עבירות מיותרות ברגעי ההכרעה, מצבים נייחים וחוסר ביטחון בין הקורות, כשמדברים על בעיות בנבחרת ישראל, הקונוטציה שעולה באופן מיידי זה של טעויות בחלק האחורי. יחד עם זאת, למרות שהשחקנים שלנו ניחנו ביכולת טכנית טובה, גם בחלק הקדמי כשזה מגיע לנבחרת, אי אפשר להגיד שרווינו נחת.
בשני הקמפיינים האחרונים ראינו לא מעט דינמיות בעמדות החוד, כשעומר דמארי, תומר חמד, מונס דאבור, ערן זהבי, עדן בן בסט, טל בן חיים, בן שהר, אליניב ברדה ואיתי שכטר ניסו למלא את החלל הריק.
לקראת המשחק מול איטליה, המאמן בחר לזמן ארבעה שחקנים שיכולים לאייש את החוד: זהבי, בן חיים, חמד ודאבור. רגע לפני המפגש המרתק, ניסינו לנתח את היתרונות והחסרונות של כל חלוץ בסגל הנוכחי בכדי לסייע למאמן להחליט את מי כדאי לו להציב בשפיץ.
אופציה 1: ערן זהבי
יתרונות: ווינר, מופיע במאני טיים, מנהיג ואחד שיודע לייצר לעצמו מצבים, תבחרו את הסופרלטיב שיתאים לכוכב של גוואנגז'ו. הליגיונר הטרי הוכיח בקמפיין האלופות של מכבי ת"א, שהוא יכול לתפקד כחלוץ ברמה האירופית, ושהוא יותר מכל אוהב את התנועה לעומק שמייצרת לו הזדמנויות להבקיע גם כחלוץ שפיץ. היכולת של זהבי לנצל את המקסימום ממינימום ההזדמנויות שקיבל, עשויה להיות קריטית בקמפיין בו הנבחרת תהיה אנדרדוג מול רוב הנבחרות. הגיע הזמן שהמספרים שלו בקבוצות, יבואו לידי ביטוי גם בנבחרת.
חסרונות: זהבי הוא יותר קשר שמגיע מהקו השני ופחות חלוץ. אומנם בליגה הסינית ובישראל הוא קרע רשתות, אבל כבר ראינו שכשמדובר בהגנה פיזית כמו של בלגיה או צ'לסי, הקשר-חלוץ התקשה מול הפיזיות של ענקיות היבשת בליגת האלופות או בקמפיין הנבחרת הקודם. ייתכן שדווקא מול יריבות כמו איטליה/ספרד עדיף יהיה להציב חלוץ פיזי דוגמת תומר חמד, ולהציב את זהבי ביקשור.
אופציה 2: תומר חמד
יתרונות: 17 שערים בצ'מפיונשיפ, אחת מהליגות הקשוחות באירופה ו-4 עונות מוצלחות בספרד, הראו שהחלוץ של ברייטון יכול ומסוגל להתמודד מול הגנות בקנה מידה אירופי.
חמד ניחן במשחק ראש טוב ויודע לשחק עם הגב אל השער, במה שיכול להיות קריטי עבור ישראל שתתגונן ברוב המשחקים. עם שחקני אגף מהירים דוגמת עומר אצילי, ליאור רפאלוב ואחרים, שחקן בסגנון שלו יכול להיות הכתובת להרחקות הכדור והוצאה למתפרצות, וגם יכול לשמש כרגל מסיימת.
חסרונות: אישיות חיובית וחוש לשערים אומנם מאפיינים את חמד, אבל ייתכן ודווקא לנבחרת שמשחקת על נבחרות עדיף שיהיה חלוץ מהיר ממנו. חמד יכול לבוא לידי ביטוי בצורה טובה יותר כאשר הוא נמצא בתוך הרחבה, וספק אם יהיו לו הרבה הזדמנויות כאלה במדים הלאומיים בקמפיין הקרוב.
אופציה 3: מונאס דאבור
יתרונות: הליגיונר שהבקיע הכי הרבה בעונה אחת, מלך שערי הליגה בשוויץ, שחקן הרכש היקר ביותר בתולדות הליגה האוסטרית. דאבור הוכיח שהוא יכול להתמודד עם הגנות אירופיות. הגיוון של הרכש של זלצבורג יכול להיות מהותי לנבחרת: הוא מהיר ויכול לסיים מתפרצות, יודע לשחק מול הגנה פיזית ויודע לייצר את המקסימום מהמצבים שמייצרים לו.
חסרונות: דאבור של פתיחת העונה באוסטריה הוא לחלוטין לא דאבור שהוביל את גראסהופרס בעונה שעברה. החלוץ הישראלי נמצא בכושר יחסית ירוד, לא מקבל קרדיט קבוע בהרכב של זלצבורג ונראה שאיבד מעט מהביטחון בתקופה האחרונה. יכול להיות שמדובר רק בתקופה זמנית, אבל לא בטוח שבכושרו הנוכחי הוא יכול להיות כזה שיוביל את הנבחרת.
אופציה 4: טל בן חיים
יתרונות: מהירות מסחררת, פיזיות שמתאימה לאירופה והכושר הטוב בקריירה. טל בן חיים מגיע ממכבי ת"א כמלך השערים הזמני של ליגת העל, ולאחר שהצעיד את הצהובים לשלב הבתים בליגה האירופית. נכון שהוא לא רגיל לשחק כחלוץ שפיץ, אבל דווקא במערך הגנתי, הוא עשוי לבוא לידי ביטוי בצורה טובה יותר, אם יתופקד במרכז ההתקפה ויתרכז במשימות התקפיות, ולא במרוץ אחר מגני היריבה.
חסרונות: טל בן חיים הוא שחקן אגף בהגדרה. התרגיל המפורסם שלו בו הוא מטעה את המגן שמולו, פחות יכול לעבוד ממרכז ההתקפה. בנוסף, קמפיין מוקדמות מול נבחרות חזקות דוגמת איטליה וספרד, לא מאפשר הימורים כמו שינוי עמדה של החלוץ.