למצולמים אין קשר לכתבה
זה היה לילה לא שגרתי עבור אנשי ושחקני הפועל אום אל פאחם. לילה שהתחיל בחגיגות הניצחון על כפר קאסם בפתיחת הפלייאוף העליון, ניצחון שהחייה מחדש את פנטזיות עליית הליגה, והסתיים בהלם מוחלט מהכתם השחור שספגה העיר ממנה יצאו המחבלים כדי לבצע את פיגוע הטרור בחדרה.
שחקני הקבוצה, שעד הגעתם לחדר ההלבשה לא ידעו אפילו במה מדובר, סיפרו על מחזה מטורף. מעבר חד במיוחד משמחה לתדהמה. היהודים שבהם, מיד אחרי שעיכלו את הבשורה והתעשתו, אף פנו להנהלה בבקשה להזיז את האימונים מאום אל פאחם בשל הרגישות הביטחונית. "זה מבאס שלא הצלחנו לחגוג ניצחון כל כך חשוב, אבל אנחנו מבינים שיש פה משהו גדול מכדורגל", אמר אחד השחקנים.
בהנהלה, יש לציין, הבינו את הבקשה. הם דחו את האימון שהיה אמור להתקיים היום (שני) בטענה שהשחקנים קיבלו מנוחה, אך על פי ההערכות אם המצב היה שונה - אכן היה מתקיים אימון. נכון לעכשיו, אין בחדר ההלבשה מתיחות בין שחקנים יהודים לערבים. צוות האימון מנסה לשמור על שגרה מקצוענית במטרה להתקדם במטרות שהציב לעצמו המועדון, כאשר הסלוגן שמרחף באוויר הוא "כולם שווים".
בהנהלה גם הבהירו לשחקנים שהם מגנים בתוקף את האירוע ושמבחינתם "לא מערבבים פוליטיקה וספורט". שני המחבלים, שכאמור הגיעו מתוך העיר, קיבלו את הכינוי "עשב שוטה" - ולערוץ הספורט נודע שאביו של אחד מהם היה אוהד שרוף של הקבוצה. "אותם אנשים הם לא בני אדם", אמר גורם במועדון. "הם אנשים עם קרבה לנשק, מוכרים למשטרה, שהלכו ועשו פשע מתועב".
חבר הנהלת הפועל אום אל פאחם, ואסים כיוואן, אמר לערוץ הספורט: "אנחנו היינו במשחק, חיכינו לרגע שנחזור למסלול הניצחונות. אחרי השמחה שמענו על תקרית. אנחנו מגנים אותה, זה לא מייצג אותנו. 100% מהאנשים באום אל פאחם נגד פשיעה, וזו פשוט פשיעה. הנשק בהישג יד של כולם לצערי, ילדים בני 18 משיגים נשק בקלות. זה כואב ופוגע, אנו חיים במדינת עולם שלישי".
באשר לסיטואציה המורכבת בחדר ההלבשה אמר כיוואן: "אף שחקן לא ביקש לעזוב, אנחנו לא נרשה לאף שחקן לעזוב. אנחנו צריכים להיות דוגמא לדו קיום. ספורט זה תרבות וזה חיוני. יש לנו אנשי צוות יהודים ושחקנים יהודים, יש כאן שחקנים שכבר ארבע שנים אצלנו. השחקנים נהנים באום אל פאחם גם אחרי שעות האימון. אנחנו מחפשים מגרש מחוץ לעיר לימים הקרובים כדי שירגישו בנוח, רוצים לשוב לשגרה הרגילה".
"המשטרה לא טיפלה במחבלים", הוסיף חבר ההנהלה. "אם הייתה מטפלת נכון, היא הייתה צריכה לשים אותם בכלא בגלל השמועות שהם שייכים לדאעש, זה ארגון של טרוריסטים. אם יש אנשי דאעש במדינה - זה אסון. זה כואב לכולנו. עבור החברה הערבית זה כאב יומיומי. לפני שנה נרצח בן דוד שלי ע"י המשטרה בהפגנה, אנחנו מפסידים ילדים וצעירים משני הצדדים. נקווה שנראה ימים טובים ונצליח לחיות יחד בכיף ובשמחה".