקבוצת ספורט. העיסוק בספורט, אשר ביסודו ערכים חברתיים כהגינות וכבוד הדדי, הפך בידם לכלי לביטוי שנאה ופורקן אלימות".
יו"ר שדולת הספורט ח"כ יואל רזבוזוב התייחס אף הוא לגזר הדין של עומר גולן: "מדובר בהחלטה נכונה של מערכת אכיפת החוק. היה זה אירוע אלימות קשה שרק במזל לא נגרם במוות, וככזה יש להתייחס אליו. עלינו להמשיך את הקו הזה, לראות בחומרה כל מקרה של אלימות, ולא לאפשר שוב לאלימות בספורט להרים את הראש. רק ענישה חמורה תמגר את האלימות מהספורט ורק בכוחות משותפים נוכל ליצור מחדש את תרבות הספורט שהיינו רוצים לראות בישראל".
מי שהביא לחשיפת הארגון הוא עד מדינה, אוהד מתוך הארגון, שכונה בשם הקוד ג'ודו ומילא בעדותו מאות דפים בהם פירט בדקדקנות את מעלליהם של חבריו לארגון. ג'ודו ארגן מפגשים עם חבריו, כשעל גופו מכשירי הקלטה והנחיות ברורות ממפעיליו במפלג הסוכנים כדי לגרום להם לדבר על אירועי העבר בכדי שהדברים האלה יתועדו וישמשו בעתיד כראיות שיביאו להרשעתם בבית המשפט.
לפני חודש בדיוק, שופט בית המשפט המחוזי בת"א, בני שגיא, שלח שמונה מהנאשמים הנוספים לעונשי מאסר שנעים בין 22 ל-48 חודשים. אליעד משה נשלח לארבע שנים בכלא, דניאל אלישייב רן יצחקי וגדי יחיאלוב ירצו עונשי מאסר של 30 חודשים, על דור מגידיש נגזרו 24 חודשי מאסר, אביב בצלאל קיבל חצי שנה מאחורי סורג ובריח.
כמעט שנה וחצי עברה מאז התפוצצה 'פרשת לה פמיליה' במסגרתה הגישה פרקליטות מחוז ת"א לבית המשפט כ-20 כתבי אישום בגרימת חבלה בכוונה מחמירה, שוד, תקיפה, עבירות אמל"ח, קריאות גזעניות ועוד שלל עבירות חמורות. עומר גולן, אגב, יושב בכלא מאז התפוצצות הפרשה שהסעירה את המדינה והנחיתה מכה בלתי רגילה בארגון.