ההתאחדות, בראשות היו״ר עופר עיני, המנכ״ל רתם קמר והיועץ המשפטי עו״ד אפרים ברק, הצליחה לסכל את הניסיון הפלסטיני להעלות על סדר היום להצבעה את שאלת מעמדן של שש הקבוצות הישראליות הפועלות ביהודה ושומרון. תוצאת ההצבעה המוקדמת היו: 73% מול 27% לדחיית ההצעה הפלסטינית. המשמעות היא שפיפ"א תאפשר ארכה עד מרץ 2018 להמשך הניסיונות למצוא פתרונות מוסכמים.
נזכיר כי 6 הקבוצות הישראליות שנמצאות בלב המחלוקת מבחינת הפלסטינאים הן: אליצור עירוני יהודה, הפועל אורנית, הפועל בקעת הירדן, בית״ר עירוני אריאל, בית״ר גבעת זאב ובית״ר מעלה אדומים.
יו״ר ההתאחדות הפלסטינית ג׳יבריל רג׳וב לא משך את הבקשה למרות שביום שלישי החליטה מועצת פיפ״א פה אחד כי לא תאפשר הצבעה בנושא, ובמידה שרג׳וב ימשיך להתעקש תעלה הצעה משלה לביטול הסעיף. יו״ר ועדת הפיקוח טוקיו סקסוואלה הסביר כי הגיש לקונגרס סיכום אישי שלו עד כה לעבודת הוועדה ואין מדובר בדו״ח מוסכם של הוועדה. סקסוואלה הוסיף כי יש צורך בעבודה נוספת עד שניתן יהיה להגיש דו״ח מוסכם למועצת פיפ״א.
עופר עיני, יו״ר ההתאחדות: "אני גאה לייצג את ההתאחדות הישראלית ואת מדינת ישראל כאן בבחריין, מקום בו דגל ישראל מונף כעת בגאון. היחס אלינו היה חם, אוהד ומעורר מחשבות על ימים טובים שעוד נכונו לנו. עבודה מאומצת, חכמה ופוריה שנמשכה חודשים ארוכים והגיעה לשיאה בימים האחרונים, עלתה יפה והנסיון הפלסטיני להביך את ישראל ולהוביל לצעדים מעשיים נגדה לא צלח. יש לנו חברים טובים ונאמנים בפיפ״א. אין לי מספיק מלים כדי להודות להם על העמידה האיתנה לצדנו ועל ההחלטה להצביע פה אחד בעד הסרת ההצעה הפלסטינית. הצלחנו להבהיר שוב כי עירוב פוליטיקה וספורט עלול להיות הרה אסון ולכן על פיפ״א להימנע מכך".
היו"ר המשיך: "כדורגל ישוחק בישראל בכל מקום ואני בטוח שכך יהיה גם ברשות הפלסטינית. בכל מקום בו רוצים לשחק כדורגל יש לפעול ולעשות הכל כדי שהדבר יתאפשר. הכרטיס האדום שפיפ״א צריכה להוציא הוא אך ורק למי שמבקשים באמצעות הארגון החשוב הזה למנוע כדורגל בגלל אספירציות פוליטיות. רבים וטובים תרמו להישג הזה, בעולם ובישראל, וצריך לזכור זאת ולהוקיר תודה. אני יודע שזה לא סוף פסוק, אבל כל דבר בעתו. לעת הזאת, מותר לנו להגניב חיוך קטן ולחזור ליהנות ממשחק הכדורגל".