זה נמצא בכותרות בימים האחרונים בעיקר מצד בית"ר ירושלים, אבל כל בעל בית של קבוצה בשתי הליגות המקצועניות, זועם על עלויות המשטרה והאבטחה שלא מאפשרות לו ברוב המשחקים להרוויח. הערכת המצב של המשטרה באשר למספר הכוחות שישמרו על הסדר, עולה ברוב המקרים על הסכומים שמגיעים מההכנסות. העלויות שנביא לכם כאן מתייחסים גם למשחקים שאינם רגישים. כמובן שבמשחקים אליהם מגיעים פחות קהל הכמות יורדת, אבל לא הסכומים המשולמים. כל הסכומים אגב הם בברוטו.
עלות סדרן בליגת העל מתחילה מ- 550 שקלים בממוצע למשחק, לא כולל תנאים נלווים של הסעות ואוכל. שעת שוטר ביום חול עומדת על 80 שקלים ו-100 שקלים בשבת. במשחקים הגדולים, הקבוצות נדרשות על ידי המשטרה גם להבאת סוסים וכלבים. סוס עולה פי שלושה משוטר לשעה (כולל הוצאות על חציר), כלב רק פי שניים.
מחסומים שנפרסים בשולי הדרך ובכבישים המובילים לאצטדיונים עולים כ-25 שקלים למחסום. בדרך כלל הדרישה במשחקים הגדולים יכולה להגיע גם ל- 700 מחסומים. הקבוצות נדרשות לעיתים גם לעגלות חץ שעולות 2,000 שקלים כל אחת. גרר שנמצא בעיקר במגרשים כמו נתניה, טדי, המושבה וסמי עופר עולה 5,000 שקלים ליום. קופות ניידות, שמסייעות להוריד את הלחץ בקופות שישנן במגרשים במשחקים הגדולים, עולות כ-15 אלף שקלים כל אחת.
רק כדי לסדר את האוזן, בית"ר ירושלים, על פי דרישות המשטרה, תצטרך להעמיד ביום שני באצטדיון 'המושבה' במשחק נגד מכבי חיפה כוח חסר תקדים שישמור על הסדר. 255 סדרנים, 280 שוטרים, 12 סוסים ו-12 כלבים שחלקם יגיעו כבר בארבע לאצטדיון, חמש שעות לפני פתיחת המשחק. בנוסף, 500 מחסומים, 2 קופות ניידות, 50 גדרות גבוהים, 15 מחסומי לחץ ואנשי לוגיסטיקה.
עוד לפני שמכר כרטיס אחד, אלי טביב יצטרך להוציא מכיסו כחצי מיליון שקל. אם המשחק היה נערך בטדי, טביב היה מרוויח, אך ביום שני הוא יפסיד. בליגות הלא מקצועניות, כלומר מליגה א' ומטה, הטוטו מחזיר באמצעות ההתאחדות לכדורגל לקבוצות 70 אחוז מעלות האבטחה ו-100 אחוז מהעלויות השיטור. בליגת העל ובליגה הלאומית הקבוצות לא מקבלות החזרים כלל על העליויות וצריכות "להרוויח" אותם.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "המשטרה נערכת למשחק הכדורגל על פי הערכת מצב שנערכה, ובהתאם לתנאי האיצטדיון מבחינת קיבולת קבל ויכולת ההפרדה בין קהלים, באופן שיאפשר בצורה מיטבית את קיומו התקין של המשחק".