לפני כחודש החליטה ההתאחדות לכדורגל, להוציא את משטרת ישראל מתחומי מגרשי הכדורגל ולהחליף את אבטחת השוטרים בחברות פרטיות על מנת למנוע חיכוך בין אוהדי הקבוצות לבין השוטרים.
אין ספק בכלל כי החלטת ההתאחדות גרמה למשטרת ישראל להפסדים עצומים של כסף שבמקום שייכנס לכיסם של השוטרים שאיבטחו עד כה את המגרשים (ועשו זאת בתוספת שכר), ייכנס הכסף הגדול לחברות האבטחה הפרטיות.
במשטרת ישראל לא חיכו יותר מדי זמן וכמה שנראה כפעולת תגמול כנגד ההתאחדות לכדורגל על העברת אבטחת המשחקים לידיים פרטיות, החליטו במשטרת לסגור כ-50 מגרשים בהן משחקות מחלקות נוער בארץ בטענה כי למגרשים אלה לא קיים רישיון עסק.
לא מעט מועדונים ביניהם: צפרירים חולון, הפועל רעננה, עירוני קריית מלאכי, הפועל חדרה, מכבי חיפה, מכבי נתניה, עירוני בית שמש, כפר כנות והפועל פתח תקווה, קיבלו בשבוע שעבר הודעה מההתאחדות לכדורגל בנוסח הבא: "ההתאחדות מזכירה לקבוצות כי האירוח במגרשים חייב להיות מאושר על ידי משטרת ישראל וכי הזמנת שופט למשחק וקבלת אישור על כך מההתאחדות לא מחליפים את אישור המשטרה".
בחלק מהמועדונים ההודעה הדליקה נורה אדומה ולאחר בירורים מול גורמים בהתאחדות לכדורגל הבינו כי מטרת ההודעה היא בעצם התנערות של ההתאחדות מאחריות במקרה של ענישה כזו או אחרת שתופעל כנגד המועדונים על ידי המשטרה.
כיוון שבשבוע שעבר חל ראש השנה ושבוע העבודה התקצר, למועדונים לא היו ברירות רבות אלא לבטל את המשחקים שקבעו לארח בשבת או לחילופין לדאוג למגרשים חלופיים.
גורם באחד המועדונים שנפגעו מהבקשה אמר היום ל-ONE: "זו בושה. מעולם לא נדרשנו להציג רישיון עסק למגרשים שכבר שנים אנחנו משתמשים בהם. בגלל שיש סכסוך בין ההתאחדות למשטרה אז הילדים שלנו ואנחנו מפסידים".
אגב יש לציין כי חלק מהמועדונים מתאמנים בבתי ספר או במגרשים עירוניים להם הוצאו צוי סגירה וכאשר הם פנו לרשויות בבקשת רישיון עסק הם נתקלו בתשובה כי אין צורך ברישיון שכזה במקום.
גורם בהתאחדות לכדורגל אמר היום ל-ONE: "מעולם המשטרה לא הציגה צווי סגירה ולא ביקשה רישיונות עסק למגרשים בהן משחקות מחלקות נוער. זו פשוט המצאה".
סמנכ"ל ההתאחדות לכדורגל, רותם קמר אמר: "אנחנו פועלים בחסות החוק בעניין זה וככל שיומצא לידינו צו סגירה כלשהו, נפעל להוראתו".
מנהלת אגף הנוער בהתאחדות, אורית רז אמרה: "לאחר בדיקה נראה כי להתאחדות אין שום צד בעניין אלא רק למשטרה ולמועדונים. למרות זאת ההתאחדות עשתה ותעשה הכל כדי לעזור לקבוצות למצוא מגרשים חלופיים".
מדוברות המשטרה נמסר בתגובה: "השיקול המרכזי המנחה את משטרת ישראל הוא שלומו ובטחונו של הציבור ולפיכך המשטרה אינה מאפשרת לקיים שום אירוע במקום שאינו מאושר ואינו בעל רישיון עסק. רישיון העסק ניתן על ידי הרשות המקומית הרלוונטית ומשטרת ישראל היא אחת מחמשת גופים האחראים לאשר את הרישיון. במקרה דנן משטרת ישראל לא הורתה לסגור את המגרשים כיוון וממילא על פי חוק מגרשים אלה מעולם לא אושרו ואינם עומדים בקריטריונים ואף אחד מהגופים המאשרים לא ידע על קיומם. מרגע שנודע דבר הפעלתם משטרת ישראל אינה יכולה לתת ידה לדבר עבירה ואף הורתה לבעלי המגרשים שלא לאפשר את קיומי המשחקים. מיותר לציין כי בעל מגרש שיעבור על החוק ייקרא לשימוע ויפתח נגדו הליך פלילי. משטרת ישראל הייתה ממובילי המהלך כי אבטחת משחקי הכדורגל תעבור לידיים פרטיות ואין כל קשר בין סגירת המגרשים לבין אבטחת המשחקים".