קשה להתחייב על משהו בימי הקורונה האלה, אבל עובדה אחת יש: תמונת חצי גמר גביע המדינה הושלמה הערב (שני), עם הניצחון של הפועל באר שבע בסמי עופר. שלוש קבוצות מליגת העל, ועוד אחת מהלאומית, תיכנס להגרלה שתיערך ביום רביעי במשרדי ההתאחדות לכדורגל. הקבוצה של יוסי אבוקסיס מצטרפת לבני יהודה, הפועל תל אביב ומכבי פתח תקוה - אחת מהארבע אמורה להניף את גביע המדינה בסוף חודש מאי.
*הפועל תל אביב, לפחות היסטורית, היא הקבוצה הבכירה ביותר במעמד הזה. 16 זכיות יש לה במפעל (שנייה רק למכבי תל אביב עם 23); אך עם זאת, כבר שמונה שנים לא הניף קפטן אדום את הגביע, מאז הזכייה האחרונה ב-2012. ניר קלינגר יקבל הזדמנות לגביע שלישי עם שלוש קבוצות שונות: ב-2005 הוא הניף עם מכבי תל אביב, ב-2018 (רק לפני שנתיים) עם הפועל חיפה.
*בני יהודה, מנגד, מקבלת הזדמנות לגביע שני רצוף, ושלישי בארבע שנים (יש לה ארבע זכיות בסה"כ). אלישע לוי, המאמן שלה, הגיע ארבע פעמים לגמר הגביע ב-11 השנים האחרונות, והפסיד בכולם: שלוש פעמים עם מכבי חיפה, ובפעם האחרונה עם ב"ש, אז הובס 6:2 ע"י מכבי ת"א של פאקו אייסטראן. תיקון היסטורי?
*הפועל באר שבע תקווה לזכות בגביע בפעם השנייה, 23 שנה לאחר המספרת של ג'ובאני רוסו באצטדיון ר"ג נגד מכבי תל אביב (1997). אם יוסי אבוקסיס יעשה את זה, זו תהיה הפעם השנייה ברציפות שלו (אחרי הניצחון בפנדלים עם בני יהודה נגד נתניה ב-2018/19), והפעם השלישית בסה"כ (יש לו זכייה נוספת כעוזרו של אלי גוטמן בהפועל ת"א).
*ומעבר לכל, מגיע האנדרדוג: מכבי פתח תקוה. בעשרים השנה האחרונות, רק קבוצה אחת הצליחה לחולל את הסנסציה ולזכות בגביע מהליגה השנייה. זו היתה הפועל רמת גן, שהגיעה מתחתית הליגה הלאומית והדהימה את הפועל באר שבע בגמר 2003.
המלאבסים הגיעו בסה"כ פעמיים בתולדות הגביע למשחק הגמר, פעמיים זה היה מול מכבי תל אביב: בשנת 1952, היא ניצחה 0:1 את הצהובים וזכתה בגביע היחיד בתולדות המועדון. יובל אחר כך, בעונת 2000/01 היא הגיעה שוב מול המכבים, והובסה 3:0 באצטדיון ר"ג. גיא לוזון, מאמן הקבוצה, הגיע פעם אחת לגמר הגביע - זה קרה בעונת 2009/10, והפסיד 3:1 להפועל תל אביב. גם הוא יקווה לעשות היסטוריה.