הוועדה המיוחדת לשיפור הכדורגל הישראלי בהובלת אלי גוטמן, חיים רביבו, אלי אוחנה וד"ר איציק בן מלך, הגישה הערב (שלישי) את התכנית המקיפה שלה לשיפור המבנה הארגוני-המקצועי של נבחרת ישראל ולקידום הכדורגל, והמלצותיה בהחלט מסקרנות.
אותה ועדה תיארה את המבנה הארגוני שלדידם צריך להוביל את הכדורגל הישראלי. לפי ההמלצה, בראש כל הנבחרות יעמוד פורום מקצועי, שכולל בין 3 ל-5 אנשים, ביניהם נציג של הנהלת ההתאחדות, מאמן בעל ניסיון בינלאומי, איש אקדמיה מתחום מדעי הספורט ושחקן עבר בעל ניסיון בינלאומי. תפקידו של הפורום המקצועי הוא לבצע מעקב ובקרה אחרי עבודת המנהל הטכני, שיעמוד בראש כל נבחרות ישראל.
המנהל הטכני יהווה הסמכות המקצועיות העליונה, זה שיבנה תכניות מקצועיות לטווח הקצר, הבינוני והארוך, וכן יעבוד בשיתוף פעולה מלא עם מאמני הנבחרות בכל הגילאים. דרישה מעניינת שמעלה הוועדה היא שאותו מנהל טכני חייב להיות אדם ללא שאיפות לאמן בפועל.
הוועדה ממליצה על מעטפת מקיפה שתקיף את נבחרת ישראל ותכלול יועץ מנטלי צמוד, עוזר מאמן ומאמן שוערים, מנהל תחום רפואי שיקומי, רכז סקאוטינג ומנהל התחום גהופני/פיזיולוגי.
בהמשך אותה ועדה התייחסו לדרישות התפקיד שעל המאמן לקיים. לפי ההמלצות, יש למנות מאמן בעל ניסיון ברמה הבינלאומית, כשיש יתרון לאדם שישמש כשחקן ברמה הבינלאומית. אותו מאמן יהיה כפוף למנהל הטכני ולפורום המקצועי, כשהוא לא יוכל לעסוק באימון או בתחום אחר הקשור לכדורגל מקצועני.
הוועדה התייחסה גם לסוגיה שעולה כל פעם מחדש: נושא עוזר המאמן. לדידה, יש לתת היתר לעוזר המאמן לעבוד במקביל בהדרכת קבוצה מקצוענית. כלומר: במידה שקבוצה מליגת העל תרצה למנות את עוזר המאמן העתידי של הנבחרת, הוא לא יצטרך לעזוב את הנבחרת כדי לקבל על עצמו את התפקיד. ההיתר יינתן גם למאמן השוערים הלאומי, שיוכל לעבוד במקביל באותה קבוצה.