ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל צפה בגמר גביע אירופה בטלוויזיה, כמו כל מדינת ישראל. היה זה ערב ה-7 לאפריל 1977 ומכבי ת"א של טל ברודי, מיקי ברקוביץ', רלף קליין ז"ל ושמעון מזרחי יבל"א זכתה לראשונה בתולדותיה באליפות אירופה לאחר ניצחון 77:78 על וארזה. בסיום המשחק, עת יצאו המוני ישראל לחגיגות בכיכר שנקראת היום על שמו, יצא רבין לאמצעי התקשורת והודיע כי הוא מתפטר מתפקידו.
יצחק רבין החליט להתפטר מראשות מפלגת העבודה ולא להתמודד בבחירות 77', זאת בעקבות חשיפה עיתונאית של דן מרגלית, אז כתב "הארץ", בדבר חשבון דולרים של אשתו, לאה. הוא הקדים את חוקרי המשטרה ולקח אחריות. זאת למרות שלא היה צפוי שיוגש כתב אישום נגדו, אלא רק כנגד רעייתו. לדוגמה כזו של לקיחת אחריות אנחנו מצפים היום גם מיו"ר ההתאחדות לכדורגל שלנו, אבי לוזון.
ההשוואה בין יו"ר ההתאחדות לראש הממשלה היא מופרכת מעיקרה, בטח ובטח כשהפרמטרים להשוואה הם יצחק רבין ואבי לוזון, ובכל זאת – לאור נסיון העבר של מנהיגינו, אין מנוס לבקש מלוזון לקרוא את המפה ולקחת צעד אחד קדימה, להסיר מעליו את עול התפקיד, כל עוד החקירה המשטרתית המביכה תלויה מולו ומול משפחתו.
טרם תתחיל ההתלהמות מצד משפחת לוזון, נזכיר כי התפטרות היא לא הודאה באשמה. ראוי לזכור שמשה קצב התפטר מתפקידו אך ממשיך להיאבק על חפותו, כמוהו גם ראש הממשלה המכהן אהוד אולמרט, שפרש בעקבות פרשת "ראשונטורס" אך כלל לא ברור אם יעמוד לדין בעניין. מה שטוב לנשיא וראש ממשלה לא מספיק טוב לפונקציונר בהתאחדות לכדורגל?
לוזון מעולם לא היה פייבוריט של התקשורת ולזכותו יאמר שהוא הגיע לאן שהגיע בזכות עבודת שטח קשה והתמנה, בלי יותר מדי פרוטקציות, להיות הנציג המוביל של מרכז מכבי בהתאחדות לכדורגל תוך כדי שהוא מדלג בדרך מעל כמה מהעסקנים הבכירים של הענף. הביקורות שלו כנגד אוהדים, סגנונו האגרסיבי, העובדה שהמשיך להתנהג כאחרון האוהדים במשחקים של מכבי פ"ת באצטדיון האורווה – כל אלה הפכו אותו ליעד נוח לביקורת ועם זאת נראה שהוא מצליח להיות חסין מאש.
האמת, ייתכן והביקורת על תפקודו כיו"ר הייתה מוגזמת. לא שמדובר בציד מכשפות, כפי שהגדירו זאת במשפחת לוזון, אך יתכן וחלק מהביקורת כלפיו לא הייתה עניינית. כאשר ביקר את אוהדי בית"ר ירושלים שפוצצו את משחק האליפות בטדי הוא ביטא את דעתם של רוב אוהדי הכדורגל במדינה, לרבות היציע המערבי בטדי. והוא אוהד מכבי פ"ת, מותר לו. האין היה זה ידוע לכל כי איצ'ה מנחם היה שחקן עבר ומקורב להנהלת הפועל ת"א? האם עברו של גברי לוי כיו"ר הפועל פ"ת נשכח כשהגיע למשרדי ההתאחדות?
הפרשה האחרונה שאושרה אתמול לפרסום מגוללת סיפור אחר. במשך תשעה חודשים חוקרת המשטרה מעורבות של יושב הראש המהולל ושני אחיו בפרשת שוחד ושחיתות ניהולית. ניתן לתהות מדוע המשטרה החליטה להסיר את צו איסור הפרסום בעניין, אך מהרגע שהפרשה פורסמה – אסור ללוזון להמשיך ולהיאחז בקרנות המזבח והוא חייב לצאת לחופשה עד שתגיע החקירה לקיצה. איזו דוגמה נותן האיש החזק בכדורגל הישראלי לשאר אנשי הספורט בכך שבמקום לנסות להוכיח את חפותו הוא מזלזל במשטרה ומנסה להטיל דופי בכלי התקשורת?
כל הנסיונות של הלוזונים לגמד את הפרשה מגוחכים. לא ייתכן כי חוקרי היאחב"ל מבזבזים את זמנם בנסיונות להכפיש את שמו של הבנקאי מפ"ת ומשפחתו. ובתור מה בדיוק נותן לוזון עצות למשטרה לגבי שיטות חקירה? אם עמוס לוזון טוען שחתימתו זויפה על מסמך, מדוע אינו מתלונן במשטרה על זיוף והשתלת ראיות?
לא ייתכן כי במנהל ציבורי תקין, וההתאחדות לכדורגל בראשותו של לוזון בהחלט מתיימרת להיות כזו, היו"ר יהיה חשוד בפלילים. במידה ולא ימצאו ראיות כנגד לוזון או שימצא זכאי, יוכל לחזור לתפקידו עם ידיים צחורות ולשלוט ביד רמה. חשוב לזכור שרבין קיבל את סליחת הציבור ונבחר לקדנציה שניה כראש ממשלה ואלמלא נרצח סביר שהיה נבחר לקדנציה שלישית. לא מן הנמנע שגם לוזון יזכה לתמיכה נוספת של חבריו במזכירות ההתאחדות, אם יצטרך אותה בעתיד.
לימים, כשנתבקש רבין להסביר מדוע דחה את ההודעה על התפטרותו לשעת לילה מאוחרת, אחרי משחק הכדורסל הוא הסביר כי כחובב ספורט הוא לא יכול היה לוותר על צפייה במשחק ובנוסף, לא רצה לקלקל לעם ישראל את החגיגה הספורטיבית. ניתן רק לקוות שאבי לוזון למד ממורשת רבין איך לא להפריע לחגיגה ספורטיבית.