שחקני הפועל ב"ש. לאן נעלמו שחקני הבית? (עמית מצפה) (צילום: מערכת ONE)
שחקני הפועל ב"ש. לאן נעלמו שחקני הבית? (עמית מצפה) | צילום: מערכת ONE

לאורך השנים היתה הפועל ב"ש ספקית עיקרית של שחקנים צעירים לקבוצות ליגת העל והליגה הלאומית. מספיק רק להביט בעברו של הלגיונר הבכיר של הכדורגל הישראלי כיום, יוסי בניון, כדי להיווכח שהוא גדל במחלקת הנוער בבירת הנגב. גם חלוץ גנק הבלגית, אליניב ברדה, עשה את צעדיו הראשונים במגרש האימונים של אצטדיון וסרמיל.

המצב היום במועדון הוא שונה לחלוטין ויש האומרים אפילו מדאיג. רק חמישה שחקני בית מאיישים העונה את הסגל של הקבוצה הדרומית ביותר בליגה הבכירה ורק שחקן אחד פותח בקביעות בהרכב הראשון. מדובר בייבול החלש ביותר בליגה, למעט הפועל עכו ואחי נצרת. בניגוד אולי למה שחשבתם, למאמן, גיא עזורי, אין שום חלק בכך.

שחקן הבית ב-11: אביתר אילוז


אילוז, בן ה-26 הוא שחקן הבית היחיד שמאייש העונה את ההרכב הפותח של הקבוצה, כשהוא מתפקד בעמדת המגן הימני שאליה הוסב בתחילת הקריירה שלו בבוגרים. במחלקת הנוער הרבה המגן לשחק בעמדת הקישור ההתקפי בצד ימין, אך בזכות המהירות שלו והתמיכה הבלתי פוסקת בהתקפה ניתן להשוות אותו למגן של ברצלונה דני אלבס, שמצטיין הרבה יותר בחלק ההתקפי מאשר בזה ההגנתי.

אביתר אילוז חוגג את השוויון (אלעד ירקון) (צילום: מערכת ONE)
אביתר אילוז חוגג את השוויון (אלעד ירקון) | צילום: מערכת ONE

אלעד בונפלד בן ה-28 אמור היה לעשות השנה את קפיצת המדרגה שלו בליגת העל, כלומר להפוך מהבטחה גדולה לכישרון ממומש. הקשר, שהתחיל את הקריירה לצידו של אליניב ברדה, רואה כעת את חברו קורע רשתות בבלגיה ובנבחרת ישראל בזמן שהוא דשדש עד עכשיו בליגה השניה. במהלך הקריירה שלו היו לבונפלד עליות וירידות וגם אחרי שהגיע כבר למכבי ת"א הוא לא מימש את הפוטנציאל שטמון בו בגלל פציעה וראה את המשחקים של הצהובים לרוב מהספסל.

העונה עוד לא החלה ובונפלד נפצע כבר במשחק האימון מול בית"ר י"ם, פציעה שעלולה להרחיק אותו לחצי שנה מהמגרשים. כשלוקחים בחשבון את השיקום והחזרה לכושר משחק, בונפלד עשוי שלא להטביע את חותמו בקדנציה הנוכחית של עזורי בקבוצה (המאמן חתום לשנה).

שחקן הבית היחיד שאותו עזורי לא כל כך רצה לראות בבירת הנגב הוא הבלם בן ה-31 יניב אלול. אלול, שחזר לפני כמה שנים למועדון בו גדל אחרי עונה מצויינת בבני יהודה וחוזה באשדוד, ציפה לקבל יחס טוב יותר מהנהלת הקבוצה במיוחד לנוכח העובדה שהוא עזר לה להעפיל לליגת העל בעונה החולפת.

אלעד בונפלד. דורש את המגיע לו (שי לוי) (צילום: מערכת ONE)
בונפלד וקרדוזו (שי לוי) | צילום: מערכת ONE

אלול לא התלבש העונה באף אחד ממשחקי הקבוצה בליגה ולפניו נמצאים ארבעה בלמים (הזרים פרגל ומוריירה, היהודי אמריקאי ראיין אדלי וגם נדב קידר שהגיע מנתניה). לאחרונה ניסו במועדון גם לפגוע בשכרו משום שסירב לעבור בתחילת העונה לרעננה ואחי נצרת, מפני שרצה להישאר בקבוצת נעוריו. הסירוב הגיע גם בגלל חוזהו, עליו לא רצה הבלם לוותר בתמורה לחוזה פחות טוב בקבוצות אחרות.

בכל זאת הבטחה מתוצרת מקומית: יוסי אלקיים


השוער המחליף דור דוידי מסומן כהבטחה גדולה, אך הוא יזכה לראות דקות רק במשחקי אימון וגביע הטוטו או שמא טברטקו קאלה יורחק או ייפצע, מה שבצוות המקצועי ממש לא מייחלים שיקרה. דוידי, בנו של בלם העבר האגדי של הקבוצה, אפרים דוידי, מקווה לא להיות כמו השוערים המחליפים של אסי רחמים בשנים האחרונות, דוגמת מורדי שוורץ וטל חיון שלא קיבלו הזדמנות, התגלגלו לליגות הנמוכות ולא הצליחו לממש אפילו חלק קטן מהפוטנציאל שלהם.

מי שמסומן כבר שנה שנייה ככישרון גדול שצפוי לפרוץ קדימה בשנים הקרובות הוא הקשר בן ה-20 מירוחם, יוסי אלקיים. אלקיים שמצטיין בעיקר ביכולת הטכנית שלו עם הכדור ובהרמות טובות, זוכה לקבל השנה קרדיט מהמאמן ומשותף מדי פעם במשחקי הליגה. במשחק האחרון נכנס אלקיים לעשר הדקות האחרונות מול בית"ר י"ם ועזר לקבוצה לשמור על הניצחון.

יוסי אלקיים (אלעד ירקון) (צילום: מערכת ONE)
יוסי אלקיים (אלעד ירקון) | צילום: מערכת ONE

למרות זאת, אלקיים צריך לקבל יותר הזדמנויות כדי להוכיח את יכולתו וגם גיא עזורי יודע ששחקנים צעירים צריכים לקבל יותר דקות וביטחון כדי להפגין את כישוריהם. מספיק לראות מה עשה בעונה החולפת מאמן מכבי חיפה אלישע לוי עם גולסה וגאדיר, כשהכניס אותם לאט לאט לעניינים. היום אלישע קוצר את הפירות, כשהצמד כבר מוביל את האלופה לאליאנץ ארינה ולדלה אלפי.

כמה שחקני בית שיחרר עזורי עד עתה? אף לא אחד


בניגוד למה שחלק מאוהדי הקבוצה חושבים, המאמן, גיא עזורי, הוא אשף בגידול שחקנים צעירים ולכל מקום שאליו מגיע מצהיר מיד שהמטרה היא קידום הצעירים למען העתיד של המועדון. תראו מה עשה עזורי במחלקת הנוער של בית"ר י-ם, אותה אימן מספר שנים, והיכן השחקנים הללו נמצאים היום.

ויקו חדד (ONE) (צילום: מערכת ONE)
ויקו חדד (ONE) | צילום: מערכת ONE

אבירם ברוכיאן, עמית בן שושן, אלירן דנין, אריאל הרוש והרשימה של שחקנים שצמחו במחלקת הנוער של הקבוצה מהבירה וכיום הם מאיישים את סגל הנבחרות השונות של ישראל עוד ארוכה. חלקם ייצאו בעתיד לאירופה ולא מן הנמנע שיטביעו את חותמם בקבוצות השונות של היבשת.

כשהגיע לבאר שבע הצהיר עזורי שהוא מתכוון לעשות את אותו דבר עם הפועל ב"ש, אבל מהר מאוד גילה המאמן שאין לו כל כך עם מה לעבוד. לאחרונה אמר הרכש היקר של הקבוצה מאשדוד, דוד רביבו: "כשאתה מנצח 0:10 את קבוצת הנוער, אתה לא יכול לצפות שיעלו שחקנים לבוגרים". אמר וצדק.

קבוצת הנוער, "השלושה", ירדה בעונה החולפת לליגה השניה וכך גם קבוצת נערים א' של המועדון וכעת המחלקה זקוקה לשיקום מחדש. להגשמת מטרה זו הפקידה אלונה ברקת את המפתחות בידיו של ויקו חדד, מאמן הקבוצה בעבר ומנהל מרכז הספורט באוניברסיטת בן גוריון, כדי שיתרום מן הידע המקצועי שלו ויחזיר את מחלקת הנוער לימיה הגדולים בעבר.

למרות הבעיות, שהחלו עוד לפני שעזורי מונה למאמן הקבוצה, הוא לא שיחרר שום שחקן בית מהמועדון (מלבד את סאגת אלול). שחקן הבית היחיד שלא ממשיך הוא השוער אסי רחמים, שפרש בסוף העונה הקודמת וכיום משמש כמאמן השוערים של הקבוצה. זיו כבדה הוא לא שחקן בית וגם לא אופיר חיים, דודי פדלון, אורן ניסים ובטח שלא הזרים קוסטרוב וזולו שהושאלו לקבוצות אחרות.

_OBJ

כשמחלקת הנוער מדשדשת ומהסגל של העונה החולפת השחקנים ששוחררו משחקים היום בליגה הלאומית, לא פלא שהמאמן פנה לשוק הרחב כדי להביא לקבוצה את השחקנים הטובים ביותר שהיו זמינים ומוכנים לעבור לדרום. אם רק ייתנו לעזורי את השקט שהוא מבקש וזמן להגשים את חזונו וחזונה של ברקת בנגב (סטייל בן גוריון) בשילוב עם התחדשותה של מחלקת הנוער וחזרתה לימיה הגדולים, אין ספק שבאר שבע תחזור ובגדול לצמרת הכדורגל הישראלי.