"אנחנו סובלים שנים ארוכות. מתייחסים אלינו מתוך שנאה ומנסים לגרום לנו סבל פה ושם, בהגבלות תנועה וכל זה דחף אותנו לפינה". , יושב ראש ההתאחדות הפלסטינית, איבד סבלנות. בראיון טלפוני בסיוע חכמת גרה, מנחה התכנית "ריאדה עלא חמיסה", מסביר היו"ר מדוע דווקא עכשיו פנה לפיפ"א בדרישה להשעות את ישראל, מי לדעתו אשם ולמה סרב לרעיונות של נבחרת משותפת או משחק ידידות.
"פנינו לפיפ"א לפני שנתיים והיה קונצנזוס בקונגרס ופניה לממשלת ישראל לשנות את המצב. הם נתנו ייפוי כוח לבלאטר כדי שיבוא וידבר עם ממשלת ישראל. כשהוא בא, לימור לבנת וביבי לא קיבלו אותו יפה ולא ספרו אותו. הם גרמו לו לחכות להם 45 דקות ואפילו לא ידעו מיהו", מספר רג'וב הנסער. "אשתקד בברזיל זה קרה עוד פעם. דרשו שאופ"א תחקור ותגשר על המצב הלא נסבל. ממשלת ישראל חיייבת לשנות את המצב".
"לאחרונה הייתי בפגישה עם יושב ראש ההתאחדות של קפריסין והייתה פשיטה על המשרדים שלי. תוך כדי הפכו הכל וקיללו אותי. אחר כך אמרו שזה היה סיור שגרתי באיזור. היה פה יו"ר ההתאחדות הקפריסאית וראה שזה נכון, שזה קרה", ממשיך רג'וב, ומסביר מדוע דרש לפעול דרך הכדורגל: "אני מעריך את זה שהעם הישראלי חולה כדורגל ומקווה שזה יאפשר ללחוץ על הממשלה הישראלית. אני פונה לכל ישראלי לבוא ולראות את העובדות, המסמכים והמקרים. לראות איך אנחנו נתקלים בדברים האלה".
אז פשיטה על המשרד שלך הייתה הגורם לפניה?
"הפשיטה היא רק אחד הגורמים. אם אני סובל, אתה תסבול או תהנה יחד איתי".
דיברת על הנושא עם יו"ר ההתאחדות עופר עיני?
"עופר עיני, אם היה מאמין בפיפ"א ומכבד את "א, אז לא היו משתפים אותם. אלה לא התנחלויות, זה גידול ממאיר. אם לא רוצים לתת לנו את הזכויות, גם לכם לא יהיו".
אתה מדבר על סדר ונורמליזציה, אבל סרבת לערוך משחק ידידות או לתמוך בנבחרת משותפת במשחק ראווה מול ברצלונה.
"להגיד משחק משותף, ידידות, שלום... אני תמיד בעד, אבל מתחילים במשחק או מגיעים למשחק? אם אני מרגיש שהשכן הוא פרטנר, אז בסדר. אבל אני מרגיש שזה תרגיל מסריח. אם יש לכם מועדון גזעני כמו בית"ר, אז איך אפשר להגיד שהאווירה מתאימה? אני בעד, אבל השאלה היא באיזו אווירה ובאיזה מצב".